Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ejerskab. Stortalentet Rasmus Guldhammer er en af rytterne i det tidligere Cult-Stölting.
Foto: GREGERS TYCHO (arkiv)

ejerskab. Stortalentet Rasmus Guldhammer er en af rytterne i det tidligere Cult-Stölting.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uventet sponsorfarvel truer fremtiden for danske cykelryttere

Cult trækker sig øjeblikkeligt fra samarbejdet med Stölting, der nu leder efter ny partner.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som lyn fra en klar himmel indløb i dag meldingen om, at det økonomiske grundlag for det dansk-tyske 2. divisionshold, Cult-Stölting, der skulle se dagens lys ved årsskiftet efter en fusion mellem de to hidtidige mandskaber, er forsvundet.

Det er den dramatiske følge af, at den danske hovedsponsor Cult Global ApS med øjeblikkelig virkning trækker sig ud af samarbejdet, og dermed er fremtiden uhyre uvis for de 17 ryttere – heraf syv danskere – der har skrevet kontrakt med holdet.

Det er kun få uger siden, at Cult-Stölting i andet forsøg erhvervede sin licens hos Den Internationale Cykelunion, UCI, efter at have tilvejebragt de nødvendige garantier, men nu synes forudsætningen for eksistensen at være ændret drastisk.

Cult har følt sig svigtet af tyskerne

Fra Cults side gøres det gældende, at Stölting Group, der i de seneste sæsoner har været sponsor for et tysk 3. divisionshold, men for nogle måneder siden indgik en alliance med Cult om et nyt spændende projekt for 2016, ikke har overholdt sine økonomiske forpligtelser.

Læs også

Det har bl.a. medført, at selskabet Lion Cycling, der har drevet det hidtil rent dansk styrede mandskab Cult Energy ikke har kunnet udbetale lønninger for årets sidste måneder, hvorefter Cult Energys ejer Brian Sørensen er trådt til og har sørget for, at de implicerede ryttere er blevet holdt skadesløse.

Imidlertid har Brian Sørensen i den grad følt sig svigtet af sine tyske partnere, at han på et pressemøde i dag meddelte, at han med øjeblikkelig virkning trækker sig som sponsor og dermed fjerner en væsentlig del af kapitalgrundlaget for det kommende mandskab.

»Vi kan ikke arbejde sammen med et firma, his moral ikke stemmer overens med vore værdier. Derfor har vi pr. dags dato opsagt vores sponsorat «, sagde Brian Sørensen bl.a. på pressemødet.

Tyskerne hævder at have opfyldt alle forpligtelser

Den melding kom tydeligvis ikke kun som en enorm overraskelse i hjemlige cykelkredse, men også i Tyskland, hvilket klart fremgår af en pressemeddelelse med Stölting Cycling GmbH – det selskab, der er etableret for at drive cykelholdet – som afsender.

»Cult hævder, at Stölting ikke har overholdt sine aftalte forpligtelser, men det er ukorrekt., hedder det i den officielle erklæring.

Læs også

»Samarbejdet indledes først officielt 1. januar, og Stölting har opfyldt alle de aftaler, som skal sikre 2016-sæsonen«.

»Stölting Cycling GmbH er overrasket over nyheden, og ser den som et tegn på, at Cult simpelthen leder efter et påskud til at slippe ud af sponsoratet, fordi firmaet ikke har råd til at påtage sig de nødvendige udgifter«.

»Stölting Cycling GmbH arbejder på at finde en løsning, så holdet kan gå i aktion i 2016 og yderligere oplysninger vil følge, når der sker en udvikling i sagen«.

Lasse Norman en af de tre nye i rytterstaben

Rytterstaben til det, der skulle have optrådt som Cult-Stölting næste år, består for størstedelens vedkommende af aktører fra de to oprindelig mandskaber, mens kun tre nye er kommet til.

Det drejer sig om den danske OL-guldvinder i omnium, Lasse Norman, landsmanden Alexander Kamp – fra henholdsvis Cannondale-Garmin og Team coloQuick – samt den tidligere tyske U 23-verdensmester Gerald Ciolek, som de seneste sæsoner har kørt for MTN-Qhubeka.

Læs også

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fra denne sæsons Cult Energy var det meningen af følgende skulle fortsætte: Danskerne Rasmus Guldhammer, Michael Carbel, Michael Reihs, Rasmus Quaade og Mads Pedersen, tyskerne Linus Gerdeman, Fabian Wegmann og Christian Mager, luxembourgeren Alex Kirsch samt franskmanden Romain Lemarchand.

Team Stölting skulle levere tyskerne Thomas Koep, Lnnard Kämna, Sven Reutter og Jonas Tenbrock.

Har allerede inviteret til præsentation

Hvor uventet udviklingen omkring kollektivet er, ses eksempelvis af, at medierne allerede er inviteret til at overvære præsentationen af holdet 22. januar på Mallorca, men om en sådan overhovedet bliver til noget, er i allerhøjeste grad uafklaret.

Læs også

Cult-Stölting havde i øvrigt på forhånd fået det blå stempel af verdens mest magtfulde arrangørorganisation, ASO, i form af invitation til de to etapeløb Tour of Qatar og Tour of Oman i februar.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden