Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leg. Den tidligere bryggerigrund, Carlsberg Byen, er et spændende sted at gå på opdagelse.
Foto: Karina Edlund Jensen

Leg. Den tidligere bryggerigrund, Carlsberg Byen, er et spændende sted at gå på opdagelse.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du holde alternativ weekend i det kreative København?

Sublim kaffe, ukendt klatreskov, japansk krostemning og masser af guldøl. Genopdag den danske hovedstad.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørger du en københavner om, hvornår han sidst har været i nærheden af Nyhavn eller Tivoli, vil han formentlig være dig svar skyldig.

Især i sommermånederne holder byboerne sig helt fra at tage ind til den overturistede del af hovedstaden og forbliver i stedet udendørs i 'reservaterne' Vesterbro og Nørrebro - fra morgen til sen nat.

LÆS OGSÅ

Selv hvis du ikke er på hej med hele Istedgade eller Nørrebrogade, er der masser af hygge, kolorit og rockstjernespotning at hente på fortovscafeerne, smugkroerne og de tilrøgede beværtninger i byens mest tiltrækkende brokvarterer.

Fredag

Kl. 17: Fyraftensstarter
På Fortunen får man en lille snert af fiskekoner og det gamle Kjøbenhavn - og trods sin beliggenhed inde i byen smager det lidt af brokvarter.

Fortunen er både tænkt som en bar og et spisested, og kælderetablissementet er på få måneder blevet stedet, hvor det arbejdende byfolk tager sig en fyraftens-Høker eller en tidlig kalvetatar med peberrod, inden cyklen vendes mod brokvartererne. Der er også udeservering på brostenene med kig til Børsen og Christiansborg.
Fortunen, Ved Stranden 18.

LÆS ARTIKEL

Kl. 20: Eksotisk og lokalt
Når man passerer grænsen mellem Nørrebro og Københavns nordvestkvarter, vil man bemærke en lang kø og duften af grillet lammekød. Her ligger Kösk Kebab, en tyrkisk familierestaurant og en sand perle, når det gælder krydrede grillspyd med lam, kylling og kalv med bulgur, chili og tzatziki til.

Lokale familier med tyrkiske rødder besøger ofte restauranten, så der er lidt ventetid på at få et bord. Prøv de særlige tyrkiske pizzaer med citron og friske krydderurter som appetitvækker, og gå derefter over i shish kebab-menuen med lidt mangojuice til for at lægge en grundig bund til nattens udskejelser.
Kösk Kebab, Frederikssundsvej 23.Kl. 22: Vodkashots og saltagurker
Trods sit gamle tilnavn ’Rockergaden’ er Jægersborggade længe blevet hyldet som Nørrebros hippeste gade med madsteder, cafeer og finurlige kreaforretninger. Men når mørket falder på, er det alligevel vennegaden Kronborggade, der har det største es i ærmet.

På rockbaren Kronborggade 3 må man nemlig ryge, snakke højt og drikke sig fuld hurtigt. Især barens populære vodkashots til en tyver er en effektiv genvej til godt humør. For at mildne slaget og eftersmagen kan man få en saltagurk til. Baren lukker allerede kl. 01.
Kronborggade 3, Kronborggade 3.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden