Cykelrytteren Alexander Kamp mener, at »landsholdet er hævet over enhver snak om andet, end at det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land«.
Foto: Janus Engel

Cykelrytteren Alexander Kamp mener, at »landsholdet er hævet over enhver snak om andet, end at det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land«.

Debatten om betaling for at være på landshold får rasende cykelrytter til tasterne

Der er stor forskel på, hvad idrætsudøvere tjener på at repræsentere Danmark. Når fodboldkvindernes nye landsholdsaftale falder på plads, er de blandt de bedst lønnede, mens andre selv må betale.

Sport
FOR ABONNENTER

Lørdag eftermiddag rasede Alexander Kamp. Den talentfulde cykelrytter havde åbenbart fulgt konflikten om en ny landsholdsaftale mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og fodboldkvinderne med så stor frustration, at han til sidst tastede den ud på Facebook:

»Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg kunne få den tanke, at det at cykle for det danske landshold skulle være et arbejde. Det er en kæmpe ære, og man møder op, hver gang der bliver kaldt. Landsholdet er hævet over enhver snak om andet, end at det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land og køre under dansk flag«, skrev Kamp, der bl.a. kørte for Danmark ved sommerens landevejs-EM.

Det fik han da heller ikke en krone for.

Mens DBU og Spillerforeningen angiveligt forhandler om, hvorvidt den samlede pulje til kvindelandsholdets udvalgte skal være over eller under 4 mio. kr. om året, er honorarer for at repræsentere Danmark en fjern tanke i andre sportsgrene. Bl.a. cykling. Politiken har talt med nøglepersoner i ti idrætter for at undersøge, hvilke økonomiske rammer forbundene tilbyder landsholdsudøverne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce