SKRAP. Travis Tygart fra det amerikanske antidopingagentur mener ikke, russerne kan nå at være klar til OL i Rio.
Foto: Francois Mori (arkiv)/AP

SKRAP. Travis Tygart fra det amerikanske antidopingagentur mener ikke, russerne kan nå at være klar til OL i Rio.

Sport

Armstrong-bøddel kræver russere udelukket fra OL

De amerikanske antidopingmyndigheder mener, at det er for sent for russiske atleter at deltage ved OL. Der er ikke renset ud.

Sport

Travis Tygart, som er chef for USA's antidopingagentur, Usada, og blandt andre har fældet Lance Armstrong, mener, at russiske atleter bør forbydes at stille op ved legene, fordi der ikke er nok tid til at genopbygge tilliden til Rusland.

Meldingen fra USA kommer efter dopingskandalen i Rusland, som Det Internationale Antidopingagentur, Wada, var med til at oprulle sidste år og holdt et pressemøde om igen torsdag med nye beskyldninger mod atletikkens topfolk.

KRAV:

Rusland har ikke taget nok meningsfulde skridt i retning af at rydde op efter Wada's beskyldninger om et statsstyret dopingprogram i landet, mener Travis Tygart.

Usada-chefen anklager desuden russiske myndigheder for at blive med at bekæmpe personer, som vil afsløre dopingsnyd.

RAPPORT:

»De angriber stadig de modige whistleblowers. Der er intet laboratorium. Der er intet testapparat«, siger Travis Tygart til New York Times.

Han peger også på, at Rusland ikke kan garantere, at alle atleter er rene, når OL afholdes om lidt over et halvt år.

»Vi er få måneder fra afviklingen af legene, og det er for sent, selv om de straffer alle ansvarlige. Det er for sent at sikre, at alle, som har været involveret i det statsstyrede dopingprogram, er rene«, fastslår han.

EUROPAS ATLETIKCHEF:

Det Internationale Atletikforbund, IAAF, suspenderede sidste år russiske atleter fra alle konkurrencer, men lod døren stå på klem for, at russerne kunne vende tilbage inden OL i Rio.

Fredag var en leder fra den internationale atletikverden, tyske Clemens Prokop, ude med en melding, der mere ser indad i atletiktoppen. Chefen for det tyske atletikforbund vil kalde sammen til et hastemøde i Det Internationale Atletikforbund, IAAF.

»Beskyldningerne imod IAAF's ledelse om massiv korruption er så ødelæggende og har rystet troværdigheden om verdensforbundet så alvorligt, at en form for vækkelse må ske i form af en ekstraordinær kongres«, siger Clemens Prokop.

FARVEL:

I Wada's seneste rapport fastslår formand for organisationens uafhængige kommission, canadiske Dick Pound, at »bestyrelsen kan umuligt have undgået at vide noget om, hvad der er foregået, og at korruptionen har været bredt forankret i forbundets top«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce