Chris Anker og Co. får klø ved sæsonpremieren i Argentina

Det belgiske storhold Etixx-Quick Step sejrede i det indledende holdløb i Tour de San Luis.

Cykling

Sidst års suverænt mest vindende professionelle cykelmandskab Etixx-Quick Step efterlod med sin første optræden i 2016 ikke megen tvivl om, at ambitionerne også i denne sæson bevæger sig på et særdeles højt niveau.

For da det syv dage lange Tour de San Luis her til aften dansk tid indledtes med et holdløb på 21 km, slog det belgiske succeskollektiv straks effektfuldt til.

Med tiden 23.53 minutter – gennemsnitshastighed 52,756 km/t – sejrede Etixx-Quick Step- truppen, der i Argentina er sammensat af colombianerne Fernando Gaviria og Rodrigo Contreras, polakken Lukasz Wisniowski, belgieren Stijn Vandenbergh, italieneren Fabio Sabatini og argentineren Maximiliano Richeze, otte sekunder foran Movistar med colombianeren Nairo Quintana, mens Astana med italieneren Vincenzo Nibali og Tinkoff med polakken Rafal Majka og danske Jesper Hansen på de næste pladser var slået med henholdsvis 17 og 23 sekunder.

Argentiner er første mand i førertrøjen

Meget naturligt valgte Etixx-Quick Step at lade holdets argentinske nyerhvervelse Richeze køre først over stregen, så han får æren af at bærer førertrøjen, når løbet fortsætter i morgen.

På lidt længere sigt må den 32-årige argentineren, der de seneste tre sæsoner har repræsenteret Lampre-Merida, dog nok affinde sig med at køre spurterne for den 21-årige colombianer Fernando Gaviria, der sidste år noteredes for to etapesejre i Tour de San Luis efter direkte dueller med det belgiske holds daværende britiske supersprinter Mark Cavendish.

Og i det samlede klassement satser Etixx-Quick Step utvivlsomt på Gavirias jævnaldrende landsmand Rodrigo Contreras, der i 2015 sluttede som nr. 5 sammenlagt og vandt løbets ungdomskonkurrence.

Chris Ankers ny hold på 11.-pladsen

På forhånd var der ikke næret de store forventninger om, at det franske 2. divisionshold Fortuneo-Vital Concept med den danske mester Chris Anker Sørensen ville kunne hævde sig blandt de bedste i denne tempodisciplin, og det kom da også til at holde stik.

Det franske mandskab sluttede på 11.-pladsen blandt de 26 deltagere 1.07 minut efter Etixx-Quick Step, og argentineren Edoardo Sepulveda, der er holdets trumf ved denne lejlighed, har derfor en del at indehente, hvis han skal leve op til sidste års fjerdeplads.

Italiensk triumf i Afrika

I Afrika er Tropicale Amissa Bongo gået i gang, men selv om arrangementet i Gabon hører hjemme i samme løbskategori som Tour de San Luis og dermed indbringer ligeså mange point til verdensranglisten, har feltet ikke tilnærmelsesvis samme klasse som i Argentina.

2. divisionsholdene fra Frankrig Fortuneo-Vital Concept og Direct Energie – tidligere henholdsvis Bretagne Seché og Europcar – samt det brasilianske Funvic er de højest rangerede mandskaber, men på 1. etape var det kontnentalholdet SkyDive Dubai, der susede af sted med sejren.

I spurten henviste den 26-årige italiener Andrea Palini nemlig hviderusseren Yauheni Hutarovitj (Fortuneo) samt franskmændene Adrian Petit (Direct Energie), Yohann Gené (Direct Energie) og Armindo Fonseca (Fortuneo) til de næste pladser.

Palini kom sidste sæson til SkyDive Dubai efter to år hos Lampre-Merida, og han viste fra første færd sit værd, idet han kørte syv af holdets i alt 21 sejre i hus.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce