David Goffin har vundet to af fire finaler i år. De to sejre kom i oktober og var stærkt medvirkende til, at han overhovedet kom med til ATP Finals.
Foto: Tim Ireland/AP

David Goffin har vundet to af fire finaler i år. De to sejre kom i oktober og var stærkt medvirkende til, at han overhovedet kom med til ATP Finals.

Sport

Målløs belgier får skovlen under tenniskongen

Kvartfinalen blev endestationen for den 25-årige bordtennisspiller Jonathan Groth ved Swedish Open.

Sport

Tennis: Der skal indgraveres et nyt navn i den pokal, vinderen af ATP Finals i London får overrakt søndag aften. Det står fast efter den første semifinale i prestigeturneringen. Her formåede belgiske David Goffin nemlig at forhindre ikonet Roger Federer i at spille sig i karrierens 11. finale. Goffin brød schweizerens serv i tredje partis  tredje sæt og sejrede 2-6, 6-3, 6-4. Det var første gang i syv forsøg, den 26-årige David Goffin kunne besejre den ti år ældre Roger Federer.

»Jeg mangler ord. Jeg kan ikke beskrive, hvordan jeg har det. Jeg er så glad for, at jeg har spillet kampen, som jeg gjorde. Det var virkelig et specielt øjeblik.  Jeg ved ærlig talt ikke, hvad det var, som fungerede. Jeg tror bare, det var en fornemmelse på dagen«, siger en ovenud lykkelig belgisk vinder, der i finalen møder enten bulgareren Grigor Dimitrov eller amerikaneren Jack Sock – en duo, der tidligere heller ikke har vundet turneringen.

Bordtennis: Kvartfinalen blev endestationen for 25-årige Jonathan Groth ved Swedish Open. Torsdag og fredag brillerede danskeren ved at ekspedere to top 15-spillere ud af turneringen, men i lørdagens kvartfinale mod kineseren Xu Xin, der er nummer fire i verden, var en stærk indledning ikke nok til endnu en sensation. Jonathan Groth snuppede første sæt 11-7 mod dette års VM-bronzevinder, men Xu Xin viste, hvorfor han har ni VM- og OL-medaljer som hold- og doublespiller i skuffen ved at tage de følgende sæt 5-11, 4-11, 3-11 og 9-11.

Fodbold: Fire danske spillere var ud over Christian Eriksen (0-2 med Tottenham mod Arsenal) i aktion i Premier League i løbet af lørdagen. Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Jonas Lössl var med fra start, da Huddersfield gik helt ned og tabte 0-4 i Bournemouth. Kasper Schmeichel blev hjemme passeret to gange i Leicester-målet af Manchester City, mens Andreas Christensen var dagens eneste spillende danske vinder, da han spillede fra start i Chelseas knusende 4-0-sejr over West Bromwich. Endvidere sad Pierre-Emile Højbjerg (Southampton) på bænken i 3-0-nedturen i Liverpool, mens Anders Lindegaard (Burnley) fra bænken kunne juble over 2-0 hjemme over Swansea.

Fodbold: Luis Suárez scorede de to første og Paulinho det sdiste, da FC Barcelona sejrede 3-0 på udebane over Leganes i den bedste spanske række.

Overblik: Fodboldresultater fra ind- og udland


Håndbold. Aalborgs mænd førte 23-21, da der manglede under et kvarter af det tætte opgør i Champions League i Polen mod Kielce, men endte med at tabe 27-28.

Fodbold: Bayern München udbyggede med en 3-0-sejr hjemme over Augsburg føringen i den tyske Bundesliga til seks point. Det skete, da Leipzig med Yussuf Poulsen bænket i hele kampen med en mand i overtal smed en 2-1-føring væk i Leverkusen og derfor måtte nøjes med et point.

Håndbold: FC Midtjyllands kvinder tabte 20-27 på udebane til Rostov-Don i Champions League og får dermed kun 2 point med over i hovedrunden.

Håndbold: Århus Håndbold og den 2,08 meter store norske stregspiller Kristian Rammel har indgået en treårig kontrakt fra sommeren 2018. Det var en anbefaling fra den norske landstræner og tidligere assistenttræner i Århus håndbold, Christian Berge, som fik Århus Håndbold til at kigge mod Norge, meddeler klubben.

Golf: Søren Kjeldsen holder sig til i jagten på et top-10-topresultat ved European Tour-sæsonfinalen i Dubai. Kjeldsen er delt nr. 16 inden søndagens finalerunde. Han er ni slag under par og dermed seks slag efter den førende Justin Rose.

Vægtløftning: Den tredobbelte OL-guldvinder Naim Suleymanoglu er død. Den bulgarskfødte tyrker døde lørdag på et hospital i Istanbul, skriver Ritzau med  nyhedsbureauet Anadolu som kilde. Suleymanoglu vandt OL-guld i 1988, 1992 og 1996, og var nationalhelt i Tyrkiet. Han blev 50 år.

Curling: Mens Team Rasmus Stjerne har valgt at koncentrere sig om OL-kvalifikationen er det op til Torkil Svensgaards mandskab at repræsentere Danmark ved EM i St. Gallen i Schweiz. Danmark rykkede for et år siden sensationelt ned i B-gruppen med Stjerne-holdet, men vejen tilbage til det bedste selskab kan blive lang idet Torkil Svensgaard og co. skuffede fælt ved at åbne B-turneringen med at tabe 6-4 til Tyrkiet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Svømning: OL-guldvinder Pernille Blume satte ny personlig rekord i 100 meter fri på kortbane ved et World Cup-stævne i Singapore. Tiden på 51,94 sekunder rakte dog kun til en fjerdeplads.

Motorsport: Macaus grandprix for motorcykler er blevet ramt af en tragedie. Den britiske kører  Daniel Hegarty  fra Topgun Racing Honda-teamet er død efter et uheld i et skarpt sving på gadebanen i den kinesiske resortby. Daniel Hegartys hjelm røg af i styrtet og han pådrog sig derved fatale skader, skriver nyhedsbureauet AP.  Daniel Hegarty   blev 31 år.

Fodbold: Det er intet galt i, at tilhængere benytter kampe til at synge om catalansk løsrivelse fra Spanien, men går FC Barcelonas fans over grænsen, kan storklubben komme til at spille for tomme tribuner. Sådan lyder det fra præsidenten for den bedste spanske fodboldrække, Primera Division. Javier Tebas  bruger FC Barcelona som eksempel, men understreger, at reglerne gælder for klubber i Spanien. »Det betragtes ikke som en fornærmelse eller en opfordring til vold, hvis man synger sange for uafhængighed.  Men synger man ting som fuck Spanien, Catalonien eller Andalusien, skal det fordømmes. Hvis Det Spanske Fodboldforbund mener, at en sang er for grov, vil der komme sanktioner«, siger han ifølge Ritzau.

Fodbold: Wales er den næste nation i rækken til at få ny landstræner. Chris Coleman har sagt op for at blive manager i  Sunderland i bunden af den næstbedste engelske række.

Tennis: Andy Murray og træneren Ivan Lendl går for anden gang hvert til sit.  »Jeg er taknemmelig for Ivans hjælp og rådgivning gennem de seneste år. Vi har haft masser af succes og lært meget som hold. Nu fokuserer jeg på at blive klar til Australian Open sammen med mit nye hold«, skriver Andy Murray på sin hjemmeside. Skader  i 2017 har sendte den tidligere verdensetter ned som nr. 16 på ranglisten.

Ishockey: Der var sejre til både Oliver Bjorkstrand og Frans Nielsen i nattens opgør i NHL. Bjorkstrand blev noteret for  en assist, da Columbus Blue Jackets  vandt 2-0  hjemme over New York Rangers, mens Frans Nielsen var på isen i Detroits 3-1-gevinst på hjemmebane mod Buffalo.

Badminton: Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt sin semifinale ved China Open  over de useedede indonesere Mohammad Ahsan og Rian Agung Saputro med 22-20, 21-12 og er klar til finalen. Dermed gjorde Boe og Mogensen herresinglen Viktor Axelsen og mixeddoublen med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen kunsten efter.

Fodbold: »Jeg har en spillertrup, som leverer en vanvittig kvalitet på træningsbanen, og den skal vi tage med ind i næste kamp«. AGF’s fortsat sejrsløse nye cheftræner David Nielsen er optimistisk forud for dagens møde i Superligaen med Silkeborg.  »Som altid i AGF er succeskriteriet at vinde. Men der er også et succeskriterium, der hedder, at vi skal gå ud at spille en kamp, hvor man ikke kan se, at vi har haft lidt dårlige resultater«, siger han til Ritzau. Der er kickoff kl. 16.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Fem kampe i træk uden sejr lyder negativstimen nu på i storklubben Borussia Dortmund efter fredagens 1-2-nedtur i Stuttgart.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce