Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark møder i dag Ungarn i ottendedelsfinalen ved VM i håndbold. De to hold mødtes også ved EM sidste år, hvor Danmark vandt 28-24.
Foto: Jens Dresling

Danmark møder i dag Ungarn i ottendedelsfinalen ved VM i håndbold. De to hold mødtes også ved EM sidste år, hvor Danmark vandt 28-24.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knald eller fald: Ungarske skarpskytter kan sænke dansk håndboldslagskib

I dag møder det danske landshold Ungarn, som før VM beviste, at de har kræfter til at sætte sig mellem Danmark og medaljerne.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det danske landshold var bagud ved pausen. Ungarn spillede dygtigt og dominerede længe testkampen mellem de to nationer, der blev spillet i Aalborg et par uger før VM-slutrunden begyndte.

Først i anden halvleg vågnede det danske landshold, vendte kampen og gik fra banen med 24-21 på måltavlen. Men truslen fra den ungarske trup stod ved magt: Hvis ikke det danske landshold leverer sit bedste, så overtager Ungarn gerne.

I eftermiddag mødes de to hold igen ved ottendedelsfinalerne ved VM i Frankrig, og nu handler det om overlevelse.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson og flere af de danske landsholdsspillere anlagde da også seriøse miner, da de efter det slingrende opgør mellem Danmark og Qatar fredag aften blev bedt om at sætte ord på dagens modstander i første knockoutrunde.

»Det er en svær modstander, som spiller fysisk stærkt og har dygtige skytter. Det har vi også oplevet i Danmark. Jeg synes, vi har lært meget af kampen, og jeg håber, vi kan bruge noget af det«, sagde Gudmundur Gudmundsson fredag aften.

Holdene kender hinanden

Ungarn og Danmark har mødt hinanden talrige gange, men det er ti år siden, Ungarn sidst slog Danmark ved en slutrunde.

Sidst de to hold spillede en betydningsfuld kamp mod hinanden, var under EM sidste år, hvor Danmark vandt 28-24 i mellemrunden og dermed blev medvirkende årsag til, at det ungarske landshold ikke gik videre.

De to holds indbyrdes historik kan få stor betydning for aftenens kamp, fastslog Casper U. Mortensen fredag.

»Vi har efterhånden mødt dem ved mange mesterskaber og kender dem. Det er en tung modstander, som ligger godt til os, i og med at vi kan komme ind og bruge vores beat og løbe en masse kontra«, sagde han.

Albueskinnen er med mod Ungarn

Opgøret bliver med deltagelse af den danske stregspiller Rene Toft Hansen, der siden slutrundens første kamp har kæmpet med at få hver enkelt VM-modstander til at godkende sin albueskinne.

Nye regler betyder nemlig, at han kun må bruge den, hvis modstanderen på forhånd har accepteret det. Og i går kom så den ungarske underskrift, der giver stregspilleren lov til at spille.

»Vi sætter stor pris på, at vores kolleger på de øvrige hold behandler sagen objektivt og fagligt«, skrev landsholdets delegationsleder, Jan Kampman, i en pressemeddelelse lørdag.

Foruden Ungarn har 12 hold nu accepteret albueskinnen. Det danske hold er i øjeblikket i gang med et større arbejde for at få samtlige nationer til at støtte op. På den måde håber landsholdet at lægge så meget pres på, at reglerne på sigt ændres.

Det norske hold er halvvejs dansk

I går vandt Norge 34-24 over Makedonien i ottendedelsfinalen i Albertville. Norge bliver dermed Danmarks modstander i kvartfinalen, hvis landsholdet vinder dagens opgør mod Ungarn.

Halvdelen af de 16 spillere i den norske landsholdstrup spiller til daglig i danske ligaklubber. I fynske GOG Svendborg TGI spiller hele tre af de norske landsholdsspillere side om med den danske VM-debutant Niclas Kirkeløkke mens den norske trup også er repræsenteret i HC Midtjylland, TTH Holstebro, Aalborg HB og endelig Skjern Håndbold, hvor den danske højre back Kasper Søndergaard også spiller til daglig.

Det norske landshold har haft en god start på slutrunden med fire sejre og et enkelt nederlag til de franske verdensmestre i en meget lige kamp i gruppespillet.

Norge har ikke deltaget i et VM siden 2011 og kvalificerede sig heller ikke på traditionel vis til denne slutrunde. Holdet fik i stedet det såkaldte wildcard.

Landsholdet har i mange år stået i skyggen af Norges succesfulde kvindehold, men blev sidste år nummer fire ved EM for mænd i Polen. I øvrigt to pladser foran danskerne, der kun nåede sjettepladsen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden