Ærkerivaler. Dagens lodtrækning i Europa League har været god ved fodboldelskere, der kan glæde sig til store opgør.
Foto: (Arkiv) Jon Super/AP

Ærkerivaler. Dagens lodtrækning i Europa League har været god ved fodboldelskere, der kan glæde sig til store opgør.

Sport

Sportsdøgnet: Engelsk klassiker skal spilles i europæisk regi

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fifa-valget: Der vil blive holdt nøje øje med den nye Fifa-præsident Gianni Infantino. Det siger DBU-bossen Jesper Møller til Ritzau. Infantinos fornemmeste opgave bliver, at implementere de reformer, som Fifas kongres vedtog fredag. Reformer, der skal eliminere korruption i Fifa. »Vi holder øje med ham. Han vil blive stillet overfor et krav om at eksekvere de reformer, vi har vedtaget i formiddags… Når vi har stemt på Infantino, så skyldes det, at reformerne er det vigtigste«, siger Møller.

Fodbold: Uefa-manden Gianni Infantino er ny præsident i det internationale fodboldforbund (Fifa). Han fik 115 stemmer i anden valgrunde.

 • NYHED
 • PORTRÆT

Fodbold: »Nu er vi i gang... Vi dominerede OB fuldstændigt, og den eneste fejl, vi reelt lavede før pausen, var, at vi ikke førte med mere end to mål«. Jo, den nye AGF-træner Glen Riddersholm havde en blandet oplevelse i 2-2-kampen i Odense. »Med lidt kvalitet i afslutningerne, kunne vi have stjålet de tre point, vi gik efter«, siger Glen Riddersholm til Ritzau.

Fodbold: Yussuf Poulsen spillede de første 83 minutter af Leipzigs 1-0-sejr på udebane i den tyske 2. Bundesliga over Paderborn. Marvin Compper blev matchvinder efter en times spil for topholdet, der har direkte kurs mod oprykning. Andetsteds var der sejr til målmand Jakob Busk og Union Berlin. Hjemme i hovedstaden blev Karlsruhe slået 2-1.

Fodbold: Bayern Münchens Xabi Alonso er den seneste store stjerne til at komme i det spanske skattevæsens søgelys. Anklagerne mener, han har snyd for 3 millioner euro – ca. 23 mio. kroner - i årene 2009 til 2011, hvor midtbanespilleren var ansat i Real Madrid. På Facebook bedyrer Alonso sin uskyld og hævder, at han ikke er blevet orienteret om, at der er en sag på vej. Balladen handler om beskatning af penge tjent via såkaldte imagerettigheder. Også Lionel Messi og Javier Mascherano har været i søgelyset for lignende forhold.

Tennis: 18-årige Jelena Ostapenko fra Letland står til et kraftigt avancement på verdensranglisten efter hun besejrede tyske Andrea Petkovic i semifinalen i den store Qatar Open-turnering i Doha. Verdens nummer 88 spiller lørdag finale mod Carla Suárez fra Spanien. Jelena Ostapenkos nye placering på ranglisten på mandag vil være et sted mellem 30 og 40. Carla Suárez rykker fra 8.-pladsen til nr. 6.

Fodbold: Mens en stor del af sportsverdenens opmærksomhed i dag er rettet mod Fifa-valget i Zürich, er der blevet trukket lod til ottendedelsfinalerne i Europa League. Lodtrækningen har givet anledning til nogle eftertragtede kampe for fodboldfans. Ærkerivalerne fra Liverpool og Manchester United skal mødes i et lokalopgør i den europæiske turnering. Begge hold jagter trofæet i et forsøg på at kvalificere sig til næste sæsons Champions League. Der venter også et rent La Liga-opgør, når Athletic Bilbao møder Valencia. Derudover skal Premier Leagues nummer to op mod Bundesligaens tilsvarende, når Tottenham møder Dortmund. Ottendedelsfinalerne byder på to opgør mellem:

 • Shakhtar Donetsk-Anderlecht
 • Basel-Sevilla
 • Villarreal-Bayer Leverkusen
 • Athletic Bilbao-Valencia
 • Liverpool-Manchester United
 • Sparta Prag-Lazio
 • Borussia Dortmund-Tottenham Hotspur
 • Fenerbahce-Braga

Tennis: Frederik Løchte Nielsen tabte fredag kvartfinalen i Challenger-turneringen i Cherbourg, Frankrig. Efter en række flotte resultater undervejs gik den ikke længere, da franske Kenny de Schepper stod på den anden side af nettet. Danskeren tabte til den ottendeseedede franskmand med 5-7, 3-6. Kenny de Schepper er nummer 150 på verdensranglisten, hvor Frederik Løchte Nielsen er nummer 431.

Golf: Nicole Broch Larsen var dog slag dårligere end på 1. runde, men holdt alligevel stand på 1.-pladsen ved Ladies Masters i Gold Coast, Australien. Her fik hun efter en 2. runde i 69 slag dog selskab i toppen af svenske Camilla Lennarth. Begge har brugt 136 slag og er dermed et slag bedre end Jiyai Shin fra Sydkorea og Brooke Henderson fra Canada. Malene Jørgensen er nr. 10 i 142 slag, mens Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen er længere tilbage med 145 og 148 slag.

Atletik: En række russiske atleter, der er blevet testet positive for brug af doping, vil få deres sager behandlet hos sportsdomstolen CAS og ikke hos Det Russiske Atletikforbund, Araf, der er suspenderet på grund af systematisk dopingbrug blandt dets udøvere. Dermed vil CAS være den eneste instans til at behandle sagerne for blandt andre kapgængerne Vera Sokolova, Elmira Alembekova, Ivan Noskov, Mikhail Ryzhov og Denis Strelkov.

Fodbold: Arsenal må se bort fra Alex Oxlade-Chamberlain i de kommende kampe. Kantspilleren er knæskadet og ude et par uger. Skaden pådrog han sig i tirsdagens Champions League-kamp mod FC Barcelona. I første omgang går han glip af søndagens stormøde på udebane mod Manchester United.

Golf: Thorbjørn Olesen formåede ikke at leve op til sin succes fra den seneste udgave af European Tour-turneringen i australske Perth. Olesen vandt turneringen i slutningen af 2014, men fredag formåede han ikke at klare cuttet i 2016-udgaven. Turneringen var i det hele taget ingen succes for de danske spillere. Lucas Bjerregaard, Lasse Jensen, Joachim B. Hansen og Morten Ørum Madsen klarede heller ikke cuttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fifa-valg: Skandale-tsunamien omkring Fifa har givet blodrøde tal på bundlinjen, efter flere kommercielle partnere har trukket sig.
»I øjeblikket er vi 550 millioner dollar (3,7 milliarder kroner, red.) bagud i forhold til vores finansielle mål for perioden 2015 til 2018«, lyder det ifølge Ritzau fra Fifas konstituerede generalsekretær, Markus Kattner, på fredagens kongres i Zürich.
De skuffende tal kommer dog ikke til at ramme DBU, lyder det fra forbundets chef, Jesper Møller over for Ritzau:
»Det betyder ikke noget for DBU, for vi får ikke så mange penge fra Fifa. Langt størstedelen af vores indtægter kommer fra Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red.)«, siger Møller.

Matchfixing: 85 procent af danskerne ser matchfixing som en trussel mod sportens centrale værdier. Det er en stigning på fem procentpoint, lyder det fra Ritzau på baggrund af en ny rapport fra Danmarks Idrætsforbund.
»Det er positivt, at fokus på problemet stiger. Matchfixing er den største trussel mod professionel idræt i dag«, lyder det fra direktør i DIF, Morten Mølholm, i en pressemeddelelse. DIF har indført nye regler omkring matchfixing samt en national kampagne. Ifølge Ritzau er der blevet afsagt syv kendelser, siden DIF's regler på området trådte i kraft.

Fifa-valg: Fifa-kandidat Tokyo Sexwale har trukket sig som kandidat forud for første stemmeafgivelse ved dagens præsidentvalg i fodboldens verdensorganisation, Fifa. Sydafrikaneren var aldrig en del af favoritterne, efter det ikke lykkedes ham at få støtte fra det afrikanske fodboldforbund, som han har satset en stor del af sin kampagne på.

Golf: Danske Nicole Broch Larsen holder fast i førstepladsen downunder ved RACV Ladies Masters i Queensland. Efter anden runde deler den 22-årige golfspiller fra Hillerød lederpositionen med svenske Camilla Lennarth 10 under par. Danskeren sluttede dagens runde på flot vis med en eagle efter et chip på banens 18. hul. Danskeren havde ellers grund til at være bekymret i opløbet til turneringen efter et voldsomt slag på hånden fra en roterende ventilator. Danskeren havde heldigvis ikke brækket nogen knogler, men har spillet med en kraftig forbinding.

Fodbold: Generalsekretæren i det tyske fodboldforbund (DFB), Helmut Sandrock, har i dag meddelt, at han trækker sig for at give fodboldforbundet en frisk start. Dermed følger han i fodsporene på forbundets tidligere præsident, Wolfgang Niersbach, der trak sig i kølvandet på beskyldninger om, at DFB benyttede sig af bestikkelse til at sikre sig VM i 2006. I næste uge forventes fodboldforbundet at udgive en uafhængig rapport om beskyldningerne.

Basketball: Der blev sat en imponerende rekord i NBA i nat. Golden State Warriors' Stephen Curry leverede for 128. kamp i træk en 3-pointscoring og kan dermed træde ind i rekordbøgerne. Sidste års mest værdifulde spiller i NBA (MVP) leverede 51 point i sit holds 130-114-sejr over Orlando. De mange point i nat betyder ligeledes, at han ifølge AP er den første spiller siden Lebron James og Dwyane Wade i 2008-09 til at levere mindst 50 point i tre kampe i samme sæson.

FIFA-valg: Dagen i dag er i høj grad påvirket af den ekstraordinære kongres i fodboldens verdensorganisation Fifa.

Følgende centrale punkter er i dag blevet stemt i gennem:

 • Valgperioder: Præsidenten og medlemmer af Fifa Council (der afløser eksekutivkomitéen) skal maksimalt kunne sidde i tre valgperioder af fire års varighed.
 • Skarpere opdeling af politik og økonomi: Fodboldpolitikerne skal sætte den strategiske kurs for fodbolden, mens et sekretariat skal varetage de operationelle og økonomiske opgaver.
 • Flere kvinder skal vælges ind i Fifa Council, og hver enkelt regionalt forbund (såsom Uefa) skal vælge minimum en kvinde til Fifa Council. Det betyder, at seks pladser i Fifa Council er reserveret til kvinder.
 • Ved siden af fodboldpolitikere skal der placeres uafhængige medlemmer i Fifas økonomiske komitéer.
 • Integritetstjek: Samtlige medlemmer i Fifas komitéer skal gennemgå et integritetstjek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

(Kilde: Ritzau)

Fodbold: Nigerias landstræner, Sunday Oliseh, træder tilbage. Han skriver på Twitter, at opsigelsen blandt andet skyldes kontraktbrud og manglende betaling fra det nigerianske fodboldforbund. Den folkerige nation står i næste måned over for et skæbnesvangert møde med Egypten om en plads i næste års African Nations Cup.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce