EUROPAMESTER. Kun en verdensklassesvømmer som Laszlo Cseh var hurtigere end Viktor Bromer ved EM.
Foto: Christophe Ena/AP

EUROPAMESTER. Kun en verdensklassesvømmer som Laszlo Cseh var hurtigere end Viktor Bromer ved EM.

Sport

Ung svømmer brager igennem med EM-sølv

Viktor Bromer blev en forbløffende EM-sølvvinder i 200 meter butterfly.

Sport

EM-sølv, dansk rekord og kvalifikation til VM om tre uger.

Viktor Bromer leverede et gennembrud af de helt store, da den 19-årige aarhusianer fuldendte et fantastisk EM-stævne i Chartres med andenpladsen i 200 meter butterfly, kun overgået den ungarske tidligere verdensrekordholder Laszlo Cseh, der vandt karrierens 26. (!) EM-guldmedalje.

Viktor Bromer var med 1.53,38 min. et halvt sekund hurtigere end i morges, da han satte sin karrieres første danske rekord.

En konkurrencedygtig tid Selv om størsteparten af den europæiske elite er fraværende, fordi der er VM i Istanbul om tre uger, så er Viktor Bromers tid ganske konkurrencedygtig.

Den placerer ham som nummer 24 på alle tiders europarangliste, og i sidste kortbanesæson var der kun syv europæere, der svømmede hurtigere.

Den 19-årige aarhusianer er i år flyttet til Aalborg efter at have repræsenteret AGF og i de seneste to år at have trænet på Det Nationale Træningscenter i Bellahøj, hvor han i næste uges skal tilbage for at svømme danske mesterskaber.

LÆS ARTIKEL

Ottende medalje til Danmark

Efter sølv til Lotte Friis i 400 meter fri tidligere i dag var medaljen var den ottende til Danmark ved EM-stævnet, men den første vundet af en mandlig svømmer.

LÆS ARTIKEL

Daniel Skaaning og juniorsvømmeren Daniel Steen Andersen havde chancen for at bidrage i 4x50 meter fri for mixed hold sammen med Pernille Blume og Jeanette Ottesen, men den ny EM-disciplin resulterede i en femteplads.

EM slutter i morgen, når Danmark stiller med store favoritter i Rikke Møller Pedersen i 100 meter brystsvømning, Jeanette Ottesen i 100 meter butterfly og 50 meter fri samt yderligere muligheder i holdkappen i 4x50 meter medley samt Chris Christensen i 200 meter brystsvømning og og en mindre af slagsen med Lotte Friis i 200 meter fri.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce