0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Superligaklub troede, de kunne træne, men fik et påbud af kommunen

Følg med i strømmen af nyheder fra sportens verden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Jeppe Tverskov og co. kan ikke træne på det kommunale græs i Odense. .

Sport

Fodbold. Spillerne i landets bedste rækker er sendt hjem, og Divisionsforeningen har tidligere anbefalet, at man suspenderer al holdtræning under coronaviruskrisen. Efter at have rådført sig med klublæger og eksterne eksperter har Divisionsforeningen nu valgt at ændre sine anbefalinger for træning i klubberne. I de nye anbefalinger åbner man for, at spillerne kan træne sammen i mindre grupper på maksimalt otte personer ad gangen, hvilket inkluderer både spillere og trænere.

Men i Odense, hvor OB har hjemme, har kommunen nedlagt forbud mod træning på kommunalt græs, da alle kommunens idræts- og fritidsfaciliteter er lukket frem til 13. april. »Det skal understreges, at der ikke må foregå fodboldtræning på boldbanerne, det gælder alle klubber«, lyder det ifølge SportFyn i en kommunal e-mail. OB har taget kommunens påbud til efterretning og arbejder nu på en anden løsning for spillerne, meddeles det på ob.dk.

Tennis. Wimbledon-turneringen meddeler, at der i næste uge skal holdes krisemøde om, hvorvidt dette års turnering overhovedet skal gennemføres. Spillet på græsset skal efter planen foregå fra 29. juni og to uger frem. »AELTC kan bekræfte, at vi fortsætter en detaljeret evaluering af alle scenarier for mesterskaberne i 2020, inklusive udsættelse og aflysning som et resultat af covid 19-udbrud«, meddeles det fra Wimbledon.

Sejlsport. Står det til sportschefen i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, så bliver der næppe ændret på de navne, der er udtaget til det OL, som nu er rykket fra 2020 til 2021. Sekstetten, der tæller Jonas Warrer/Jakob Precht (49’er), Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (49’er FX) og Christian Peter Lübeck/Linea Cenholt (Nacra 17) kan føle sig ganske sikre på at være med, når legene skal afvikles. »For mig at se vil det stå ved magt. Det vil se underligt ud at rulle det tilbage«, siger Thomas Jacobsen til Ritzau og tilføjer: »Jeg synes på mange måder, at man skal stå på mål for det længe, det man allerede har meldt ud«.

Fodbold. Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) har stillet 3,75 milliarder kroner til rådighed for nødlidende klubber, der mangler penge grundet de manglende indtægter fra tv-aftaler. Det skriver BBC. Det er meningen, at klubber kan låne pengene og betale tilbage over en femårig periode. RFEF-præsident Luis Rubiales meddeler også, at læger og sundhedspersonale tilknyttet de spanske landshold kan sluses over i det spanske sundhedsvæsen. Der er ca. 3.500 dødsfald i Spanien som følge af coronapandemien.

Fodbold. Når Premier League på et tidspunkt bliver genoptaget, melder Tottenhams stjerneangriber Harry Kane sig fit for fight. Kane har været skadet siden 1. januar, men er kommet sig. »Under normale omstændigheder ville jeg håbe, at være tilbage hos holdet indenfor to til tre uger«, siger Harry Kane til Tottenhams hjemmeside. Premier League er foreløbigt suspenderet til 30. april som følge af coronasituationen.

Fodbold. Flere Premier League-klubber hjælper til i kampen mod corona. Brighton har sat 1.000 billetter til side til kommende kampe og øremærket dem til sundhedspersonale fra National Health Service (NHS), mens Watford har stillet sine faciliteter på stadion Vicarage Road til rådighed for NHS. Stadion ligger klods op ad et hospital.

Skisport. Efter en hård karriere i det alpine skicirkus siger Tina Weirather fra Liechtenstein stop. Den 30-årige fartspecialist vandt 9 af sine 222 World Cup-starter og scorede endvidere OL-bronze og VM-sølv i en karriere, der også medførte 7 knæoperationer før hun blev 21 år.

Håndbold. Flere spillere fra Flensburgs tyske mesterhold har fulgt en opfordring fra de tyske sundhedsmyndigheder om at donere blod. »Informer jer, om i er egnede donorer og hjælp i denne tid med at redde liv«, lyder opfordringen på Twitter til klubbens 36.500 følgere.

Ishockey. Den store liga KHL med base i Rusland indstiller sæsonen uden at kåre en mester. Det oplyser ligaen på sin hjemmeside. Slutspillet var nået til kvartfinalerne, da ligaen i sidste uge blev suspenderet. På det tidspunkt havde to klubber, Jokerit fra Finland og Barys fra Kasakhstan trukket sig, så der kun var seks russiske hold tilbage i kampen om Gagarin-trofæet. Nu opgiver KHL så endegyldigt at finde en vinder af 2019/20-sæsonen.

Håndbold. Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) aflyser alle kampe i april og maj. Samtidig åbner EHF for at spille Final 4-stævner i de europæiske turneringer på den anden side af sommerferien. Det skriver EHF i en pressemeddelelse.

Olympisk. Ved OL har atleterne tradition for at bo samlet i den olympiske by, men det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre ved det udskudte OL i Tokyo. Der er bygget et lejlighedskompleks til de cirka 11.000 olympiske atleter, men efter OL, der oprindeligt stod til at blive afholdt i perioden 24. juli-9. august, skulle lejlighederne ombygges og sælges eller udlejes. Mange lejligheder er allerede afsat efter de oprindelige OL-datoer, og det kan tvinge Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til at tænke alternativt, når OL skal afvikles på et endnu ikke fastlagt tidspunkt i 2021. Det kan være slut med en olympisk by. Det oplyser IOC onsdag.

Phil Noble/Ritzau Scanpix
Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix

Manchester City-manager Pep Guardiola er en blandt en række fodboldprofiler, der nu donerer penge til den voksende kamp mod smitten af coronavirus.

Fodbold. Manchester Citys spanske manager Pep Guardiola donerer 1 million euro (cirka 7, 5 mio. kr.) til at bekæmpe coronavirus i Spanien. Guardiola, der opholder sig i sit hjem i Barcelona, samarbejder med sin advokat om, hvordan pengene bedst kan gøre gavn. Hans donation vil støtte en kampagne styret af det medicinske fakultet på universitetet i Barcelona og Angel Soler Daniel Foundation. Spanien er det europæiske land, der efter Italien er hårdest ramt af coronakrisen. Barcelona-stjernen Lionel Messi donerer ligeledes 1 million euro til coronakampen, og de penge deles mellem støtte til Barcelona og et projekt i hans hjemland Argentina.

Olympisk. IOC nedsætter et udvalg, der skal finde nye datoer til afviklingen af sommer-OL. Det siger IOC-præsident Thomas Bach på et telefonpressemøde ifølge Reuters og dpa. Torsdag skal IOC tale med en række store sportsforbund for at få deres syn på, hvornår OL kan afvikles i 2021.

Annonce

Fodbold. Cristiano Ronaldo og hans agent Jorge Mendes vil donere penge, der kan skabe nye intensivafdelinger på to portugisiske hospitaler, så man kan blive bedre rustet til at tackle coronavirus. Det fortæller en lokal sundhedsembedsmand til nyhedsbureauet AFP. Som minimum vil de to donere penge til nye afdelinger på hospitaler i Lissabon og Porto. Begge steder vil kapaciteten bliver øget med ti sengepladser. Det pågældende hospital i Lissabon har i forvejen en kapacitet på 77 pladser. Men også universitetshospitalet Santo Antonio i Porto bliver tilgodeset. »Det er en meget vigtig investering, der inkluderer mere end et dusin respiratorer og andet nødvendigt udstyr«, siger Eurico Castro Alves, der er direktør for hospitalets kirurgiske afdeling. Han tilføjer, at afdelingerne vil blive opkaldt efter Ronaldo og hans agent.

Speedway. Par-VM skriver sig på den efterhånden lange liste af sportsbegivenheder, der er udskudt på grund af udbruddet af coronavirus. Det skriver arrangøren på sin hjemmeside. Mesterskaberne skulle være afviklet i april og maj.

Atletik. Det Internationale Atletikforbund, World Athletics, oplyser på sin hjemmeside, at forbundet forhandler med Den Internationale Olympiske Komite, IOC, om fastlæggelse af nye datoer for afholdelse af de olympiske lege i Tokyo, der tirsdag blev flyttet fra den kommende sommer til sommeren 2021. World Athletics beretter også, at forbundet i den forbindelse er i kontakt med arrangørerne i Oregon, som efter planen skal afholde VM i atletik 6.-15. august 2021, og at amerikanerne ikke er imod at flytte mesterskaberne til 2022, hvis det bliver nødvendigt.

Olympisk. Det er bogstaveligt talt en alvorlig streg i regningen, at Japan må udsætte sommerens OL til 2021 som følge af den verdensomspændende coronakrise. Det vurderer en japansk økonomiprofessor ved universitetet i Kansai. Ifølge professor Katsuhiro Miyamoto vil en omlægning koste arrangøren omkring 640 milliarder yen, skriver nyhedsbureauet dpa. I danske kroner svarer det til cirka 40 milliarder kroner. Det var efter et møde tirsdag mellem den japanske premierminister, Shinzo Abe, og præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, at beslutningen om at udskyde OL blev truffet og siden meldt ud.

Svømning. Amerikanske Ryan Lochte har vundet en medalje ved de seneste fire olympiske lege, og hans OL-medaljesamling tæller 12 medaljer, hvor af seks er af guld. Efter et par år med negative overskrifter var planen at udvide den samling ved legene i Tokyo, og det er det stadig, selv om hans formentlig sidste OL nu først bliver afholdt i 2021. Det siger den 35-årige svømmer i et interview med Los Angeles Times. »Der er stadig meget mere, jeg gerne vil opnå i den her sport. Jeg vil ikke lade det her kommer i vejen for mine mål. Jeg bliver nødt til at se positivt på det. Nu giver det mig endnu et år til at træne og blive stærkere. Jeg kan arbejde på mine færdigheder og min teknik, så jeg kan blive en endnu bedre svømmer«, siger Ryan Lochte.

Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix
Foto: Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix

Olympisk. Forbipasserende foran den travle Tokyo Station samlede sig onsdag for at tage billeder af et stort ur, mens det stoppede med at tælle ned til sommer-OL. Efter beslutningen om at udskyde OL viste nedtællingen fra Omega nemlig ikke længere dagene og timerne til OL. Det viste blot datoen, 25. marts, og det aktuelle tidspunkt. Tirsdag stod der stadig 122 dage til den hidtidige startdato, 24. juli, samtidig med at der blev vist timer, minutter og sekunder til åbningen. Uret har været populært blandt både turister og lokale, som har taget billeder foran den for Tokyo ikoniske murstensbygning.

Atletik. Hækkeløberen Sara Slott Petersen kan have deltaget ved et OL for sidste gang, og karrieren kan snart være forbi. Det kan blive konsekvensen af, at det tirsdag blev besluttet at udsætte OL fra sommeren 2020 til engang i 2021. Således havde Slott udset sig sommerens OL til at være hendes sidste store mesterskab. Nu skal hun overveje, om hun vil gå efter at deltage i 2021. »I første omgang skal jeg finde ud af, om jeg overhovedet skal blive ved. Jeg bliver 33 år i næste uge, og det ville have været fint at stoppe til sommer efter OL. Det sagde min mavefornemmelse«, siger Sara Slott i følge TV3 Sport.


Annonce

Læs mere