Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

De mandlige spillere har vænnet sig til at have Frida Klarlund som dommer. Til gengæld bliver tilskuerne stadig overrasket.

Frida Klarlund: »Efter tre år har de vænnet sig til mig, altså på nær tilskuerne«

Frida Klarlund er Danmarks bedste kvindelige fodbolddommer. Hun har de seneste tre år dømt i herrernes 2. division og håber at tage skridtet op til Superligaen inden for kort tid.

FOR ABONNENTER

Når danske fodboldfans sætter sig på tribunerne i en af landets tre bedste herreligaer, ser de 25 mænd på grønsværen. I de fleste tilfælde, vel at mærke. For har de sat sig til rette på et af de stadioner, der lægger hjemmebane til et 2. divisionshold, er det ikke usandsynligt, at der er en kvinde bag fløjten.

I 2016 fik Danmarks tredjebedste række sin dengang første og eneste kvindelige fodbolddommer, Frida Klarlund. Men til trods for, at hun i weekenderne folder sig ud i et meget mandsdomineret erhverv, er det ikke noget, hun selv bemærker. I hvert fald ikke længere. For kommentarerne om hendes køn er minimeret til de få overraskede udbrud, der kommer fra tilskuerrækkerne, når de første gang ser, at det er en kvinde, der skal dømme.

Kampagnetilbud: Prøv 1, 2 eller 3 måneder for 299,-

Lige nu kan du i bestille et abonnement, der passer til dine læservaner til en særlig pris.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden