Sommer og solnedgang ved Gøteborg.
Foto: Tony Johansson/Tony Johansson

Sommer og solnedgang ved Gøteborg.

Skåne

Skanör - Sveriges svar på Skagen

Bare 45 minutter fra København ligger Sveriges svar på Skagen. Her kan du opleve en weekend på luksushotel, nyde gourmetmad, gå på hyggelig shopping og slappe af på lækre strande.

Skåne

Vidste du, at der bare 50 kilometer fra København ligger et perfekt sted at tage på weekendophold?

Der er langt til Skagen, hvis man bor i København, men hjælpen er på vej, hvis du elsker en afslappet stemning og en lækker skandinavisk strand. Syd for Malmø ligger nemlig et område, der minder meget om Danmarks nordligste by, Skagen.

I Skanör er der mulighed for et romantisk weekendophold, hvor man kan overnatte i luksus, spise gourmetmad og nyde livet ved de lækre strande. Her er både klitter, sandbund og gode muligheder for at opleve et rigt fugleliv.

Mange af husene i Skanör og nabobyen Falsterbo er små, skæve bindingsværkshuse i pastelfarver. Haverne er velholdte, og roserne blomstrer overalt.

I Middelalderen var stedet ramme om de store sildemarkeder, de såkaldte Skånemarkeder.Skåne var dansk, indbyggerne var katolikker, og i fastetiden måtte folk ikke spise kød, de skulle i stedet spise fisk.

Mellem 30.000 og 40.000 danskere drev markedsplads med sild. Med Luther blev tyskerne protestanter, og derfor var det ikke længere nødvendigt med fastetider, og stedet blev efterhånden glemt.

I dag bor der omkring 9000 mennesker i Skanör, der ligger blot to meter over havets overflade.

Rundtur i Skanör Det gule rådhus fra 1700-tallet er centrum i Skanör. På den brostensbelagte plads foran rådhuset kan man se over på Skt. Olufs Kirke fra 1225. På grund af pengemangel blev koret og klokketårnet først bygget i det 14. århundrede, prædikestolen, og alteret kom til i det 16. og 17. århundrede.

Kirken er netop blevet restaureret for tre millioner kroner og fremstår meget smukt med hvidkalkede mursten og rødt tag. Fra kirken kan man se over på resterne af middelalderborgen Skanörs borgruin. Den danske konge har boet i borgen, der var omgivet af to voldgrave. Efter blot 100 år forfaldt borgen dog, da den lå på en høj bygget af sand og tang, og i dag kan man kun se højen.

Tag dig også tid til bare at gå rundt i de små gader og nyde de gamle huse.


Smukke strande og fint fugleliv

Skanör og Falsterbo er omgivet af smukke sandstrande og klitter. Stranden ved Falsterbobugten er børnevenlig, da her er ren sandbund, og man skal langt ud, inden det bliver dybt. I klitterne er der bygget små, charmerende badehytter på ca. to gange to meter i forskellige pastelfarver.

Den hjerteformede sandtange, Måkläppen, er et smukt syn. Sandtangen er omgivet af vand, der skifter fra lyseblå til en dybblå farve i løbet af få meter.

For fugleinteresserede er her gode muligheder for at opleve et rigt fugleliv. Det vrimler med ænder, svaner, gæs og rovfugle. De heldige kan få øje på tårnfalken, der også bygger rede i området. Der er især mange fugle i april og maj og igen fra juli til og med november.


Overnatning og restauranter
Der er flere muligheder for at spise godt og sove ordentligt i Skanör:

Skanörs Gästgifvaregård: Hotel med god mad til rimelige priser med rødder i det svenske køkken, men med inspiration fra det franske, baskiske og norditalienske køkken. Overnatning samt mad fås i pakker til mellem 995 og 1550 svenske kr. pr. person pr. nat i et dobbeltværelse. www.skanorsgastis.se

Hotell Gässlingen: Hotel med restaurant lige over for rådhuspladsen i Skanör. Delvist overdækket terrasse, hvor man kan spise, udendørs pool, grillområde, spa-bad og fitnesscenter. Priser mellem 995 og 1496 svenske kr. pr. person pr. nat i et dobbeltværelse. Der findes også en golfpakke med overnatning, mad og golf til 1550 svenske kr. pr. person. www.hotel-gasslingen.com

Læs mere om overnatning og restauranter i Skanör på byens hjemmeside


Turengårtil.dk var inviteret af VisitSweden

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce