Pernille Blume, 17-årige Julie Kepp Jensen, Mie Ø. Nielsen og Emilie Beckmann med deres  bronzemedaljer.
Foto: Jens Dresling

Pernille Blume, 17-årige Julie Kepp Jensen, Mie Ø. Nielsen og Emilie Beckmann med deres bronzemedaljer.

Sport

EM-festen kulminerede, da Bronze-Blume brød bølgerne

Danmark vandt to bronze- medaljer på en EM-aften, hvor selv stævnets længste løb skabte en inciterende stemning i Royal Arena.

Sport
FOR ABONNENTER

Svømning er som alt andet her i livet et spørgsmål om smag og behag.

Er man mest til en skumsprøjtende sprint, hvor alt bliver afgjort af en endeløs række af detaljer i løbet af sekunder, eller foretrækker man det langstrakte drama af et kvarters varighed med taktik, udholdenhed og mælkesyre er afgørende faktorer?

De begejstrede tilskuere i Royal Arena lød til at værdsætte begge dele, men klimaks manglede, da Anton Ørskov Ipsen leverede en usædvanlig præstation i en EM-finale i 1.500 meter fri, der nøjagtig som ved VM i Windsor for et år siden indbragte ham en fjerdeplads. Og med en identisk tid, 14.30,92 min. Okay, to hundrededele sekund langsommere så, men de tæller ikke helt i en duel, hvor hele adskillige sekunder gør forskellen.

Larmende kulminationer er der derimod masser af, når Pernille Blume og hendes sprintende konkurrenter tærsker klorvandet, så det sprøjter til alle sider. Det resulterede i yderligere to danske medaljer midtvejs i EM-stævnet i det midlertidige kortbanebassin derude på Amager, begge af bronze, men kuløren går ikke den helt store forskel, når flere tusinde tilskuere fejrer danske medaljer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce