sprint. Marcel Kittel leverede varen ved sæsondebuten i Australien.
Foto: Laurent Rebours (arkiv)/AP

sprint. Marcel Kittel leverede varen ved sæsondebuten i Australien.

Cykling

Brian Holm og Co. i jubel efter suveræn Kittel-sejr over Cavendish

Tour de France-kongen Chris Froome måtte nøjes med en 27.-plads ved sæsondebuten i Australien.

Cykling

Planerne var lagt, forberedelserne gennemført med minutiøs perfektionisme, og da virkeligheden meldte sig, mundede alt det hårde slid ud i et bragende jubelorgie for Brian Holm og Co. med den genfødte tyske spurtkanon Marcel Kittel som succesens hovedperson.

I finalen på den 175 km lange 1. etape i Dubai Tour indfriede den 27-årige tysker og hans Etixx-Quick Stp-holdkammerater til fulde forventningerne, og havde det ikke været, fordi Kittel på de allersidste meter strakte armene mod himlen i overstadig begejstring, ville han have krydset stregen med mere end den cykellængdes afstand, som nu blev tilfældet.

Først blandt de slagne var sidste års vinder af Dubai Tour og Brian Holms nære ven briten Mark Cavendish, der klart var handikappet i duellen med Kittel.

Cavendish uden den nødvendige støtte

På sit nye sydafrikanske Fimension Data-mandskab kunne eksverdensmesteren nemlig ikke mønstre tilnærmelsesvis den samme støtte på de afsluttende km, som tyskeren kunne blandt sine nye holdkammerater i det belgiske kollektiv.

Læs også

Kittel blev ført perfekt frem, og da den sidste slog ud med godt 200 meter fra mål, stillede Kittel den samme eksplosive finish til skue, som kendetegnede ham inden mareridtssæsonen.2015.

»Alt forløb fuldstændig, som vi havde håbet og udtænkt, så jeg er ovenud lykkelig lige nu«, sagde Kittel til tv umiddelbart efter at være kommet i mål.

»Vi har arbejdet intenst på at indstudere rollerne under træning, men det er altid et stort spørgsmål, hvordan det fungerer, når det bliver alvor, Men i dette tilfælde klappede det helt fuldstændig maksimalt, og jeg synes ikke, der er det mindste punkt, som kan gøres bedre«.

»Nu er den ny start på min karriere vel overstået, og så glæder jeg mig bare til fortsættelsen«, konstaterer Kittel.

Dansker med i dagens udbrud

Etixx-Quick Step sled det meste af etapen i front sammen med Dimension Data for at neutralisere et seksmands udbrud med blandt andre danske Martin Mortensen, der således fik vist sin ny britiske arbejdsgiver One Pro Cyclings farver fint frem.

Med en halv snes km tilbage var sekstettens eventyr slut, og kampen om de optimale positioner til spurten gik ind.

Læs også

er afslørede Etixx-Quick Step sig som den suverænt mest koldblodige trup, der disponerede så klogt med kræfterne, at Marcel Kittel på det nærmeste blev båret frem mod triumfen.

På pladserne efter Kittel og Cavendish fulgte de fire italienere Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), Sacha Modolo (Lampre-Merida), Andrea Palini (Sky Dive Dubai) og Andrea Guardini (Astana), mens One Pro Cycling ved briten Chris Opie snuppede en opmuntrende syvenplads foran Skys italienske spurttrumf Elia Viviani.

Chris Froome slået med otte sekunder af australier

I Australien måtte den britiske Tour de France-konge Chris Froome (Sky) erkende, at den 2,1 km lange prolog, som indledte strabadserne i Herald Sun Tour, var alt for kort til, at hans tempokvaliteter kom til deres ret.

Sky-kaptajnen måtte tage til takke med en beskeden 27.-plads i det 96 mand store felt slået med otte sekunder af den 30-årige australier William Clarke (Drapac), der således gentog sidste års bedrift.

Læs også

Endnu engang var det landsmanden Caleb Ewan (Orica-GreenEdge), der blev henvist til andenpladsen, og ligesom i 2015 blev han blot besejret med et enkelt sekund.

Sidste sæson tog den 21-årige himmelstormer dog grundigt revanche ved at vinde de to følgende etaper, og det er han ligeledes storfavorit til at gøre i den aktuelle styrkeprøve.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce