Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maria Feck /der Spiegel
Foto: Maria Feck /der Spiegel

»Jeg forventer, at anklagemyndigheder over hele Europa finder sammen og viser de ungarske og portugisiske myndigheder, at mine oplysninger i høj grad er af offentlig interesse. At de har brug for disse dokumenter til deres efterforskninger, så de kan forfølge forbrydelser, der er væsentlig mere alvorlige end whistleblowing«, siger Rui Pinto fra sin husarrest i Budapest.

Opbakning på fodboldstadioner: ’Tak til John og til Football Leaks-holdet. Fortsæt’

I cirka tre år har portugisiske Rui Pinto arbejdet for at afsløre fodboldens skyggeside via Football Leaks under pseudonymet ’John’. Mange væsentlige historier er kommet frem, og fans har hyldet ham for det.

Sport
FOR ABONNENTER

Det var en særlig dag for Rui Pinto. Igennem knap tre år havde den unge portugiser lækket millioner af hemmelige fodbolddokumenter til det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel under pseudonymet ’John’, og lørdag 10. november 2018 så han stadionprojektører oplyse et enormt banner med netop det navn i efterårsmørket.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden