Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kasper Dolberg har imponeret for Ajax Amsterdam det seneste halve år.
Foto: "AJAX V PAOK SALONIKI"/Hollandse Hoogte

Kasper Dolberg har imponeret for Ajax Amsterdam det seneste halve år.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kasper Dolberg: Mange store sportsudøvere har fået prisen, så det er lidt svært at forstå, at jeg nu er en af dem. Det er fantastisk

Kasper Dolberg er ud af en håndboldfamilie, men valgte fodbolden. Den sport har nu bragt ham mod stjernerne, og i går blev han »stolt« over at blive kåret som Årets Fund i dansk idræt.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Voel er en håndboldby. V’et i topklubben BSV står netop for Voel, mens de andre bogstaver dækker over de noget større byer Bjerringbro og Silkeborg. Men i den lille midtjyske flække, omgivet af søer, åer og bakker, kan de altså noget ganske særligt med at kaste og gribe harpiksklistrede bolde. Noget særligt, der har bragt dem på idrættens danmarkskort.

Derfor er det også helt efter bogen, at Flemming Rasmussen og Kirsten Dolberg, to tidligere håndboldspillere på topplan, bor i Voel – en af den slags byer, hvor hallen er centrum og samlingspunkt weekend efter weekend. Til gengæld stikker deres søn ud fra mængden. Han hedder Kasper Dolberg Rasmussen.

Da drengen nærmede sig teenageårene, var han godt nok talentfuld inden for byens signatursport, men han var lige så dygtig, hvis ikke bedre, til noget andet: fodbold. Knægten måtte vælge.

»Vi har altid spillet håndbold, og det var Kasper også god til. Men han har altid gerne villet fodbolden, så den vej fulgte han, da han skulle vælge«, siger hans storesøster, Kristina Dolberg Rasmussen.

Er »stolt« over prisen

Nu, en god håndfuld år senere, har det vist sig, at han traf det rigtige valg. Kasper Dolberg helligede sig fodbolden og har det sidste halve år bragt Voel på idrættens danmarkskort for mere end bare håndbold. Den 19-årige angriber med de gyldne lokker har i den hollandske traditionsklub Ajax Amsterdam imponeret så meget, at han ofte bliver hyldet som et af Europas største fodboldtalenter og har fået debut på det danske landshold.

I går kronede han så sit gennembrudsår ved at blive kåret som vinder af Årets Fund – landets ældste idrætspris, uddelt af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken.

»Det gør mig stolt, for det er en stor pris«, siger Kasper Dolberg.

Han skriver sig ind i rækken af vindere, som fra hans sport også tæller blandt andre Daniel Agger, Christian Poulsen og ’Guld’ Harald Nielsen, mens store navne fra andre idrætter for eksempel inkluderer tennisspilleren Caroline Wozniacki, roduoen Mads Rasmussen/Rasmus Quist og badmintonspilleren Morten Frost.

»Ja, der er mange store sportsudøvere, der har fået prisen, så det er egentlig lidt svært at forstå, at jeg nu er en af dem. Men det er fantastisk«, siger Kasper Dolberg.

Søster: Han er »megasej«

Prisen blev uddelt i JP/Politikens Hus, men fodboldtalentet havde ikke selv mulighed for at være til stede. Derfor sendte han sin søster, som modtog prisen på vegne af Ajax-spilleren og hurtigt fik fat på ham over telefonen.

»Det er jeg glad for«, siger Kasper Dolberg, der i kåringen klemte sig ind foran cykelrytteren Niklas Larsen og løberen Anna Emilie Møller.

Fra tætteste hold har Kristina Dolberg set sin bror vælge bysporten i Voel fra, knokle for at slå til i fodboldens svære verden og nu være tæt på at nå i mål.

»Det er megastort, og jeg er så stolt af ham. Han er bare megasej. Det er overhovedet ikke steget ham til hovedet, at han er populær, og han gør bare alt på sådan en rolig måde«, siger hun.

Helt i mål er Kasper Dolberg dog ikke endnu. Godt nok kobler diverse medier ofte hans navn sammen med store europæiske klubber, men han har trods alt stadig kun været på banen i 27 kampe for Ajax med 11 mål til følge, og han har kun spillet godt 10 minutter for Danmark. Så der er stadig masser at nå. Hans målnæse, teknik og fine fysik giver iagttagerne tro på, at han har evnerne til at klare sig på allerøverste niveau.

Det samme tror Kristina Dolberg. Godt nok er pigen fra Voel selvfølgelig håndboldpige og slet ikke fodboldekspert, men til gengæld er hun noget nær Kasper Dolberg-ekspert. Og hun er sikker på, at hendes bror også har den mentale styrke til at klare sig i fodboldens verden:

»Han vil super gerne det her«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden