0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Tidsvilde/STINE TIDSVILDE
Foto: Stine Tidsvilde/STINE TIDSVILDE

Det lokale fodboldhold Ahli Al-Khalil under deres torsdagstræning. Holdet bidrager med fire spillere til det palæstinensiske landshold og to til det olympiske. Men Palæstina er en så simpel ting som fodbold besværliggjort af den israelske besættelse. At rejse bare 30 km i Palæstina kan tage timevis alt efter den israelske hærs humør, og skal de udenlands kræver det visum, som de skal vente i ugevis, hvis ikke månedsvis på. Hernede er sport og politik det samme, hvad enten man vil det eller ej.

I Palæstina følger konflikten med ind på fodboldbanen

Spillerne på fodboldholdet Ahli Al-Khalil vil allerhelst bare spille bold, men konflikten mellem palæstinensere og israelere lader dem ikke i fred. Det betyder blandt andet rejsebesvær, anholdelser og tåregas på grønsværen.

FOR ABONNENTER

Den israelske hærs nærmeste checkpoints ligger mindre end en kilometer væk fra Hussein Bin Ali stadionet midt i den palæstinensiske by Hebron, hvor fodboldholdet Ahli Al-Khalil har hjemmebane.

Og bag de tykke, grå betonmure er konflikten imellem israelere og palæstinensere da heller ikke langt væk denne torsdag aften, imens holdet render rundt på kunstgræsbanen og træner.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu