Denne flugter fra Nicklas Bendtner gav Rosenborg føringen i topkampen mod Sarpsborg.

Denne flugter fra Nicklas Bendtner gav Rosenborg føringen i topkampen mod Sarpsborg.

Sport

Sportsdøgnet: Bendtner scorer pragtmål i topkamp med fem danskere

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Nicklas Bendtner scorede sit tredje og hidtil flotteste mål for Rosenborg, der vandt 2-1 i en underholdende topkamp mod Sarpsborg. Bendtner tog en medløbsbold videre med højrebenet og flugtede fra kanten af straffesparksfeltet 1-0-målet ind efter 8 minutter. Bendtner var skiftet ud, da kampen i de sidste 10 minutter for alvor blev intens. Joachim Thomasson udlignede på et grumt målmandsdrop af Andre Hansen, men i samme minut scorede Mushaga Bakenga sejrsmålet og kort efter blev Rosenborgs Milan Jevtovic udvist for et groft frispark. Rosenborg med Mike Jensen som anfører og unge Jacob Rasmussen på bænken overlevede det sidste pres og er nu 4 point foran Sarpsborg, hvis hold tæller danskerne Andreas Albech, Matti Lund Nielsen og Patrick Mortensen.

Tennis: Uanset hvordan det går Caroline Wozniacki i denne uges grusturnering i Prag, vender hun tilbage i top-10 på verdensranglisten. Andenseedede Wozniacki skal tirsdag i første runde møde japaneren Misaki Doi (nummer 52 på verdensranglisten) i Prag, hvor den topseedede tjekke Karolína Plísková (nr. 3) tabte sin første kamp i dag til italieneren Camila Giorgi (nr. 95). Wozniacki er efter tre uger uden kampe nummer 11, men amerikaneren Madison Keys mister i denne uge så mange point, at hun dumper ned som nummer 13, så Wozniacki er sikker på at avancere til 10.-pladsen. Kun hvis Wozniacki vinder finalen i Prag, vil hun tage 9.-pladsen fra russeren Svetlana Kuznetsova.

Basketball: Bakken Bears vandt den tredje DM-finale mod Horsens IC med 91-81 og fører nu sammenlagt 2-1 i serien på indtil syv kampe. De to første kampe har givet udesejre, men i tredje forsøg vandt Bears på hjemmebane. Siom grundspilsvinder har Bears også fordel af hjemmebane i en eventuel syvende finale. Devaughn Akoon-Purcell blev topscorer for vinderholdet med 26 point.

Fodbold: Jesper Lange scorede det første mål, da Helsingborg vandt 3-0 over Degerfors i den næstbedste svenske række. Helsingborg rykkede sidste sæson ud af Allsvenskan og er ubesejret i Superettan, men to sejre og tre uafgjorte rækker kun til en femteplads.

Cykling: For tredje gang i træk vandt nordmanden Alexander Kristoff endagsløbet fra Eschborg til Frankfurt, der er kendt som Rund um den Finanzplatz og tidligere hed Rund um den Henninger Turm. Katuscha-rytteren blev afleveret i spurten af Rick Zabel, der skabte så stort et hul til de øvrige, at han selv endte på andenpladsen. Rick Zabel er søn af Erik Zabel, der nu deler rekorden med Kristoff med flest sejre i løbet.

Håndbold: Den tidligere landsholdsspiller Henrik Gerster er død, 52 år gammel. Gerster vandt som GOG-spiller fem danske mesterskaber og seks pokaltitler og i 1994 spillede han 3 landskampe. Gerster spillede også i Bundesligaen for Hameln og Wuppertal og blev efter den aktive karriere træner i Færøerne og Norge. I næste sæson skulle Henrik Gerster have trænet Odder i den næstbedste danske række, men søndag aften blev han ramt af et hjertetilfælde, oplyser Odder på sin hjemmeside.

Fodbold: Malmö FF forsvarede førstepladsen i Allsvenskan med en 2-1-sejr hjemme over Örebro.  Danske Anders Christiansen spillede hele kampen for det forsvarende mesterhold, der scorede sejrsmålet efter 82 minutter. Markus Rosenberg, der havde udlignet på straffespark, ramte forbi bolden på et fladt indlæg, hvorefter Alexander Jeremejeff sparkede den i mål.

Motorsport: Kevin Magnussen får af Sky Sports tildelt middelkarakteren 6 på en skala fra 1 til 10 for sin indsats i det russiske formel 1-grandprix søndag i Sotji. Løbets vinder, finnen Valtteri Bottas, belønnes med 9,5. Dårligst af alle var ifølge Sky Magnussens tidligere holdkammerat hos Renault, briten Jolyon Palmer, der får 4.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Nanna Koerstz Madsen kom tættere på LPGA Touren efter en sejr på niveauet lige under.
Foto: Chris Carlson/AP

Nanna Koerstz Madsen kom tættere på LPGA Touren efter en sejr på niveauet lige under.

Golf: Nanna Koerstz Madsen kom et stort skridt nærmere den amerikanske LPGA Tour, da hun vandt turneringen Symetra Classic, der er en del af Symetra Touren på niveauet lige under det bedste. Den danske golfspiller lå på 2.-pladsen inden sidste runde, som hun gik i 68 slag - fire under par. Dermed var hun to slag bedre end de nærmeste konkurrenter sammenlagt. Sejren indbragte Nanna Koerstz Madsen  153.000 kroner og giver hende et avancement på 2 pladser på verdensranglisten, hvor hun nu er nummer 77.

Ishockey: Esbjergs danske mestre mister holdets kaptajn, canadieren Brock Nixon, der har været i klubben i to sæsoner. parterne har ikke kunnet opnå enighed om en ny kontrakt.

Håndbold: Landstræner Nikolaj Jacobsen har modtaget afbud fra Ribe-Esbjerg-spilleren Jacob Holm til denne uges samling forud for EM-kvalifikationskampene mod Ungarn. Afbuddet skyldes en overbelastet albue, og der vil ikke blive indkaldt en erstatning.

Basketball: Boston Celtics vandt den første kamp i NBA-slutspillet over Washington Wizards med 123-111. Isaiah Thomas blev Bostons topscorer med 33 point, og hans præstation var bemærkelsesværdig, fordi han ankom til kampen fra sin søsters begravelse i staten Washington. Hun blev for to uger siden dræbt i en trafikulykke. »Når jeg er på banen, så får basketball mig til at holde hovedet oppe. Alt hvad jeg gør, gør jeg for min søster. Det er alt, jeg kan gøre nu«, sagde Thomas ifølge nyhedsbureauet AFP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Golf: Søren Kjeldsen og Alex Cejka sluttede på en delt 24.-plads i Zürich Classic i New Orleans. Kevin Kisner og Scott Brown fra USA fremtvang et omspil om sejren, da Kisner chippede i fra 30 meter. Omspillet blev først afviklet mandag morgen. Her vandt svenske Jonas Blixt og australske Cameron Smith på fjerde omspilshul, da Smith lavede en birdie.

Fodbold: Nice stak en kæp i hjulet på Paris Saint-Germain, der efter et nederlag på 1-3 får svært ved at vinde det franske mesterskab for femte år i træk. PSG fik i løbet af kampen både både Thiago Motta og Angel Di Maria vist ud, og holdet halter tre point efter Monaco, der har spillet en kamp færre.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce