Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cykling. Bjarne Riis satser på Matti Breschel i dagens Paris-Tours. Breschel viste god form, da han var tæt på en medalje i VM-løbet for nylig.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

Cykling. Bjarne Riis satser på Matti Breschel i dagens Paris-Tours. Breschel viste god form, da han var tæt på en medalje i VM-løbet for nylig.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Riis og Co. spiller dansk trumf ud i sæsonfinalen

Matti Breschel skal bringe Tinkoff-Saxo succes i dagens Paris-Tours.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med franskmanden Arnaud Démare (FDJ) og tyskeren John Degenkolb (Giant-Shimao) som de mest oplagte favoritter afvikles i dag den 108. udgave af sprinternes traditionelle sæsonfinale Paris-Tours.

Den 237,5 km lange styrkeprøve byder med sin flade og brede opløbsstrækning på ideelle betingelser for deciderede spurtspecialister som Démare og Degenkolb, men hos Tinkoff-Saxo satses der stærkt på, at den danske klassikerekspert Matti Breschel kan sørge for en markant opmuntring til Bjarne Riis’ tropper i årets sidste, prestigemættede udfordring i Europa.

Har har niveauet siden VM

»Det er Matti, der først og fremmest skal slides for. Han er stadig i god form, og han er helt klart vores kaptajn«, fastslår det russiske mandskabs hollandske sportsdirektør i opgaven på de franske landeveje Tristan Hoffman.

Matti Breschel har da også siden fjerdepladsen ved VM for to uger siden bevist, at han har formået at holde niveauet og været med fremme i finalerne uden helt at kunne hamle op med de aller skrappeste sprintere.

»I modsætning til flere af de andre hold kan vi ikke tillade os blot at vente på, at det hele afgøres i en spurt«, siger Tristan Hoffman.

»Vi bliver nødt til at åbne løbet og skabe chancerne undervejs, og jeg fornemmer, at rytterne er motiverede, selv om det kommer til at kræve hårdt arbejde«

Sidevind og små stigninger kan spille ind

»Ruten er jo så godt som flad, men byder i den afsluttende på et lettere kuperet terræn, og hvis der samtidig er sidevind, hvilket meget vel kan tænkes, kan der sagtens opstå splittelser«.

»Her skal vi sørge for at være årvågne og holde os til. Hvis der bliver skabt et udbrud, skal vi være med, men ellers satser vi på, at Michael Mørkøv og Roman Kreuziger kan sætte så hårdt tempo til sidst, at det øger Mattis chancer«.

»Det er er svært løb at forudsige, også fordi mange af rytterne her ved sæsonens afslutning er godt og grundigt trætte, men jeg tror på, at vores stadig er tilstrækkelig friske til at kunne gøre en forskel«.

To sprintere slutter i topform

Når Démare og Degenkolb tegner sig som de varmeste bud på succes, skyldes det, at begge inden for de seneste uger klart har dokumenteret, at de runder sæsonen af i fin form.

Den 23-årige franske U23-verdensmester fra 2011 på Geels Bakke er siden 19. september noteret for seks sejre, og han kan med gevinst i dag nå op på siden af tyskeren André Greipel (Lotto Belisol), der topper statistikken med 16.

Michael Mørkøv nr. 2 sidste år

Helt så højt til vejrs er Degenkolb, der i øvrigt erobrede sølv ved U23-VM året inden Démare, ikke, men han har lige siden Vuelta a España, hvor han vandt fire etaper plus pointkonkurrencen, været sprudlende og slog så sent som i torsdags til i Paris-Bourges, hvilket bragte ham op på 10 sejre i år.

Den 25-årige tysker, der i foråret strøg til tops i Gent-Wevelgem og ved den lejlighed henviste Démare til andenpladsen, var suveræn i sidste sæson Paris-Tours, hvor Michael Mørkøv stred sig ind som en flot nr. 2 foran franskmanden.

To danskere har stået øverst på sejrsskamlen

Paris-Tours, der egentlig starter i Bonneval et godt stykke syd for den frranske hovedstad, har deltagelse af 25 firmahold, hvoraf de 11 har ProTeam-licens.

Selv om løbet for nogle år siden blev degraderet til næstbedste kategori på den internationale terminsliste, vejer en sejr i Paris-Tours væsentligt tungere på generaliebladet end eksempelvis i det igangværende WorldTour-arrangement Tour of Beijing.

To danskere pryder vinderlisten, idet Rolf Sørensen slog til i 1990 og Jakob Piil i 2002. Foruden Michael Mørkøv, der sidste år besatte andenpladsen, stod Kasper Klostergaard i 2011 på sejrsskamlen som nr. 3.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden