Retssag. Sunderlands Adam Johnson har erkendt et seksuelt forhold til en mindreårig.
Foto: Peter Byrne/AP

Retssag. Sunderlands Adam Johnson har erkendt et seksuelt forhold til en mindreårig.

Sportsdøgnet: Premier League-spiller indrømmer sex med mindreårig

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fodbold: Liverpools ejer, Fenway Sports Group, har vendt kajakken og dropper den stigning i billetpriserne, som blandt andet fik en stor fanskare til i lørdags at forlade Anfield i utide under opgøret mod Sunderland i Premier League. Det kompromis, som Liverpool-manager Jürgen Klopp har talt for, har resulteret i en fastfrysning af billetpriserne i de kommende to sæsoner. Ledelsen erkender, at man har grebet billetsagen forkert an, og den undskylder nu for det kaos, der opstod, da planerne for næste sæsons billetpriser blev kendt.

Roning: Den italienske roer Vincenzo Abbagnale, der er tidligere verdensmester, går formentlig glip af deltagelse ved OL i Rio senere på året. Det er den sandsynlige straf for, at han for tredje gang har misset en dopingtest, meddeler det italienske roforbund onsdag. Vincenzo Abbagnale, der i 2013 vandt VM-guld i toer med styrmand, skulle ellers have været en del af Italiens otter i Rio.

Ishockey: Ligaforeningen af danske isligaklubber har på et møde onsdag besluttet, at kontraktudvalget inden næste møde i foreningen 24. februar kan præsentere en ny og forbedret standardkontrakt til ishockeyspillerne. Sådan lyder det i en pressemeddelelse, efter Ligaforeningen, som repræsenterer de danske isligaklubber, behandlede den verserende sag med DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening). »Målet er, at der hurtigst muligt kan præsenteres en ny og forbedret standardkontrakt, der vil indeholde et for spillerne meget væsentligt område; forsikring, hvilket alle klubber også i dag besluttede, at man vil investere økonomi i. Ligaforeningen er overbevist om, at de indkomne ønsker fra spillerne, som allerede er behandlet i Kontraktudvalget, i høj grad kan opfyldes til spillernes tilfredshed og samtidig med respekt for klubbernes økonomi«, lyder det i meddelelsen.

Fodbold: Storbritanniens premierminister, David Cameron, melder sig nu også på banen i striden om stigende billetpriser i Premier League. Den har været højt på dagsordenen i England, siden store dele af Liverpools hjemmepublikum udvandrede fra kampen på Anfield i lørdags mod Sunderland som en protest mod stigende billetpriser. Cameron siger onsdag, at der generelt er et problem, og at han vil se nærmere på et forslag fra oppositionen Labour om at give fansene en stemme i klubbernes bestyrelseslokaler. »Jeg vil se meget nøje på det forslag, I fremsætter, fordi jeg tror, der er et problem her, hvor nogle klubber sætter priserne op i højt tempo hvert år, selv om mange af pengene i fodbold kommer fra sponsorater og andre kilder«, siger Cameron.

Cykling: Samtidig med at den etablerede norske stjerne Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) med en fantomtid på den 11km lange enkeltstart pulveriserede det samlede klassement i Tour of Qatar og stødte sin britiske holdkammerat Mark Cavendish fra tronen, sikrede den 21-årige danske debutant Søren Kragh Andersen (Team Giant-Alpecin) sig en rolle i ørkenstaten.Efter gårsdagens voldsomme styrt i massespurten på 2. etape vendte stortalentet nemlig stærkt tilbage, og med en niendeplads i temporidtet 45 sekunder efter Boasson Hagen rykkede han op som nr. 6 i det samlede klassement. Det betød, at Søren Kragh Andersen tilbageerobrede den hvide førertrøje i ungdomskonkurrencen fra den norske U23-verdensmester fra 2014 Sven Erik Bystrøm (Katusha), og der er ingen tvivl om, at Team Giant Alpecin nu vil satse maksimalt på, at danskerens position skal forsvares på de to resterende etaper.

Håndbold: Fløjspilleren Jørgen Rasmussen har, siden han fik en hjernerystelse, spillet med hovedbeskyttelse for sin klub HC Midtjylland. Hovedbeskyttelsen er ifølge gældende spilleregler ikke tilladt for markspillere, fortæller Dansk Håndbold Forbund (DHF), men nu har forbundet besluttet at give Jørgen Rasmussen dispensation til at benytte hovedbeskyttelsen resten af sæsonen. »Vi har besluttet at give dispensationen, fordi vi i forvejen er i gang med at se på, hvordan vi fremadrettet kan gøre systemet mere smidigt i forhold til spillernes generelle sikkerhed og brugen af sikkerhedsudstyr«, siger formand for DHF, Per Bertelsen, i en pressemeddelelse.

Foto: Eugene Hoshiko/AP

Tennis: Caroline Wozniacki træder ind i WTA-turneringen i Skt. Petersborg torsdag med en kamp i anden runde mod slovakken Dominika Cibulkova. Det står klart, efter Cibulkova onsdag let har slået sig forbi Evgeniya Rodina i 1. runde med en sejr på 6-3, 6-0. Dominika Cibulkova fra Slovakiet er verdens nummer 66, mens danskeren ligger på 18.-pladsen. Wozniacki har mødt Dominika Cibulkova 12 gange tidligere og har vundet de ni af opgørene. Caroline Wozniacki er tredjeseedet i turneringen i Rusland, og hun var oversidder i første runde og skal i aktion mod Cibulkova torsdag.

Fodbold: Sunderlands offensivspiller Adam Johnson, som har spillet 12 landskampe for England, erkender, at han har haft sex med en mindreårig. Indrømmelsen om hans samkvem med en 15-årig pige fandt sted i dag i retten ved Bradford Crown, hvor den 28-årige Premier League-spiller kan forvente to ugers rettergang, inden han får sin dom. Spilleren blev oprindeligt suspenderet af Sunderland, da sagen kom frem i marts, men vendte tilbage til truppen to uger senere.
Profilen, der kom på tavlen så sent som i søndagens kamp mod Liverpool, risikerer ifølge The Daily Mail en længerevarende fængselsstraf. Han står i alt over for tre anklager om sex med en mindreårig, hvor han har indrømmet et af punkterne, samt at han har »groomet« offeret. Altså udnyttet pigen følelsesmæssig med henblik på sex, beretter Ritzau. Han afviser de to andre anklager.

Fodbold: Galehuset fortsætter på Sicilien, hvor Palermo udskifter træneren for fjerde gang i denne sæson. Serie A-holdets argentinske træner, Guillermo Barros Schelotto, har i dag måtte trække sig, da han ifølge Uefa ikke har de nødvendige trænerpapirer. Giuseppe Iachini nævnes som en mulig afløser, selv om træneren i november blev fyret i klubben. Den italienske træner var ifølge Ritzau vellidt blandt spillerne, der siden har sagt farvel til to afløsere på trænerposten.

Fodbold: Der var en klar vinder, da Evertons tilhængere stemte om, hvem der havde scoret månedens mål i januar for Liverpool-klubben. Den 9-årige George Shaw fik nemlig hele 86,07 procent af stemmerne, mens Ross Barkleys mål mod Manchester City blev nummer to i afstemningen med 6,18 procent.

Drengen lider af spastisk lammelse og var inviteret til Evertons hjemmebane, Goodison Park, hvor han mødte nogle af sine idoler - og den store Everton-helt Gerard Deulofeu. I den anledning fik George Shaw i Everton-trøjen i pausen lov at score, mens publikum klappede drengen frem mod mål. Og med hæderen for månedens mål følger en invitation til klubbens store sæsonafslutning - og kåringen af årets mål, hvor den 9-åriges scoring er blandt kandidaterne.

Håndbold: Århus Håndbold har oprustet på stregpositionen til den kommende sæsonen, og det er en gammel kending, der vender hjem efter 11 år i udlandet. Den islandske landsholdsspiller Robert Gunnarsson har skrevet en toårig aftale gældende fra sommer med håndboldklubben fra smilets by, skriver Ritzau.

Fodbold: Hoffenheim skal have ny træner, efter Huub Stevens onsdag har trukket sig fra posten. Ifølge tyske dpa stopper Stevens med henvisning til sundhedsproblemer. Hoffenheim ligger næstsidst i Bundesligaen med 14 point for 20 kampe og syv point op til nedrykningsstregen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: Danny Moloshok/AP

Basketball: NBA-stjernen Blake Griffin fra Los Angeles Clippers er blevet straffet af klubben for en episode i januar, hvor han under et arrangement i klubregi slog udstyrsmanden Matias Testi flere gange i ansigtet under et skænderi på en restaurant. Clippers har givet Griffin karantæne i fire kampe samt en bøde, som svarer til lønnen for fem kampe. Det betyder en bøde på omkring 860.000 dollar (5,7 millioner kroner), skriver dpa.

Fodbold: FC Nordsjælland stod i forvejen til at undvære anfører Patrick Mtiliga i forårets to første kampe grundet karantæne til venstrebacken, men nu kan holdet være nødt til at klare sig et par runder mere uden anføreren. I en intern kamp lørdag måtte Mtiliga udgå med en ankelskade, som nu viser sig at kræve fire uger på krykker efterfulgt af genoptræning.

Fodbold: Statistikken taler for, at FC Barcelona onsdag aften sætter klubrekord, når den catalonske storklub skal forsvare en 7-0-føring fra den første af to pokalsemifinaler mod Valencia. Luis Enriques tropper kan nå op på 29 kampe i træk på tværs af alle turneringer uden nederlag, hvis man kommer fra Valencia med blot et uafgjort resultat.

  • Læs også

Med ligasejren i weekenden over Levante tangerede Lionel Messi og holdkammeraterne rekorden på 28 kampe, men den står nu for fald.

Sejlads: Det blev til en sejr i første VM-sejlads for Jonas Warrer/Anders Thomsen i 49'er. Men det blev kun til den ene sejlads i 49'er under svære forhold i Clearwater i Florida, oplyser sejlernes sportschef Thomas Jacobsen via Facebook. Jonas Warrer faldt midt under sejladsen i vandet og blev slæbt efter båden hængende fast i trapez'en, før han kom indenbords igen.

Håndbold: Også rumænsk håndbold er nu blevet ramt af en racismeskandale, efter franske Allison Pineau er blevet udsat for racisme under en kamp i den rumænske dameliga. I en kamp for HCM Baia Mare begyndte modstandernes fans at provokere den mørke franske spiller med abelyde. Ifølge en øjenvidneberetning på håndboldforummet handball123.com forsøgte Pineau at klage over tilskueropførslen til dommerbordet, men det udløste blot en advarsel til franskmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Basketball: Golden State Warriors er tæt på at være ustoppelige i den amerikanske basketliga NBA, og onsdag morgen dansk tid faldt endnu en stor rekord efter en ny sejr til mesterholdet fra Oakland. Med en sejr på 123-110 hjemme over Houston Rockets nåede holdet op på 47 sejre i sæsonens første 51 kampe, og det er den bedste statistik i NBA-historien.

Ishockey: Den bedste amerikanske ishockeyliga, NHL, har efterhånden en del danskere blandt aktørerne, men det er ikke hver dag, der er fem på isen samme dag og endnu sjældnere, at samtlige vinder – fire af dem endda på udebane. Det var ikke desto mindre tilfældet natten til onsdag dansk tid, hvor især målmand Frederik Andersen imponerede for Anaheim Ducks. Den danske målmand stoppede 28 ud af 29 skudforsøg fra hjemmeholdet Philadelphia Flyers, og det sikrede Anaheim en sejr på 4-1, selv om man faktisk tabte skudstatistikken 26-29.

Frans Nielsen for New York Islanders og Lars Eller for Montreal Canadiens leverede assists på vej mod deres klubbers sejre, mens Nikolaj Ehlers med Winnipeg Jets og Jannik Hansen med Vancouver Canucks begge hentede sejre på udebane.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce