KEFALONIA er en af de græske øer, der stadig er ukendt for danskerne.
Foto: runamock/iStockPhoto/runamock

KEFALONIA er en af de græske øer, der stadig er ukendt for danskerne.

Grækenland

Her er eksperternes hemmelige græske øer

Træt af Kreta, Rhodos og Kos? Hold sommerferie på øerne, hvor du kan opleve det klassiske og uspolerede Grækenland.

Grækenland

Uberørte øer, knaldgul retsina, topfriske blæksprutter og dybblåt badevand. Det er fire uundgåelige grunde til, at Grækenland er en stensikker favorit blandt danskerne hver sommer. Men tilføj så et menukort på dansk, svensk og norsk, strande proppet med turister og larmende diskoteker og knallerter, så har du pludselig et rigtigt godt argument for at lede efter et alternativ. En græsk ø, hvor du kan opleve ro, afslapning og et uspoleret Grækenland, som du skal tilbage til begyndelsen af 1980'erne for at matche.

LÆS OGSÅ

Det er med andre ord værd at gøre en indsats for at finde nogle af de græske øer, der kan have prædikater som 'hemmelige', 'ukendte' eller 'oversete' på sig. Derfor har Turengårtil.dk taget fat i Nicole Wolter, der er forfatter til 'Turen går til Korfu', Stig Vognæs, forfatter til 'Turen går til Athen & Det græske fastland' og Michael Jagd, forfatter til 'Turen går til Kykladerne, Santorini, Naxos & Ios'.

De kommer herunder med deres bud på, hvilke øer der fortjener et besøg denne sommer.

Oversete øer i Det Joniske Hav
De Joniske Øer ligger i havet ud for vestsiden af Grækenland, hvoraf Korfu nok er en af de mest kendte. Øerne er prægede af, at det fra 1200-tallet og frem til 1797 var under venetiansk herredømme. Det har sat sit dybe spor på arkitektur, mad, musik og dans. Eksempelvis ser man slet ikke de traditionelle kridhvide huse med den dybblå farve, ligesom man eksempelvis spiser den lasagne-agtige ret pastitsada. Her kommer forfatter til den kommende Turen går til Korfu-udgivelse, Nicole Wolter, med tre bud på 'hemmelige' øer i Det Joniske Hav.

1. Paxi-øerne
Hvor: Paxi-øerne er to små øer, Paxi og Antipaxi, på henholdsvis 24 km2 og 5 km2, der ligger godt 10 kilometer fra sydspidsen af Korfu.
Nicole Wolter: »Der er ingen charterturisme til Paxi-øerne. Det betyder blandt andet, at man får et rimeligt autentisk indtryk af livet på øerne. Noget af det, man skal opleve, er den vanvittigt smukke, smaragdgrønne indsejling til Paxis hovedby, Gaïos. Generelt er Paxi-øerne et paradis for dem, der vil have strandoplevelsen, man kun ser på et postkort. Du kan hoppe i vandet, hvor der er 40 meter dybt, og se hele vejen ned til den hvide kalkbund. Det helt særlige turkisgrønne vand, som alle taler om, men de færreste sjældent har set, finder man på Paxi og Antipaxi«.

Vil du hellere til Kykladerne? Se vores guide Santorini, Naxos og Ios

2. Ithaka
Hvor: Man kommer nemmest til Ithaka ved at tage en båd fra Patra på den vestlige del af det græske fastland, men man kan også nemt komme dertil fra Kefallonia, der er den største ø blandt De Ioniske Øer.
Nicole Wolter: »De fleste synes, at navnet Ithaka lyder bekendt, og det er det også, eftersom Ithaka er øen, hvorfra Odysseus stævner ud i Homers Odysseen. Det er også en ø uden charterturisme, primært fordi det er en decideret klippeø uden mulighed for at anlægge en lufthavn. Det betyder også, at man bevæger sig rundt på små, smalle veje, og at udsynet hele tiden er fantastisk. Man skal helst opleve den lillebitte by, Kioni, der ligger op ad bjergsiden i en lille vig, hvor klippelandskabet rejser sig op fra havet. Her kan man gå ture i byens små gader og opleve den græske hverdag, mens æslerne bræger i baggrunden. Det er også en ø, der er oplagt til rigtig vandring, og der er masser af ældgamle arkæologiske sites, der har relation til historien om Homer.«

3. Kefalonia
Hvor: Kefalonia er den største ø blandt De Ioniske Øer.
Nicole Wolter: »En meget smuk ø. Så smuk, at den er en af grækernes egne yndlingsøer. Den er relativt uopdaget blandt danskere, men der er en del briter, der rejser dertil. Kefalonia har betagende strande og et storladent landskab. Især må man ikke snyde sig selv for en tur op på det 1.600 meter høje bjerg, Aenos, der før i tiden var kendt som det sorte bjerg, fordi det er dækket af helt tæt, mørk granskov. Det fantastiske er også, at der for en del år siden blev sluppet en bestand af heste løs, som nu lever som en gruppe af vilde heste. Man skal også huske at smage vinene, der er lavet på den lokale robola-drue. De er internationalt anerkendt, og de passer perfekt, når man sidder på sin hotelbalkon om aftenen.«

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce