Foto: Gerry Broome/AP
Cykling

Upåagtet outsider snyder alle stjernerne og henter flot sejr

Hollænderen Peter Koning førte langt udbrud sejrrigt til ende i Tour de San Luis.

Cykling

Mens de formodede favoritter til den endelige sejr nok først og fremmest havde tankerne rettet mod løbets to store bjergetaper i morgen og lørdag, så den 26-årige upåagtede hollænder Peter Koning fra det australske 2. divisionshold Drapac i dag på den 131 km lange 3. etape i Tour de San Luis fra Petrero de los Lunes til La Punta sit snit til at overrumple samtlige konkurenter.

Koning var med i et tidligt firemands udbrud, som ikke levnedes mange chancer for at holde hjem.

Da der manglede omkring 20 km sagde hollænderen farvel til sine ledsagere, og selv om han skulle forcere en 2. kategori stigning 11 km fra mål, formåede han at holde hjem med et forspring på 1.37 minut til en gruppe, som førtes an af den colombianske indehaver af førertrøjen Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) fulgt af amerikaneren Trevor McCabe (Holowesko) og den slovakiske verdensmester Peter Sagan (Tinkoff).

Erobrede også førertrøjen

Denne afstand ned til den første, jagtende gruppe, var lige netop tilstrækkelig til, at Koning også erobrede den samlede førsteplads.

Han lå inden etapen som nr. 74 med et minus på 1.36 minut, men i kraft af bonussekunder fører han nu med seks sekunder til Gaviria, mens dennes holdkammerater argentineren Maximiliano Richeze og colombianeren Rodrigo Contreras er 22 sekunder bagud.

Movistar-trioen bestående af de colombianske Quintana-brødre Dayer og Nairo samt spanieren Dani Moreno følger på de næste pladser et halvt minut efter, mens Sagan med et minus på 39 sekunder har selskab af yderligere en colombiansk himmelstormer Miguel Angel Lopez og dennes Astana-holdkammerat den italienske stjerne Vincenzo Nibali på¨de sidste positioner i top-10.

Udnyttede tempokvaliteter perfekt

For Peter Koning var det den første sejr i tiden hos Drapac, som han skiftede til i 2015.

Inden havde han i nogle sæsoner kørt for kontinentalholdet Metex i hjemlandet og blandt andet i 2014 vundet en etape i både Slovakiet Rundt og Tjekkiet Rundt.

I dagens flotte ridt udnyttede hollænderen mod slutningen de tempokvaliteter perfekt, som tidligere i karrieren gjorde ham til national mester i enkeltstart både som junior og i U23-kategorien.

For løbets to danske deltagere var der ikke meget at råbe hurra for. Jesper Hansen mistede 5.53 minutter, og Chris Anker Sørenswen (Fortuneo-Vital Concept) satte 12.07 til.

Finale på en bjergtop venter på næste etape

I morgen vil det så på den 140 km lange 4. etape fra San Luis til Cerro del Amago vise sig, hvem der har mulighed for at trone øverst på sejrsskamlen, når strabadserne søndag er overstået.

Her vil det overraske, om Koning kan forsvare sin nyvundne værdighed, for det er nemlig på torsdagens færd, de klatrestærke aktører for alvor får lejlighed til at udfolde sig.

Efter knap 120 forholdsvis flade km, begynder det at gå opad, og den afsluttende, 10,5 km lange stigning sender rytterne fra cirka 990 meter over havets overflade op til bjergspurten i 1.720 meters højde, inden det flader ud det sidste par km mod mål.

Chris Ankers holdkammerater atter tæt på

På de afrikanske landeveje var Chris Anker Sørensens holdkammerater på Fortuneo-Vital Concept atter så tæt på sæsonens første triumf, som tænkes kan i Tropicale Amissa Bongo.

For tredje dag i træk blev det til en andenplads i udfordringen i Gabon. Denne gang var det franskmanden Benoit Jarrier, der lige netop blev besejret, mens det de to foregående dage var hviderusseren Yauheni Hutarovitj, som blev udsat for denne skæbne.

Det var franskmanden Adrian Petit (Direct Enernie), som susede først over stregen efter de 130 km fra Lambalen til Ndolé, mens den italienske indehaver af førertrøjen og vinder af de to første etaper Andrea Palini (SkyDive Dubai) blev nr. 3 og dermed bevarede den samlede førsteplads.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce