0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brøndby og FC Midtjylland går videre – og mødes i pokalkvartfinalen

Følg strømmen af nyheder fra sportens verden.

Fodbold. FC Midtjylland blev sendt på overarbejde, da Louka Prip langt inde i overtiden efter et langt indkast udlignede til 1-1 i pokalottendedelsfinalen i Herning, men det blev alligevel Superligaens tophold, der avancerede til kvartfinalerne med en 3-1-sejr efter forlænget spilletid. Joel Andersson gav FC Midtjylland føringen ved at udnytte en perfekt aflevering fra Pione Sisto, men det var helt Evanders egen fortjeneste, da han driblede ind i AaB’s straffesparksfelt og sparkede FCM på 2-1, inden Gustav Isaksen i et kontrangreb udnyttede Mads Hansens tværpasning til at gøre det til 3-1 og dermed definitivt eliminerende AaB, der ellers med 35 har rekorden for suverænt flest pokalkvartfinaler.

Efter den sidste ottendedelsfinale blev der trukket lod til kvartfinalerne, der afvikles som dobbeltopgør over to weekender, 5.-6. samt 13.-14. december, hvor torsdagens to vindere, Brøndby og FC Midtjylland, endte som modstandere:

  • Randers FC - OB
  • SønderjyskE - Hvidovre IF (1. division)
  • Vejle - Kolding IF (2. division)
  • Brøndby - FC Midtjylland

Fodbold. Brøndby er for 26. gang i klubbens historie klar til en pokalkvartfinale efter en beskeden sejr på 3-0 over det nordjyske serie 1-hold fra Aalborg Freja, der blev hyldet som vindere efter kampen på Aalborg Stadion. Andrija Pavlovic scorede på et hovedstød efter et perfekt indlæg fra Blas Riveros efter et kvarter, mens det var Jagvir Singh med et fladt langskud fra 21 meter og Oskar Fallenius på en friløber, der scorede efter pausen. Aalborg Freja er det lavest rangerede hold i en ottendedelsfinale siden AIK 65 Strøby fra serie 2, der i 2009 tabte 5-1 til FC Nordsjælland på Herfølge Stadion.

Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix
Foto: Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix

Englands manager, Sarina Wiegman, med det trofæ, der skal spilles om næste sommer.

Fodbold. Danmark skal næste sommer møde Tyskland, Spanien og Finland ved EM-slutrunden for kvinder, der afvikles i England fra 6. til 31. juli. »Det er lidt en dynamitgruppe. Der var mange lande, der gerne ville undgå os som tredjeseedede. Når vi så ligger i den gruppe, bliver det en dynamitpulje. Spanien er måske det spillemæssigt stærkeste hold i verden i øjeblikket, så det bliver lidt af en opgave, men vi tillader os trods alt at drømme om at komme videre fra puljen«, siger landstræner Lars Søndergaard til Ritzau.

Danmark var placeret i tredje seedningslag og skal møde de ottefoldige europamestre fra Tyskland, der vandt EM seks gange i træk fra 1995 til 2013, og Spanien, der aldrig har været længere end en semifinale ved EM, men har udviklet sig kolossalt de seneste år. I 2021 har Spanien eksempelvis vundet samtlige sine 10 landskampe med en samlet målscore på 52-0. Finland deltager ved EM for fjerde gang og opnåede det bedste resultat med en semifinale i 2005. Danmarks bedste EM-resultat er som finalist i 2017, da Holland blev europamester. Værtsnationen møder Østrig i åbningskampen på Old Trafford i Manchester 6. juli, mens Danmark møder Tyskland 8. juli i Milton Keyes, Finland 12. juli ligeledes i Milton Keynes samt Spanien 16. juli i Brentford. I kvartfinalerne mødes de to bedste i gruppe C over kryds med de to bedste i gruppe D.Badminton. Rasmus Gemke har i fire forsøg aldrig besejret den japanske verdensetter Kento Momota, men verdens nummer 12 havde ellers muligheden ved French Open i Paris, hvor Gemke i første sæt førte 11-5 mod en tydeligt slidt Momota. Japaneren fik dog slidt sig igennem og vandt 21-19, 21-18 efter at have ført 20-13 i andet sæt og dermed misset fem matchbolde, indtil en returnering fra Gemke balancerede på netkanten - og faldt ned på den ’forkerte’ side. Dermed Mathias Christensen/Alexandra Bøje eneste danskere i kvartfinalerne. Line Kjærsfeldt tabte 21-9, 21-7 til den 4.-seedede koreaner, An Seyoung, Line Christophersen tabte 21-19, 21-9 til den 3.-seedede inder, Sindhu Pusarla, og tre danske doubler røg ligeledes ud.

Fodbold. Den tidligere Barcelona-spiller Sergi Barjuan er ansat som midlertidig træner for FC Barcelona efter fyringen af hollænderen Ronald Koeman. Den nu 49-årige Sergi spillede 382 kampe som venstre back for Barcelona i perioden 1993-2001 og derefter 98 kampe for Atlético Madrid, inden han indledte en trænerkarriere, der har foregået i Barcelonas ungdomsafdeling, Recreativo de Huelva, Almeria, Mallorca, kinesiske Zhejiang og senest som andetholdstræner i Barccelona.

Fodbold. I en alder af 34 år har Søren Rieks forlænget kontrakten med Malmö FF, så den også gælder for 2023-sæsonen. Søren Rieks kom til Malmö FF i 2018 fra IFK Göteborg og hat tidligere spillet i NEC Nijmegen og Esbjerg.

Fodbold. Kritikken af VM hvert andet år ser ud til at virke. Det har generalsekretæren af den internationale spillerforening Fifpro, Jonas Baer-Hoffmann, været ude at sige. Kritikken af Fifas plan om VM hvert andet år har siden begyndelsen høstet massiv kritik, og det pres er for stort til Fifa. »Der har været meget kritik. Det har de (Fifa, red.) indset. Det er tydeligt, at hvis man prøver at tvinge det igennem og går imod alle disse parters interesse og ikke har opbakning fra dem, så kommer planen nok ikke videre«, siger Jonas Baer-Hoffmann til nyhedsbureauet AFP. Fifa har planer om at afholde et stormøde den 20. december, hvor et bud på fremtidens fodboldkalender bliver præsenteret.