Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lars Møller/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Groth knuser stærk tysker og nærmer sig OL-billet i Minsk

Bordtennisspilleren Jonathan Groth er klar til kvartfinale i European Games efter sejr mod Dimitrij Ovtcharov.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth leverede en flot overraskelse, da han mandag spillede ottendedelsfinale ved European Games i Minsk.

For første gang i karrieren besejrede han tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der er forsvarende mester og nummer 12 i verden. Det skete endda overbevisende med cifrene 11-7, 11-7, 11-9, 11-9.

Dermed kom danskeren et stort skridt nærmere en medalje i turneringen, som også er lig med en direkte OL-billet til Tokyo næste år.

Lodtrækningen har endda formet sig meget fordelagtigt for Groth, der nu er den bedst seedede spiller i sin turneringshalvdel. Selv er Groth nummer 33 i verden, og han står til lavere rangeret modstand i kvartfinalen samt i en eventuel semifinale.

Groth åbnede stærkt. Han spillede utroligt hurtigt med en meget lille fejlfrekvens og tvang i stedet tyskeren til begå fejlene. 3-3 blev således til dansk føring på 9-3 med seks vundne bolde i træk.

Herefter reducerede Ovtcharov til 7-9, og Groth tog en timeout. Den gjorde godt, for Groth vandt de to næste bolde og tog sættet 11-7.

Danskeren tog momentum med til andet sæt, hvor han kom foran 5-1. Så sneg der sig flere danske fejl ind, og Ovtcharov udlignede til 6-6.

Men Groth fandt tilbage til sit bedste spil og fremtvang igen tyske fejl. Han spillede sig til fire sætbolde ved 10-6 og udnyttede den anden til 11-7.

I tredje sæt fik Ovtcharov endelig en god start. Han bragte sig på 5-1, men Groth slog sig tilbage til 5-5. Så tog Ovtcharov teten og gik fra 6-6 til 9-6, men efter kampens hidtil bedste duel udlignede Groth til 9-9.

Danskeren brugte overtaget til at vinde de to næste bolde også til sætsejr 11-9, og så trak det for alvor op til en dansk overraskelse.

I fjerde sæt førte Ovtcharov med 6-4, men Groth vendte det til føring 8-6. Ovtcharov kom på 9-9, men det var bare Groths aften. Danskeren vandt de to næste bolde og kastede sig på gulvet i ren jubel, da sejren var hans.

»Jeg spillede den bedste kamp i mit liv. Det var en perfekt præstation. At slå en legende som Ovtcharov, der har vundet OL-medalje og to EM-guld i single, med 4-0 i sæt er fuldstændig sindssygt«, siger Jonathan Groth efter sejren.

»Jeg har slået Timo Boll (Europas bedste, red.) et par gange, men det har været i holdkampe, hvor det er bedst af fem sæt«.

Groth mente selv, at alle facetter i hans spil gik op i en højere enhed, da han slog Ovtcharov for første gang i karrieren. Ikke mindst mentalt var han stærk.

»Mentalt er Ovtcharov måske den sværeste at spille mod, og derfor giver det et boost, at jeg kunne slå ham to gange med 11-9, når det spidsede til. Jeg har tvivlet lidt på mit spil på det seneste, men i dag viste jeg, at jeg gør de rette ting til træning«, siger Groth.

I tirsdagens kvartfinale møder Groth slovakken Wang Yang, der rangerer som nummer 50 i verden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden