Voldsomt massestyrt knuser verdensmesterens drøm om succes

Omkring et halvt hundrede ryttere måtte en tur i asfalten i Tour de San Luis.

Cykling

Efter torsdagens medrivende bjergslag, som sendte Chris Anker Sørensens argentinske holdkammerat Eduardo Sepúlveda fra det franske 2. divisionshold Fortuneo-Vital Concept i førertrøjen, var der lagt på til, at de spurthurtige aktører skulle indtage hovedrollerne på den 169,7 km lange 5. etape i Tour de San Luis fra Renca til Juana Koslay.

Forudsigelserne pegede frem mod, at feltet ville komme samlet hjem med den slovakiske verdensmester Peter Sagan (Tinkoff), vinderen af 2. etape colombianeren Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) og italieneren Elia Viviani (Sky), der ved denne lejlighed optræder på landsholdet, som de mest fremtrædende favoritter til sejren.

Men for Sagan og Co. knustes alle skønne drømme om succes af et voldsomt massestyrt, netop som hovedfeltet med små 40 km tilbage havde intensiveret jagten på dagens udbrydere.

Udbryder drog fordel af totalt kaos efter styrtet

Omkring et halvt hundrede ryttere måtte en tur i asfalten, og i det totale kaos, denne sindsoprivende hændelse medførte, ændredes situationen radikalt.

De tre argentinske lykkeriddere German Tivani, der stiller op for landsholdet, Emiliano Ibara (San Juan) og sidste års vinder Dani Diaz, som i denne sæson er holdkammerat med den danske debutant Asbjørn Kragh Andersen på det franske 2. divisionshold Delko-Marseille, intensiverede satsningen, mens forfølgelsen gik i stå.

Det varede længe, før der kom samling på tropperne bagude, og da det endelige skete, var det for sent. Trioen holdt hjem med Tivani som vinder foran Diaz, mens Viviani 1.34 minut senere sejrede i hovedfeltets opgør om fjerdepladsen.

Nairo Quintana op som nr. 3

Ingen af udbryderne udgjorde nogen trussel for de bedste i det samlede klassement, hvor styrtet medførte, at den 21-årige colombianer Rodrigigo Contreras (Etixx-Quick Step) forsvandt fra tredjepladsen. Den unge sydamerikaner beskadigede sit ene knæ og måtte udgå.

Ellers skete der ingen væsentlige ændringer i toppen, og Sepúlveda fører stadig med tre sekunder til colombianeren Dayer Quintana (Movistar), mens dennes væsentligt mere berømte storebror Nairo, der også var blandt de styrtede, rykkede op som nr. 3 med et minus på 42 sekunder.

Til gengæld måtte Movistar sige farvel til den italienske VMslvvinder i enkeltstart Adriano Malori, der var blandt de værst medtagne ved uheldet og måtte en tur på hospitalet.

Løbets to danske deltagere nåede til vejs ende – Chris Anker Sørensen i hovedfeltet og Jesper Hansen (Tinkoff) med et minus på lidt over 10 minutter.

Skrap stigning afgør løbet

Nu gælder det så løbets afgørende styrkeprøve på 159,5 km fra La Toma til Filo Sierras de Comenchiganes, som minder en hel del om torsdagens. Blot er den forestående finalestigning endnu længere og skrappere.

Den strækker sig i alt over 17,5 km, og undervejs op mod målet i 2.140 meters højde er der indlagt to bjergspurter, før det gælder selve den definitive dyst om sejren.

»Jeg ved, at der er mange, der vil udfordre mig, men jeg er fuld af fortrøstning, fordi jeg føler mig overbevist om, at jeg har et hold, der kan støtte mig«, fastslår Eduardo Sepúlveda i en pressemeddelelse fra Fortuneo-Vital Concept.

Selvtilliden er gevaldigt styrket

»Efter at vi havde sat over et minut til i det indledende holdløb, og jeg var styrtet på onsdagens etape sammen med Chris og to andre af mine holdkammerater, havde jeg intet at tabe, da jeg satsede så hårdt i torsdags«.

»Det lettede mig for et pres både fysisk og psykist og gjorde, at jeg turde kaste mig ud i det fremstød, som mange nok betragtede som lidt for dristigt. Det har under alle omstændigheder styrket min selvtillid ganske gevaldigt, at det lykkedes«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce