0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Luca Bruno/AP
Foto: Luca Bruno/AP

Kenyaneren Eliud Kipchoge i rød trøje var en af hovedpersonerne under Nikes maratonløb på racerbanen Monza i maj. Han og to andre løbere var udvalgt til et eksperiment, der skulle give den første maratontid på under to timer.

Det magiske maraton: Kan man løbe 42,195 kilometer på under to timer?

Hvor hurtigt kan et menneske løbe et maraton? Og hvorfor er trangen til at bryde grænser så stærk? Sportsgiganten Nike står bag et forsøg, hvor løbere på en racerbane forsøgte at tilbagelægge de 42,195 kilometer på under to timer. Søndag skal tre af verdens bedste løbere på jagt efter en ny verdensrekord i Berlin Marathon.

FOR ABONNENTER

Natten lå stadig mørk over Norditalien, da en af verdens bedste maratonløbere lagde sig i græsset langs den berømte racerbane i Monza uden for Milano. Med en vindjakke som tæppe havde den 32-årige kenyaner Eliud Kipchoge brug for at samle sig, inden han begav sig ud på en mission, der blev fulgt af løbeentusiaster verden over. Der lå et vist pres på hans spinkle skuldre.

Denne lørdag morgen, 6. maj i år, var kulminationen på en plan, der fire år tidligere blev lagt af Nike, en af verdens største og mest kendte producenter