Michal Kwiatkowski (tv.) sluttede i år som nr. 57 i Tour de France, hvor han var  luksushjælper og trækdyr for vinderen Chris Froome. Michal Kwiatkowskis rekordliste omfatter blandt andet en VM-titel samt sejre i klassikerne Milano-Sanremo og Amstel Gold Race.
Foto: Christophe Ena/AP

Michal Kwiatkowski (tv.) sluttede i år som nr. 57 i Tour de France, hvor han var luksushjælper og trækdyr for vinderen Chris Froome. Michal Kwiatkowskis rekordliste omfatter blandt andet en VM-titel samt sejre i klassikerne Milano-Sanremo og Amstel Gold Race.

Ny præsident vil tage de dyre hjælpere fra Froome

Danmark stormer frem på verdensranglisten i fodbold, og der var smæk til både Golden State Warriors og Boston Celtics i NBA, mens Peter Regin scorede og vandt med Jokerit i KHL.

Sport

Cykling: Det er allerede indført, at der fremover kun køres med 8 ryttere per hold i de tre store nationale rundture, men den nye præsident i  Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient, vil prøve at skabe endnu mere spænding. Blandt andet ved at indføre et lønloft over, hvor mange penge de enkelte hold må bruge. »Målet er at have spændende løb - ikke at et hold har de bedste ryttere og blokerer løbene«, siger Lappartient til Ritzau med henvisning til det britiske storhold Team Sky, der med et budget på 253 millioner kroner ligger langt over World Tour-gennemsnittet på 134 millioner.

Fodbold: Når den sidste gruppekamp i Europa League er spillet til december, så bliver det et farvel og tak til turneringen for Nicklas Bendtner, Rosenborg og resten af den norkse klubs danske spillere. Det blev afgjort torsdag, da de norske mestre hjemme tabte 0-1 til  spanske Real Sociedad.

Cykling: Jakob Fuglsang (Astana) er kåret som årets danske rytter i 2017. Fuglsang sejrede i juni i det klassiske franske løb Criterium Dauphine.

Fodbold: Den 33-årige brasilianske ekslandsholdsspiller Robinho er blevet idømt 9 års fængsel for at have deltaget i en gruppevoldtægt af en albansk kvinde på en natklub i Milano i 2013. Det skriver adskillige italienske medier. Robinho er på kontrakt i en klub i hjemlandet Brasilien,  og er på fri fod. Det vurderes, at han vil appellere dommen, og dermed undgå at komme bag tremmer. Robinho har tidligere været under mistanke for voldtægt i England, men kom aldrig for retten.

Håndbold: Kvindernes EHF Cup har i denne sæson deltagelse af Randers HK, København Håndbold og Viborg HK, og de tre danske klubber kender nu deres modstandere i gruppespillet. Randers er i pulje med franske Brest, rumænske Craiova og russiske Kuban. For København Håndbolds vedkommende går turene til Norge, Rusland og Frankrig, hvor Vipers Kristiansand, Lada og Issy Paris venter, mens Viborg HK skal møde Gdnynia, Byåsen og Kastamonu Belediyesi.

Curling: EM i Schweiz kan alligevel få en lykke afslutning for de danske kvinder anført af Madeleine Dupont. Holdet gik i sidste spillerunde fra 2-7 til sejr på 8-7 efter ekstra ende mod Tyrkiet og slutter dermed som nummer 8. En placering, der udløser playoffkampe om en billet til VM mod vinderen af B-EM.

Fodbold: Et år som ubesejret har gjort underværker for det mandlige danske landshold. Ikke alene er Danmark kvalificeret til næste sommers VM-slutrunde i Rusland. Nu stormer landstræner Åge Hareides tropper også frem på den seneste verdensrangliste, som Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) torsdag har offentliggjort. Et avancement på syv placeringer er det blevet til for Danmark, som rykker op som nr. 12. Det er lige efter nationer som Peru, Chile og Frankrig, mens Colombia, Italien, England, Mexico og Kroatien nu ligger bag Danmark.

  • Top-20 på Fifa's verdensrangliste: 1. Tyskland, 2. Brasilien, 3. Portugal, 4. Argentina, 5. Belgien, 6. Spanien, 7. Polen, 8. Schweiz, 9. Frankrig, 10. Chile, 11. Peru, 12. Danmark, 13. Colombia, 14. Italien, 15. England, 16. Mexico, 17. Kroatien, 18. Sverige, 19. Wales, 20. Holland

Tennis: Den franske Davis Cup-kaptajn Yannick Noah har overraskende valgt at droppe doublespecialisten Nicolas Mahut fra sin trup før weekendens finalemøde med Belgien i Lille. Noah er ikke kommet med en forklaring, men har bare oplyst, at reserven Richard Gasquet i stedet er udtaget, mens den anden reserve Julien Benneteau er på standby. Første single fredag står mellem Lucas Pouille-David Goffin, hvorefter Jo-Wilfried Tsonga-Steve Darcis duellerer. Lørdag bliver det så den nye duo Gasquet og Pierre-Hugues Herbert, er skal møde Ruben Bemelmans-Joris De Loore, før søndagens sidste singler. Holdfinalen har stor opmærksomhed i Frankrig, der har tabt sine tre seneste Davis Cup-finaler efter triumfen i 2011, hvor Australien blev nedkæmpet i Melbourne.

Badminton: Der var lagt op til et danskermøde i kvartfinalen i herredouble ved Super Series-turneringen Hong Kong Open. Men det bliver ikke til noget, da Mathias Boe og Carsten Mogensen har trukket sig fra turneringen inden deres kamp i anden runde. Carsten Mogensen oplyser til TV2 Sport, at det er problemer med armen hos makker Mathias Boe, der har afstedkommet et afbud.

Doping: En højt profileret rugbyspiller er blevet udelukket fra sporten i to år efter en dopingtest, der var positiv for kokain. Det britiske antidopingagentur (Ukad) oplyser, at Rangi Chase, en spiller, der har repræsenteret både New Zealand og England, »har skæmmet sin karriere med denne sag«. En test af Chase i konkurrence viste spor af kokain midt i juli i år, og den 31-årige spiller er blevet suspenderet af sin klub Widnes i det nordvestlige England. Rangi Chase blev kåret som årets spiller i den europæiske Super League i 2011, da han spillede for Castleford. Ved midnat 13. juli 2019 udløber hans karantæne.

Fodbold: New Zealand og den tidligere FC Midtjylland-spiller Winston Reid skal have ny landstræner, efter at Anthony Hudson torsdag trådte tilbage fra jobbet. Fratrædelsen sker, efter at New Zealand ikke formåede at kvalificere sig til næste års VM-slutrunde i Rusland.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Håndbold: Sønderjyskes svenske stregspiller Adam Nyfjäll forlader klubben efter denne sæson, og holdets cheftræner Kasper Christensen skal i gang med at finde en kvalificeret afløser.

En meget skuffet José Mourinho forlader onsdag aften St. Jakob-Park i Basel, efter Manchester United tabte 0-1 til hjemmeholdet i kampens slutfase.
Foto: Ennio Leanza/AP

En meget skuffet José Mourinho forlader onsdag aften St. Jakob-Park i Basel, efter Manchester United tabte 0-1 til hjemmeholdet i kampens slutfase.

Fodbold: Manchester United burde have ført med 5-0 ved pausen over FC Basel, mener englændernes manager, José Mourinho, efter hans hold blev straffet i det sidste minut og tabte 0-1 i udekampen onsdag aften. »Vi tabte, fordi vi i første halvleg burde have ført med 5-0, men ikke kunne score. Vi var dominerende, og vi var det på sådan en måde i første halvleg, at det virkede umuligt, at vi ikke ville vinde«. På trods af nederlaget er Manchester United næsten sikker på at gå videre fra gruppen, klubben skal bare undgå at tabe med mere end seks mål i hjemmekampen mod CSKA Moskva i sidste spillerunde.

Badminton: Med endnu en overbevisende indsats er stortalentet Anders Antonsen videre til kvartfinalen i Super Series-turneringen Hong Kong Open. I sin anden kamp vandt Antonsen 21-14, 21-14 over franskmanden Brice Leverdez, der aldrig var tæt på at true den 20-årige DM-vinder. Der var flere danske lyspunkter torsdag morgen dansk tid. Den nyetablerede danske mixeddouble Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er også klar til kvartfinalen. Danskerne, der er nummer 69 på verdensranglisten, vandt 24-22, 21-12 over kineserne Nan Zhang og Xuanxuan Liu.

Tennis: Caroline Wozniacki havde en flot 2017-sæson, som blev rundet af med triumfen i sæsonfinalen i Singapore. En del af æren for Wozniackis stabile spil fik hitting-partner Sascha Bajin, som var med det meste af vejen, men nu har stoppet samarbejdet med den danske tennisstjerne. Far og træner Piotr Wozniacki forklarer bruddet med Sascha Bajin med uenighed i de kontraktlige forhandlinger for næste år. »Sascha ville gerne arbejde videre med Caroline, men han ville have en aftale for hele 2018-sæsonen, og det kunne jeg ikke love ham«, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet. »Efter nytår træder en australier til som hitting-partner, ligesom vi nok vil benytte en lokal i Qatar og Dubai senere på året«.

Miami Heats Goran Dragic blev sit holds topscorer, da det omsider lykkedes at bryde Boston Celtics' sejrsstime natten til torsdag.
Foto: Sladky Lynne/AP

Miami Heats Goran Dragic blev sit holds topscorer, da det omsider lykkedes at bryde Boston Celtics' sejrsstime natten til torsdag.

Basketball: Oklahoma City Thunder trak det længste strå, da holdet natten til torsdag havde besøg af de forsvarende NBA-mestre fra Golden State Warriors. I et intenst opgør vandt værterne 108-91, hvilket betyder, at Thunder nu har vundet otte kampe og tabt ni i denne NBA-sæson. Warriors har 13 sejre og fem nederlag indtil videre.Der blev også spillet i Miami natten til torsdag, og her lykkedes det for Miami Heat at stoppe Boston Celtics' imponerende stime på 16 sejre. Heat vandt således med 104-98, og dermed tabte Celtics for blot tredje gang i sæsonen og for første gang i 17 kampe. For Heat blev slovenske Goran Dragic topscorer med 27 point.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

EM-curling: Det endte med et knebent 5-6-nederlag for det kvindelige danske curlinglandshold, som onsdag aften mødte Italien i en skæbnekamp. Danmark skulle vinde kampen, hvis håbet om medaljekampe skulle holdes i live. Men sådan gik det ikke. Italien vandt, efter at det tætte opgør skulle ud i en ekstra ende. Med sejren gik Italien videre til medaljekampene sammen med Sverige, Schweiz og Skotland. Danmark har blot vundet to kampe ud af de første otte og slutter torsdag eftermiddag af med at spille mod Tyrkiet. Semifinalerne afvikles fredag i schweiziske St. Gallen.

Ishockey: Anfører Peter Regin viste vej med første scoring, da hans finske klub Jokerit i KHL vandt 3-0 over Avangard Omsk sent onsdag. Dermed bevarer Jokerit med en håndfuld danskere i truppen sin plads i top 3 i det samlede ligaregnskab. Et andet af topholdene, CSKA Moskva, vandt også samme aften med 6-3 over HC Sotji.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce