Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SAMLINGSPUNKT. Slap af eller dyrk motion på Den Røde Plads.
Foto: FRANDSEN FINN

SAMLINGSPUNKT. Slap af eller dyrk motion på Den Røde Plads.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Få det bedste af Nørrebro på en weekend

I bydelen Nørrebro får du verdens bedste øl, Nordeuropas eneste orgel med indbygget slagtøj - og en unik landsbyfølelse.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er her, jeg vil bo. Stadig forelsket i Nørrebro. Selv om jeg har set det grimme, er det kun her, at jeg er hjemme«, synger Shaka Loveless på ‘Græder for mit kvarter’.

Og Nørrebro i København er et sammensat sted, hvor man må tage det sure med det søde. Bydelen er berygtet for ballade omkring Ungdomshuset, bandeuroligheder, narkohandel – begivenheder, der fylder medierne på en ikke specielt positiv måde. Men bydelen er mere end det.

LÆS OGSÅ

De lokale kalder tit området for landsbyen Nørrebro. Her kan man ikke følge sit afkom i børnehave uden at hilse på mindst fem mennesker, man kender perifert – om ikke andet fordi man møder dem hver morgen. Her kan man ’bare komme med pengene senere’, når man har skovlet en pose blandet slik sammen i den lokale indvandrerkiosk og opdager, at dankortmaskinen er i stykker.

Og her har de fleste vænnet sig til, at de dyneklædte, karseklippede mænd, der sælger stoffer i Jægersborggade, er lige så fast inventar i gaden som hipster-baristaerne fra Coffee Collective, den økologiske grønthandler og Christianiacykel-forældrene, der skal have et ølandshvedebrød fra Meyers Bageri.

På samme måde har Blågårdsgade givet navn til en berygtet bande og byder samtidig på fine kaffebarer, forrygende mad og den årlige Blågårdsgadefest i maj med musik, loppemarked og fællesspisning.

LÆS OGSÅ

Statistisk er Nørrebro mere ungt, mere fattigt og mere multietnisk end resten af København. Nørrebro har Region Hovedstadens største andel af indbyggere mellem 20 og 24 år, har med 180.000 kroner om året den laveste gennemsnitsindkomst i regionen og den største andel af indvandrere og efterkommere med 28,3 procent.

Mindre målbart, men lige så konkret er den særlige Nørrebro-følelse: Når først man har fået Nørrebro under huden, holder man aldrig op med at elske det. Kom med på weekend i et af Københavns mest omtalte kvarterer.

FREDAG PÅ NØRREBROKl. 16: Vingummi-te på torvet

Cafeerne omkring Sankt Hans Torv er så fyldte af turister og jyske tilflyttere, at ærkekøbenhavnere nogle gange kalder torvet for Thomas Helmigs Plads, og stedet har ikke længere den værtshusbrune arbejdercharme, det engang havde. Men man skal være godt mavesur for ikke at påskønne torvet en sommerdag med solskin, hvor det virker uendeligt oplagt at snuppe en fadøl eller to og nyde stemningen.

Hvis man er i det eventyrlystne hjørne, kan man forsøge sig med en bubble tea hos The Mad Matter – det er kold, sød te med små vingummiagtige kugler med frugtsmag i. Det befinder sig, indrømmet, lige i grænselandet mellem det spændende og det tåbelige, men smager betydeligt bedre, end det lyder.

The Mad Hatter,Sankt Hans Torv 3.


Kl. 20: Lækker italiensk pop

Fire unge kvinder med en fælles fortid på restaurant Famo og en forkærlighed for uprætentiøs, men lækker mad åbnede for tre år siden en restaurant med det simple navn Spiseri. Den lukkede i slutningen af 2013, men er heldigvis netop genåbnet, nu under navnet Pop – et spiseri. Stemningen er afslappet, men tjekket, og stedets fortolkning af det italienske folkekøkken uden for mange dikkedarer fik fem stjerner af Politikens Joakim Grundahl for nylig. Der er kun én menu, som bliver skiftet ud hver uge: antipasti, primo, secondo, ost, dessert, vin, vand og kaffe. 600 kroner per snude for hele herligheden. Det er pengene værd.

Foto: FOLKVER PER

Pop – et spiseri,Griffenfeldsgade 28.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


Kl. 22: Spillestedet Stengade

Spillestedet hed oprindeligt Stengade 30, men lukkede i 2009 efter 37 år, da Københavns Kommune fjernede støtten. Heldigvis slog Stengade dørene op igen året efter – nu i nr. 18, hvor der afholdes omkring 250 koncerter om året.

Selv om lokalerne er nye og pænere end de noget smadrede omgivelser i Stengade 30, er den gode stemning bevaret. Medmindre du er et omvandrende musikalsk leksikon, er der formentlig ganske få af de navne, der er på plakaten, du nogensinde har hørt om. Til gengæld kan du være heldig at opleve lige præcis det svenske punk, franske shoegazemetal eller hollandske dubstep, du ikke anede, du godt kunne lide.

Spillestedet Stengade, Stengade 18.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden