Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk OL-chancer styrket med flot World Cup-indsats

4 km forfølgelsesholdet leverede ny toppræstation i Colombia og slutter som nr. 3 i sæsonens World Cup.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med en fjerdeplads blandt de 23 deltagende nationer i den sidste af vinterens tre World Cup-afdelinger i colombianske Cali slutter dansk banecyklings flagskib, 4 km forfølgelsesholdet, som en flot samlet nr. 3 i den gennemgående sæsonkonkurrence kun overgået af disciplinens to dominerende magter Storbritannien og Australien.

Dermed skabes ikke alene forhåbninger om en ny topplacering ved verdensmesterskaberne, der afvikles i Paris-forstaden Saint Quentin-en-Yvelines fra 18. til 22. februar.

Resultatet i Sydamerika styrker også Danmarks position i kampen om en olympisk adgangsbillet, hvor Europa i den kollektive tempokappestrid er sikret seks pladser.

18-årig reserve leverede effektivt bidrag

Den aktuelle World Cup er den fjerde af de 10 konkurrencer, der frem til og med næste års VM i London tæller med i dette OL-regnskab, og med præstationen i Cali rykker Danmark forbi Schweiz på den kontinentale rangliste.

Den toppes af Storbritannien med 1.050 point foran Tyskland med 810, mens Danmark på tredjepladsen har 780 fulgt af Schweiz med 710, Holland med 668, Rusland med 600 og Spanien med 534.

Opmuntrende for det videre danske arbejde var det, at 18-årige Daniel Hartvig, der er at betragte som truppens reserve, formåede at træde effektivt ind i de to afgørende dyster, da den fem måneder ældre Casper Pedersen efter den indledende tidskørsel skulle koncentrere sig om omnium.

Gav australske favoritter kamp til stregen

Sammen med Rasmus Quaade, Casper Folsach og Anders Holm sørgede Hartvig først for at give de australske favoritter kamp til stregen i dysten om en plads i guldfinalen, og selv om det lige netop ikke var nok til avancement, var tiden så god, at den rakte til opgøret om bronze, hvor en ung britisk kvartet dog viste sig at være en anelse for skrap.

I matchen mod australierne Scott og Jackson Law, Joshua Harrison og Tirian McManus, så det særdeles lovende ud for den danske kvartet, der var lidt over to tiendedele af et sekund foran efter 3.000 meter, men modstanderne formåede at slutte bedst af og noteredes for 4.03.409 mod Danmarks 4.03.622.

Det russiske firmahold RusVelo kvalificerede sig til finalen ved at besejre Tyskland, der dermed ligesom Danmark røg ind i en pulje bestående af fire andre nationer, hvis tider afgjorde, hvem der skulle ud i bronzestriden.

Unge briter sørgede for overraskelse

Her viste det sig lidt overraskende, at det unge britiske mandskab med Germain Burton. Matthew Gibson, Christopher Latham og Mark Stewart, som kun var blevet nr. 7 i tidskørslen, var hurtigst i en duel mod Spanien.

Danmark var næstbedst, og da medaljen stod på spil, viste det sig endnu engang, at de rød-hvide aktører ikke var i stand til at følge et ellers opmuntrende udlæg helt til dørs. Det indebar, at Storbirtannien snuppede tredjepladsen i 4.05.391 mod danskernes 4.05.826.

18-årige stortalenter godt i gang i omnium

De to 18-årige stortalenter Casper Pedersen og Amalie Dideriksen er ligesom forfølgelsesholdet godt på vej til at udbygge Danmarks muligheder for at erobre OL-billetter.

Efter at halvdelen af de seks afdelinger i omnium er gennemført, ligger Amalie Dideriksen nr. 4 og Casper Pedersen nr. 6, og formår sidstnævnte at holde niveauet, har han oven i købet en realistisk chance for at hjemføre den samlede World Cup-førsteplads.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kvindernes konkurrence, der har 23 ryttere til start, føres af hollandske Kirsten Wild med 118 point foran italieneren Simona Frapporti med 98 og Anna Knauer, Tyskland, med 96.

Amalie Dideriksen har 86 efter at være blevet nr. 3 i forfølgelsesløbet, 6 i udskilningsløb og 11 i scratch.

Belgier udgør den værste trussel for Casper Pedersen

Mændene omnium med 24 deltagere har ligeledes en suveræn nr. 1 i tyskeren Maximilian Beyer med 116 point.

På andenpladsen har belgieren Jasper De Buyst, der tegner til at blive Casper Pedersen værste rival i jagten på den overordnede World Cup-triumf, 98, og derefter følger Cameron Karwowski, New Zeland, med 88, Tim Veldt, Holland, med 84 og Gael Suter, Schweiz, med 80.

Casper Pedersen har scoret 70 point ved at blive nr. 5 i udskilningsløbet, 7 i scratch og 16 i forfølgelsesløbet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden