Tvivl. Neymar fik underkendt et mål i sidste års Champions League finale mod Juventus. Beslutningen blev hjulpet på vej af en ekstra dommer bag målet. Senere på året kan dommerne måske også se frem til hjælp fra TV-billeder.
Foto: Martin Meissner/AP

Tvivl. Neymar fik underkendt et mål i sidste års Champions League finale mod Juventus. Beslutningen blev hjulpet på vej af en ekstra dommer bag målet. Senere på året kan dommerne måske også se frem til hjælp fra TV-billeder.

Sport

Sportsdøgnet: TV-teknologi kan komme i spil til næste år

Den spanske liga tager afstand fra Espanyol-fans.

Sport

Fodbold: TV-teknologi kan blive bragt i spil i år.
De vigtigste beslutningstagere, når det kommer til fodboldens regler, har i dag holdt møde i London for at diskutere muligheden for at teste tv-hjælp til fodbolddommere.

Her til aften lyder meldingen fra mægtige IFAB (International Football Association Board), at man kraftigt anbefaler at eksperimentere med TV-teknologien.

Den endelige beslutning bliver truffet til marts.

Samme komité besluttede i 2012 at indføre begrænset dommerhjælp i form af det såkaldte hawkeye-system, hvor dommeren på sit digitale ur får besked, om bolden har krydset målstregen.

Den udvidede dommerhjælp tænkes at skulle hjælpe dommeren med andre beslutninger: Herunder om der skal dømmes straffespark eller rødt kort. Teknologien skal begrænses til lignende store beslutninger, og ikke eksempelvis, hvis der er tvivl omkring et indkast.

Der er i øjeblikket mulighed for flere modeller. Herunder at dommeren får hjælp fra en person i en TV-vogn uden for stadion - eller at dommeren kan se den langsomme gengivelse på en skærm ude ved sidelinjen, beretter AP.

»Om 15-20 år vil vi se tilbage og undre os over, at vi ikke havde det«, siger Martin Glenn, der er chef for det engelske fodboldforbund (FA), om teknologien.

Det hollandske fodboldforbund har allerede testet en model, hvor officials ved tv-skærme løbende giver dommeren meldinger i øresneglen.

FIFA kontrollerer fire af stemmerne i komitéen, der består af otte personer. Der skal seks stemmer til for at vedtage en regelændring, oplyser AP.

Fodbold: Den spanske liga tager nu afstand fra de rascistiske tilråb, som Barcelonas brasilianske stjernespiller Neymar blev mødt af, da topholdet bragede sammen med Espanyol i en ligakamp i sidste weekend.

Tilskuerne forbrød sig efter sigende mod det spanske fodboldforbunds regler angående tilråb, der »opildner til vold, racisme, xenofobi og intolerance i sporten«, lyder det ifølge AP.

I går mødtes de to lokalrivaler igen, hvor temperamenterne i den grad var i kog. To Espanyol-spillere blev udvist, mens Luiz Suarez anklages for at søge en konfrontation i spillertunnellen efter kampen.

Barcelona skal til Espanyol igen på onsdag til returopgøret i Copa del Rey.

Fodbold: Mens rygter sender Michael Laudrup til Mallorca, ser der ud til at være styr på trænerposten i danskerens gamle klub Swansea. Alan Curtis bliver sæsonen ud. Waliseren, der var assistenttræner i klubben, overtog posten, da Garry Monk i sidste måned blev fyret i klubben.

Siden er det blevet til fem point i fem kampe og en 17. plads i Premier League. Klubbens bestyrelsesformand erkender, at det har været svært at finde en permanent afløser til posten:
»For vi ville ikke træffe en kortsigtet beslutning, der kan blive skadelig på den lange bane«, siger Huy Jenkins ifølge AP.

Ishockey: Gentofte Stars bliver straffet for at have for mange udenlandske spillere i klubben. Holdet har i denne sæson haft ni udenlandske spillere på kontrakt, hvilket er en for meget.

Holdet bliver nu taberdømt i fire af de kampe, der er spillet mellem 9. og 29. december 2015, fortæller Danmarks Ishockey Union på sin hjemmeside.

Det bliver dog en billig omgang. Resultaterne i kampene ændres til 0-5, men de endte alligevel alle i nederlag, beretter Ritzau. Holdet mister derfor blot et enkelt point fra et af nederlagene, der først blev afgjort efter uafgjort i regulær spilletid.

Amerikansk fodbold: Peyton Manning er tilbage. Den aldrende quarterback blev rygtet færdig, men er tilbage i startformationen, når Denver Broncos indleder slutspillet i NFL 17. januar.

Den 39-årige stjernespiller pådrog sig en ankelskade i starten af sæsonen og har siddet ude helt frem til sidste spillerunde. Hans erstatning, Brock Osweiler, har været med til at bringe Brocos i gennem sæsonen, men vender nu tilbage til tilværelsen som andetvalg.

Fodbold: Der bliver ikke uddelt en særlig ærespris ved årets Ballon d'Or galla. Det oplyser Fifa, der dermed bryder med traditionen i kølvandet på den enorme skandale, der omgærder fodboldens verdensforbund.

Siden 2001 har Fifa-præsidenten udvalgt personer som ærkebiskop Desmond Tutu og Jordans dronning Rania til særlig hyldest ved uddelingen. Traditionen er dog suspenderet i år grundet overgangsfasen, som organisationen befinder sig i, lyder det fra Fifa.

Fodboldorganisationens øverste vice-præsident, Issa Hayatou, står i år for åbningstalen, da Fifa-præsident Sepp Blatter er suspenderet fra al fodboldmæssig aktivitet i otte år.

Dart: Den danske dartspiller Ann-Louise Peters har bragt sig i semifinalen ved kvindernes VM i dart. Hun slog her til eftermiddag engelske Zoe Jones i kvartfinalen.

:

Fodbold: Kenneth Emil Petersen er efter alt at dømme ikke til at finde i Aalborg på den anden side af sommerferien. Det er nemlig ikke lykkes for forsvarsspilleren og AaB at blive enige om en kontraktforlængelse.

»Jeg har brugt de seneste uger til at nå frem til min beslutning, og da vi ikke har kunnet blive enige om en ny aftale, så har jeg valgt at søge nye udfordringer«, lyder det fra den 30-årige spiller til Ritzau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: I sæsonen 2010-11 holdt Michael Laudrup lige akkurat Real Mallorca i den bedste spanske række. Nu får han måske mulighed for at føre holdet tilbage til La Liga. Ifølge Mallorca Esport er klubbens tidligere cheftræner nemlig blevet tilbudt det job, der har været ledigt, siden Laudrups gamle holdkammerat fra Barcelona-tiden, Albert Ferrer, blev fyret før jul. Miguel Angel Nadal - en anden gammel kending fra Laudrups Barcelona-tid og assistent for danskeren på Mallorca for fem år siden - er sportsdirektør i klubben. Mallorca Esport mener at vide, at Laudrup er venligt stemt overfor projekt genrejsning af Mallorca, der for nylig har fået vind i sejlene med en ny ejerkreds og kapital. Laudrup forlod i sin tid Mallorca kort inde i sin anden sæson efter et opgør med daværende direktør Lorenc Serra Ferrer, der fyrede en af Laudrups nærmeste medarbejdere, inden danskeren sagde op.

Atletik: Den etiske komité i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har udelukket Papa Massata Diack, der er søn af den korruptionsanklagede tidligere IAAF-præsident Lamine Diack samt Valentin Balakhnichev, der er tidligere præsident for Det Russiske Atletikforbund og Ruslands tidligere landstræner Alexei Melnikov. Der er tale om livstidsudelukkelser for bl.a. at have medvirket til at skjule positive dopingprøver og korruption. Desuden er den tidligere antidopingchef i IAAF Gabriel Dolle udelukket i fem år.

Fodbold: Den 22-årige dansker Bassel Jradi bliver lånt ud fra Strømsgodset til Lillestrøm frem til sommer. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB. Efter lejemålet er overstået, vil de to klubber lave en ny vurdering af Jradis situation. Dansk-libaneseren fik 12 ligakampe for Strømsgodset i 2015. Han scorede to mål.

Fodbold: Ægteskabet mellem AGF og kantspilleren Ahmed Yasin blev aldrig lykkeligt. Efter et halvt år er svensk-irakeren sendt retur til Sverige af familiære årsager. Han skal fremover tørne ud for AIK Stockholm. »Jeg er glad for, at vi er nået frem til en fornuftig løsning for alle parter«, siger AGF's sportschef, Jens Andersson. Ahmed Yasin nåede at spille 21 kampe og score en enkelt gang for AGF.

Fodbold: Kantspilleren Adnan Januzaj vender tilbage til Manchester United et halvt år tidligere end planlagt. Belgieren har siden sensommeren været udlejet til Dortmund, men har ikke fundet sig tilrette og kun spillet tre kampe fra start.

Fodbold: VfB Stuttgart måske gjort lidt af et røverkøb. Den tyske Bundesliga-klub har nemlig hentet verdensmesteren Kevin Grosskreutz til klubben fra tyrkiske Galatasaray, hvor defensivspilleren aldrig nåde at komme i aktion, da hans transferpapirer ved skiftet i september ikke blev indleveret i tide. Stuttgart har fået den 27-årige for beskedne 16 millioner. Umiddelbare risici ved handlen er dog, at Grosskreutz mangler kamptræning, samt at han ikke altid opfører sig eksemplarisk udenfor banen. På cv’et har den tidligere Dortmund-spiller bl.a. en bødestraf på 375.000 kr. for at have urineret i en hotellobby i beruset tilstand efter Dortmunds nederlag til Bayern München i den forlængede spilletid.

Fodbold: Dagen efter Fifa-generalsekretær Jerome Valcke fik forlænget sin suspendering med yderligere 45 dage, har det dømmende kammer i Fifa’s etiske komité meddelt, at de er ved at bygge en sag mod den 55-årige fodboldfunktionær. Den etiske komités undersøgende kammer anbefalede tidligere i denne uge, at Valcke bør udelukkes i 9 år.

Tennis: . Den danske tennisspiller brillerede med 6-1, 6-0 i Auckland mod rumæner, der fik 'æg' i kvartfinalen.

Tennis: Bid mærke i navnet Samantha Crawford. Den 20-årige amerikaner kan blive den helt store højdespringer i denne sæson. Foreløbigt er det blevet til seks sejre på stribe ved WTA-turneringen i Brisbane i kvalifikationen og hovedturneringen, hvor tyske Andrea Petkovic var offeret i kvartfinalen. 6-3, 6-0 vandt verdens nr. 142 over ranglistens nr. 24. I går slog Crawford 7.-seedede Belinda Bencic. I semifinalen venter endnu en stor kanon på vinderen af juniorernes US Open i 2012 – Victoria Azarenka.

Fodbold: Administrerende direktør Peter Frank er blevet fristillet i HB Køge. Oprindeligt skulle direktøren stoppe i klubben 1. marts, når Per Rud vender tilbage til klubben, men Peter Frank har nu fået bedre tid til at finde et nyt job. Indtil Per Rud tiltræder, vil alle sportslige henvendelser blive besvaret af bestyrelsesformand Kenneth Christiansen.

Fodbold: FC Midtjylland har sikret sig den 17-årige svenske angriber Aziz Essaisi, der sidste år med 31 mål var den mest scorende spiller i svensk U17-fodbold. Han har allerede besøgt FC Midtjylland tre gange, inden kontrakten blev skrevet under.

Fodbold: Det var mere amerikansk fodbold end traditionel fodbold, da Espanyol onsdag tabte 1-4 til Barcelona i den spanske pokalturnering. Det mener Barcelonas træner Luis Enrique. »Det er dommernes ansvar, at der bliver sat grænser. De er ansvarlige for at sikre, at det her ikke udvikler sig til amerikansk fodbold«, siger træneren efter en kamp, der udviklede sig til en voldsom affære, hvor Espanyol fik to røde kort på kun fire minutter i anden halvleg ved stillingen 3-1 til Barcelona. »Alt vi fokuserer på, er at spille fodbold. Og alt hvad der får kampen til at ligne noget andet end fodbold, det bekymrer mig«, siger Enrique.

Fodbold: Der er gang i kontraktforlængelserne i AaB. Torsdag har klubben forlænget aftalen med Patrick Kristensen, så parterne nu har papir på hinanden frem til sommeren 2018. 28-årige Patrick Kristensen har efterhånden udviklet sig til en institution i klubben, som han debuterede for i 2005. Siden er det blevet til 270 kampe for AaB.

Fodbold: Cheftræner Glen Riddersholm bliver ikke det eneste nye ansigt i AGF, som i dag indleder forberedelserne op mod forårssæsonen. Også chefscout Peter Christiansen har første arbejdsdag i klubben og vil være til stede ved årets første træning. Han skulle egentlig først starte 1. marts, men AGF er nået til enighed med Christiansens tidligere arbejdsgiver, Randers FC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Romelu Lukaku er perfekt, mener belgierens manager i Everton, Roberto Martínez. Lukaku bankede onsdag sit sæsonmål nummer 19 i kassen og sikrede Everton en 2-1 sejr mod Manchester City i semifinalen den engelske Liga Cup. Lukaku er i gang med sin bedste sæson. Han kom til Everton fra Chelsea i 2014 for 280 millioner kroner. »Statistikkerne viser tydeligt, hvordan man bør vurdere Lukaku. Fra mit synspunkt har han altid været den perfekte angriber for vores fodboldklub«, siger Martínez til Sky Sports. Der er returkamp i Liga Cuppen om tre uger.

Ishockey: Anaheim Ducks' danske målmand Frederik Andersen har på det seneste mistet sin startplads i målet til den amerikanske opkomling John Gibson. Gibson har stået en række gode kampe siden december, og har Ducks lukket få mål ind. Kun to scoringer har holdet fået imod sig i de seneste fire kampe. Men i kampen natten til i dag mod Toronto Maple Leafs var Gibson og Ducks rådvilde. Leafs førte 3-0 kort inde i tredje periode, hvor den unge målmand måtte udgå med en skade efter at være kollideret med Torontos Nazem Kadri. Toronto vandt kampen 4-0, og målmand Gibson er ude på ubestemt tid.

Ishockey: Andetsteds i NHL var en anden dansker også i aktion. Jannik Hansen og hans Vancouver Canucks fik en 3-2-sejr mod Carolina Hurricanes, og holdet hænger dermed på i kampen om slutspilspladserne i Pacific Division. Det canadiske hold har nu 16 sejre og 25 nederlag. Ni af kampene er tabt i forlænget spilletid, hvilket er mest af alle i NHL. Jannik Hansen måtte udgå sent i tredje periode efter en nærkamp, men det vurderes ikke at være en skade, der kommer til at holde ham fra isen i længere tid.

Cykling: Det har været op og ned for talentet Lasse Norman Hansen, siden han i 2014 skrev kontrakt med Team Cannondale-Garmin for at forfølge drømmen på landevejen. For efter stor succes på cykelbanen – med OL-guld i 2012 som den ultimative triumf – har den 23-årige fynbo haft det sværere, når bedrifterne skulle følges op på landevejen. »Jeg havde forventet mere af mig selv, og det ved jeg, at mit hold også havde«, siger Lasse Norman, der nu skal køre for det mindre Stölting-hold. »Jeg drømmer om at vinde de store cykelløb. Men fra at drømme om det og så til at gøre det, er der langt, siger Norman til Ritzau.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce