0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SecureDrop: Sådan kan du aflevere dokumenter til Politiken - sikkert og anonymt

Politiken har en sikker postkasse, hvor du kan aflevere dokumenter i elektronisk form, uden risiko for at hverken redaktionen eller andre kan spore dokumenterne tilbage til dig, hvis du ønsker at være anonym.

Du kan sende os meddelelser, og vi kan svare dig, uden at vi ved, hvem du er.

Dine dokumenter vil blive håndteret af chef for Politiken Undersøger Carl Emil Arnfred og undersøgende journalist John Hansen, som på fuld tid arbejder med undersøgende journalistik, og derfor er vant til at håndtere følsomme oplysninger.

Sådan gør du – og sådan er du sikret:

1:
For at undgå digitale spor skal du som det første installere Tor-browseren på din computer. Klik her for at læse mere om og downloade Tor-browseren.

2:
Gennem Tor-browseren kan du få adgang til Politikens SecureDrop ved at kopiere dette link ind i Tor-browserens adresselinje:

hpmieuba4drawk6mp5c7t4v7u3vj6blwh4lzfewpgrz74vsu5czpeuad.onion/

3:
På vores SecureDrop vil du få oprettet et kodenavn, som sikrer dig anonymitet. Du skal bruge dette kodenavn i din videre dialog med os. Derfor skal du gemme det på en sikker måde.

4:
Politikens journalister modtager materialet gennem SecureDrop til en computer, som er uden forbindelse til Politikens øvrige netværk, og som nulstilles efter hver session.

5:
Dine krypterede filer overføres til en særlig ekstern computer uden adgang til nettet.

6:
Dine filer vil blive dekrypteret og læst offline.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce