Skandaliserede. De lange straffe til Platini (tv) og Blatter har rødder i en pengeoverførsel på ca. 13 millioner kroner fra Blatter til Platini i 2011 - for arbejde udført 8-9 år tidligere.
Foto: BOB EDME (arkiv)/AP

Skandaliserede. De lange straffe til Platini (tv) og Blatter har rødder i en pengeoverførsel på ca. 13 millioner kroner fra Blatter til Platini i 2011 - for arbejde udført 8-9 år tidligere.

Sport

Sportsdøgnet: Blatter og Platini får nedsat straf og er 'frie' igen i 2021'

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fodbold: Peter Bonde er fritstillet fra sit job som assisterende landstræner i Dansk Boldspil-Union (DBU) og kan nu begynde at lede efter et nyt job. »Det er en fin beslutning til glæde for alle parter. Nu har jeg mulighed for at fokusere på at finde et job. Jeg vil nemlig gerne fortsætte i fodboldens verden«, siger Peter Bonde til Ekstra Bladet. Peter Bonde siger farvel til DBU efter 16 års ansættelse. Siden 2006 var han assistent for den tidligere landstræner Morten Olsen, som bliver afløst af Åge Hareide 1. marts.

Håndbold: Mors-Thys mænd var yderst tæt på at besejre KIF Kolding København, men Kasper Irming reddede et uafgjort resultat hjem med kampens sidste mål til 25-25. Forinden havde hjemmeholdets topscorer Tobias Ellebæk med sit sjette mål bragt Mors-Thy foran med 25-24 med lidt over et minut tilbage af kampen. Irming udlignede til 25-25 omkring 40 sekunder før tid, og Mors-Thy havde derfor chancen for at score det afgørende mål.

Fodbold: Braga fra Portugal er første hold videre til 1/8-finalerne i Europa League. Efter 2-1-sejr i sidste uge på udebane over Sion i Schweiz var 2-2 på hjemmebane onsdag aften således nok til avancement.

Fodbold: Ekslandsholdsspilleren Niki Zimling har fået en uheldig start i sin nye tyske klub FSV Frankfurt. Midtbanemanden blev skadet i 3-1-sejren over St. Pauli i sidste uge og skal nu opereres. Et ledbånd er revet over og en del af det forreste korsbånd er ligeledes beskadiget. Det betyder, at sæsonen er forbi for Zimling.

  • OVERBLIK:

Fifa-kongres: Sepp Blatter og Michel Platini får reduceret deres karantæner fra alle fodboldrelaterede aktiviteter med to år, så begge er udelukket i seks år. Det oplyser Fifa. Strafnedsættelsen begrundes med en mangeårig indsats i henholdsvis Fifa og Uefa. Det anses for at vær en formildende omstændighed. Den skandaliserede duo fik afvist appellerne af Fifas appelkomité, men komitéen besluttede dog samtidig at nedsætte perioden med to år. Karantænerne, der udløber 8. oktober 2021, ledsages af bøder på 80.000 schweizerfranc til Platini og 50.000 til Blatter. Michel Platini oplyser ifølge Reuters, at han vil have sin sag for den Internationale Sportsdomstol (Cas).

Fifa-kongres: Præsidentkandidat Prins Ali Bin Al Husseins ønske om gennemsigtige valgbåse og uafhængige valgtilforordnede, som skal tælle stemmerne op, når der er stemt på fredag i Zürich, er blevet afvist af Den Internationale Sportsdomstol (Cas). Fredagens præsidentvalg skal afgøre, hvem der skal efterfølge den korruptionsanklagede Sepp Blatter som præsident for det verdensomspændende fodboldforbund.

  • Persongalleriet ved Fifa-valget:

Fifa-kongres: Formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, mødes onsdag med sine kolleger fra Norden for at lægge sig fast på en plan B forud for fredagens præsidentvalg i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa. De seks nordiske fodboldforbund er enige om at støtte schweizeren Gianni Infantino, men det kan være, at Jesper Møller i sidste ende bliver tvunget til at give sin stemme til en anden kandidat. »Vi er i Norden enige om at støtte Infantino, men vi skal have en plan B, hvis han bliver sorteret fra. Vi skal have afstemt, hvem vi skal stemme på, hvis Infantino ryger ud»«, siger Jesper Møller. Valgproceduren er indrettet således, at der kan blive helt op til fire valgrunder, hvor kandidaterne bliver skåret fra en efter en.

Tennis: 158 minutter var Caroline Wozniacki på banen, da hun blev ekspederet ud af den store WTA-turnering i Doha, Qatar, af kvalifikationsspilleren Elena Vesnina. Russeren, der er nr. 118 i verden, vandt 7-5, 5-7, 6-3 under blæsende forhold. 3. runde blev dermed endestationen for Wozniacki, der har beskedne 4 sejre i 9 kampe i 4 turneringer i 2016. En positiv ting, som hun kan tage med til Monterrey i Mexico, hvor hun er trækplaster ved en mindre turnering i næste uge, er de 104 nettopoint, hun har tjent til ranglisten i Doha. De point sikrer nemlig, at hun ikke dumper længere ned ad ranglisten, hvor den øjeblikkelige 22.-plads er den laveste i små 8 år. Totalt har Caroline Wozniacki en pointhøst på beskedne 226 i indeværende år, hvilket er hendes dårligste sæsonstart siden gennembrudssæsonen 2007.

Badminton: Doublemakkeren Mathias Boe bliver løbende opdateret om Carsten Mogensens tilstand efter hasteoperationen i hjernen i Rusland i sidste uge. »Tirsdag var en god dag for ham, da han var på sin første gangtur på 25 meter og sad lidt oppe. Det var positivt i forhold til dagen før«, siger Mathias Boe ifølge Ritzau. Det er endnu uvist, om Carsten Mogensen kan genoptage karrieren.

Fodbold: Den spanske stjernemålmand David De Gea er ikke med, når Manchester United torsdag spiller returkamp mod FC Midtjylland i 1/16-finalen i Europa League. David De Gea var udset til at passe målet i den første kamp i Herning i torsdags, men han blev skadet under opvarmningen og måtte opgive at spille. I stedet stod Sergio Romero på mål for den engelske storklub, og det gjorde han glimrende med flere store redninger. Argentineren kunne dog ikke forhindre FCM i at score to gange og vinde 2-1.

Motorsport: Kevin Magnussen og de øvrige Formel 1-kørere skal vænne sig til et anderledes kvalifikationssystem, når de lørdag 19. marts kører kvalifikationen til Det Australske Grand Prix i Melbourne, dagen før selve løbet. Det meddeler Formel 1-bossen Bernie Ecclestone til Reuters. Ifølge nyhedsbureauet blev ændringen af kvalifikationssystemet vedtaget med enstemmighed blandt Formel 1-holdene. Kvalifikationen til Formel 1-grandprix'er bliver i øjeblikket afviklet i tre afdelinger, hvor de dårligste bliver siet fra efter første og anden runde, indtil de ti hurtigste kørere er tilbage i tredje runde, den såkaldte Q3. Mens der nu er indlagt en pause mellem de tre afdelinger, kommer kørerne i fremtiden til at blive elimineret gradvist i samme session. Kampen om den eftertragtede poleposition kommer til sidst til at være et anliggende mellem to kørere.

  • TEST

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Motorsport: Kevin Magnussen får i dag sin testdebut for et Renault-hold, der ligesom han selv har fået en ekstra chance. De indledende Formel 1-testdage i Barcelona har afsløret en del problemer med Renault-raceren, som Kevin Magnussen onsdag formiddag kører sine første kilometer i. Men optimismen fejler ikke noget. »Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op«, forklarer Magnussen i følge Ritzau om de første indtryk at det nye hold. »Teamet har haft to svære sæsoner, hvor der ikke har været mange penge, og hvor de har måttet kæmpe for bare at stille op til løbene. Nu føler folk, at alt er muligt for dem igen. De har fået et kæmpe boost«, lyder det fra Magnussen. Onsdagens test bliver Magnussens comeback til formel 1-sporten efter en sæsons fravær, men at dømme ud fra de to første testdage bliver Magnussens opgave ikke uden forhindringer.

McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op

Doping: Kenyas sportsminister, Hassan Wario, oplyser, at ny lovgivning, der skal kriminalisere doping, vil blive præsenteret i parlamentet på mandag. Det sker, fordi nationen med de mange fantastiske løbere og lige så store dopingproblemer risikerer at blive udelukket fra international konkurrence, f.eks. ved OL i Rio til sommer. Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har givet Kenya en frist til 5. april for at få bragt sine regler på plads, og det er et krav, at den kenyanske regering sørger for finansieringen af en ny national antidopingorganisation. Organisationens direktør, Japhter Rugut, har fortalt, at man kun har modtaget 3 af de 5 milliioner dollar, som regeringen godkendte for 10 dage siden.

Foto: Andrew Brownbill/AP

Tennis: Roger Federer, der for tre uger siden lod sig operere i knæet, er nu tilbage med ketsjer og bold, og på Twitter lader han forstå, at »sjældent har jeg følt mig så glad over at være tilbage på en træningsbane«. Schweizeren har måttet melde fra til ATP-turneringerne i Rotterdam og Dubai, men han satser på at være tilbage i konkurrence, når den store amerikanske forårsklassiker Indian Wells byder eliten op til dans i næste måned.

Foto: Martin Meissner/AP

Fodbold: Bayer Leverkusen skal undvære cheftræner Roger Schmidt i de kommende tre kampe i Bundesligaen. Det Tyske Fodboldforbund (DFB) meddeler på dets hjemmeside, at træneren får karantæne i fem kampe for usportslig optræden. To af kampene gøres dog betingede frem til udgangen af juni næste år. Schmidt skal desuden betale en bøde på 20.000 euro, cirka 149.000 kroner. Han kom søndag i centrum i en af de mest usædvanlige episoder i Bundesligaen nogensinde. Leverkusen-træneren nægtede at sætte sig op på tribunen, da dommer Felix Zwayer bortviste ham, umiddelbart efter at Dortmund havde scoret til 1-0, hvilket senere viste sig at blive slutresultatet. På grund af Roger Schmidts modvilje mod at parere ordre afbrød dommer Felix Zwayer kampen og gik i omklædningsrummet. Først knapt ti minutter senere blev opgøret genoptaget, nu med Roger Schmidt fjernet fra sin plads på trænerbænken.

Fodbold: Fodboldklubben Viborg har fået ny anfører, få dage før klubben spiller den første kamp i forårssæsonen i Superligaen. 34-årige Christopher Poulsen har valgt at give anførerbindet videre til Mikkel Rask, efter at Poulsen i efteråret mistede sin plads i startopstillingen. Angriberen Jeppe Curth bliver viceanfører. Viborg ligger nummer ti i Superligaen med 21 point for 18 kampe. Klubben spiller på søndag hjemme mod FC Nordsjælland i forårspremieren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Håndbold: Sønderjyske har sikret forstærkning til næste sæson. Klubben fra Boxer Herreligaen henter målmanden Thorsten Fries tilbage til dansk håndbold. Han er i øjeblikket i gang med sin anden sæson hos Ricoh HK i Sverige. 23-årige Thorsten Fries skal i Sønderjyske danne målmandsteam med Anders Petersen. Fries har tidligere været hos blandt andre Tønder, KIF Kolding og Vejle, og han glæder sig til gensynet med Danmark. Sønderjyske ligger nummer otte i Boxer Herreligaen med 21 point for 21 kampe.

Fodbold: Den tidligere Esbjerg-spiller Philip Billing løber med overskrifterne for tiden blandt danskerne i Englands næstbedste fodboldrække, The Championship. Tirsdag aften var det dog for at indtage en negativ hovedrolle. Billing startede kampen på bænken for Huddersfield, der var på besøg hos Milton Keynes Dons. Efter pausen blev danskeren sat på banen, men kun tre minutter senere måtte han forlade den igen efter et direkte rødt kort. Ifølge Hudderfields Twitter-profil var det for at komme med en løftet fod ind en tackling. På det tidspunkt var Huddersfield bagud 0-1, men i slutminutterne lykkedes det trods undertal at udligne til 1-1. For 10 dage siden var 19-årige Billing i overskrifterne for at have scoret sit første ligamål med et dommedagshug fra 30 meter. Målmand Anders Lindegaard holdt Simon Makienok fra fadet i Prestons 2-1-sejr over Charlton, mens der også var fuld spilletid til Jonas Knudsen, da Ipswich tabte 0-1 til Hull. Lasse Vibe fik cirka fem minutter på banen i Brentfords 3-0-sejr over Wolves. To minutter mere fik Kenneth Zohore i Cardiffs 1-3-nederlag til Middlesbrough.

Tennis: 6-1 fører Caroline Wozniacki de indbyrdes opgør med russiske Elena Vesnina, der bliver onsdagens modstander i 3. runde, efter danskeren tirsdag vandt sikkert i to sæt over Daria Gavrilova, Australien. Vesnina er gået gennem kvalifikationen og besejrede i sin 2. runde-kamp sensationelt 2.-seedede Simona Halep fra Rumænien. Seks andre seedede spillere blev også meget overraskende sendt ud af turneringen i 2. runde.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce