Med et klassisk strakt vristspark sender Nicklas Bendtner  Rosenborg foran 1-0 mod Lillestrøm.
Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

Med et klassisk strakt vristspark sender Nicklas Bendtner Rosenborg foran 1-0 mod Lillestrøm.

Sport

Sprudlende Bendtner scorer igen to og er ét mål fra at være topscorer

Der blev ikke sat verdensrekord ved Berlin Marathon, hvor kenyanske Eliud Kipchoge tog sejren.

Sport

Fodbold: Nicklas Bendtner fortsætter sin imponerende målproduktion. I dag blev det for anden søndag i træk til to scoringer, da Rosenborg på udebane vandt 3-0 over Lillestrøm. Med et vristspark sendte Bendtner 1-0-mål i kassen efter 22 minutter, og et straffespark efter 73 minutter til 3-0 var Bendtners mål nummer 14 i denne års Eliteserien. Dermed er Bendtner på andenpladsen på topscorerlisten og kun 1 mål efter Ohi Omoijunfo fra Stabæk. En særdeles veloplagt Bendtner fik også spillet Marius Lundemo til et oplagt målchance, som dog blev brændt, inden han blev udskiftet 10 minutter før tid.

Maratonløb: Kenyaneren Eliud Kipchoge var søndag hurtigste mand i Berlin Marathon, som han vandt for anden gang i karrieren. Ifølge arrangøren brugte han 2 timer, 3 minutter og 32 sekunder på at løbe de 42.195 meter, og dermed fik han trods sejren ikke alt det med hjem, som han havde sat næsen op efter. Op til maratonløbet bebude den olympiske mester nemlig, at han ville slå den tre år gamle verdensrekord, men han var 35 sekunder fra bare at tangere landsmanden Dennis Kimettos rekord sat i Berlin i 2014. På trods af det mislykkede forsøg på at sætte verdensrekord kan Kipchoge glæde sig over en pæn pengepræmie. Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa får han 40.000 euro for sejren og yderligere 30.000 euro i tidsbonus.

Håndbold: Først da Jens Meinby scorede sit sjette mål med 40 sekunder tilbage, var Aalborgs første sejr i årets Champions League en kendsgerning. Den blev på 32-30 over slovenske Celje, der lige som Aalborg havde tabt den første kamp i turneringen. Aalborg var bagud 8-4, førte 15-13 ved pausen, men kom igen bagud, da Celje scorede de første tre mål i anden halvleg. Fløjspilleren Patrick Wiesmach blev Aalborgs topscorer med 8 mål, og det sidste scorede han på en kontra til 25-22, hvorefter Aalborg holdt den spinkle føring kampen ud.

Fodbold: 0-0 er sjældent et resultat, der vækker jubel, men da FC Köln kom fra Hannover 96 med netop det resultat, indbragte det den danske forsvarsspiller Frederik Sørensen og hans holdkammerater sæsonens første point i Bundesligaen efter fem nederlag i træk.

Fodbold: Først da Ajax var kommet bagud i udekampen mod Vitesse blev først Kasper Dolberg og siden Lasse Schöne skiftet ind, men det blev til en hjemmesejr på 2-1 til Vitesse. Værre gik det for målmanden David Jensen, der sammen med Utrecht på hjemmebane løb ind i noget af en øretæve på 7-1 mod PSV Eindhoven.

Fodbold: Den danske forsvarsspillerBjørn Paulsen scorede målet for Hammarby, da Stockholm-derbyet mod Djurgården endte 1-1. Det var Bjørn Paulsens syvende mål i denne sæson.

Fodbold: Stadioner, der ikke er bygget færdig, og politisk uro har kostet Kenya værtskabet for Africa Nations Championship, der er det afrikanske mesterskab for ligalandshold, altså kun for spillere fra de hjemliga afrikanske ligaer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Badminton: Verdensmesteren Viktor Axelsen har for anden gang i år vundet en Super Series-turnering. Søndag formiddag dansk tid strøg Axelsen til tops ved Japan Open i Tokyo, da han i overbevisende stil slog den malaysiske legende Lee Chong Wei med 21-14, 19-21, 21-14 på fem kvarter. Danskeren stryger til tops ved den næste opdatering af verdensranglisten, og i søndagens finale demonstrerede han hvorfor, da der til tider var tale om en magtdemonstration.

Fodbold: Mens Vejle og Thisted spillede 1-1 i topkampen om førstepladsen fortsatte Vendsyssel og Viborg i målrige kampe med et mindske afstanden til de to øverste. Vendsyssel scorede tre gange i løbet af 18 minutter i første halvleg, da det blev 4-2 over Nykøbing FC, mens Viborg mod FC Roskilde var bagud 1-2 og 2-3, inden Pierre Larsen og Andreas Albers begge blev dobbelt målscorere i en 4-3-sejr.

Resultater og stilling i 1. division

Fodbold: For tredje kamp i træk i Alka Superligaen scorede FC København fire mål, da Silkeborg lørdag blev besejret med 4-0. FCK kæmpede ellers hårdt med at score mål i starten af sæsonen i den hjemlige liga, men mere overskud har ifølge træner Ståle Solbakken været blandt nøglerne til de mange mål på det seneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»De offensive spillere har mere overskud til at lave de ekstra ting. De viser mere spillerglæde, og jeg tror, at flere af spillerne har været tynget af flere ting i starten af sæsonen, men de har løftet niveauet«, siger Solbakken. »Efter noget tid har vi et hold, der spiller hurtigere og har mere energi. Der er flere, som viser mere overskud«.

Baseball: Raceprotesterne fra farvede elitesportsudøvere i USA har nu også nået baseball. Natten til søndag dansk tid fulgte Bruce Maxwell fra Oakland Athletics op som den første spiller fra Major League Baseball (MLB) på de protester, der blev startet af NFL-stjernen Colin Kaepernick, og siden spredte sig til flere spillere i NFL og basketball-ligaen NBA. Den 26-årige afroamerikaner Bruce Maxwell satte sig på knæ under nationalsangen og holdt hånden på hjerte, mens holdkammeraten Mark Canha støttede ham med en hånd på skulderen. »Alle ser sport, og alle elsker sport, og jeg synes, at det var det rette for mig at gøre«, siger Maxwell ifølge AP.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce