udholdenhed. Det københavnske seksdagesløb indledes torsdag aften i Ballerup Super Arena.
Foto: GORM OLESEN (arkiv)/POLFOTO

udholdenhed. Det københavnske seksdagesløb indledes torsdag aften i Ballerup Super Arena.

Cykling

Slemme klø skaber håb og skepsis hos par nr. 7 inden barsk seksdagesstart

Allerede i den krævende åbningsjagt på 75 minutter får rytterne kærligheden at føle.

Cykling

Allerede på åbningsaftenen i det 54. københavnske seksdagesløb får deltagerne kærligheden at føle i en grad, så de ikke er i tvivl om, at sæsonens sidste vinterbanearrangement af denne karakter byder på skrappere strabadser, end de har været udsat for på de øvrige europæiske velodromer.

Alene det, at rytterne, straks startskuddet torsdag aften har lydt i Ballerup Super Arena, kastes ud i en jagt på 75 minutter, er et særsyn, og det har år efter år vist sig at være så krævende en udfordring, at aktører, som møder op uden at være fuldstændig trimmet til opgaven, allerede på dette tidlige tidspunkt på barsk manér får en særdeles håndfast påmindelse om, hvad de har i vente de kommende døgn.

Den sportslige substans prioriteres højere end andre steder

Seksdagesløbenes oprindelige og sportslige substans, jagterne, prioriteres nemlig langt højere i den danske version end andre steder med mandagens traditionelle 75 km handikap som det ubarmhjertige klimaks på et program, der i det hele taget stiller større krav til udholdenhed, end tilfældet er på de andre baner.

Læs også

Det er under de betingelser, at det nyetablerede par nr. 7 med den rutinerede, 31-årige firedobbelte verdensmester Alex Rasmussen og den fire år yngre debutant i den i de hjemlige arenaer så legendariske duo Jesper Mørkøv skal søge at leve op til de massive forventninger, som altid er knyttet til rytterne i Dannebrogstrikoterne.

Umiddelbart har de ikke gjort den bedste reklame for sig selv ved tirsdag aften at slutte det 105. berlinske seksdagesløb som nr. 7 med et minus på 10 omgange til de sejrende belgiere Kenny De Ketele og Moreno De Pauw, der også hører til deres mest fremtrædende rivaler på hjemmebane.

Stort nederlag kan vendes til noget positivt

»Det ser absolut ikke godt ud, at vi kommer hertil med så stort et nederlag, og selvfølgelig ville vi da hellere have kunnet kæmpe med om podiepladserne«, konstaterer Alex Rasmussen.

»Det var også vores målsætning fra start, men da jeg så blev syg om lørdagen og måtte lade mig neutralisere, var det sket. Fra det tidspunkt var blikket udelukkende rettet mod København, for det var umuligt at rette op på situationen«.

Læs også

»Det handlede simpelthen om at køre taktisk og spare mest muligt på kræfterne. Så må vi tage med, at det kostede os et minus på 10 omgange, når det nu ikke kunne være anderledes. Det var simpelthen prisen for, at vi kan yde det maksimale her i Ballerup«.

Konkurrenterne er i forrygende form

»Jeg føler da også, at vi kom godt ud af løbet i Berlin og er rustet til det, der er sæsonens vigtigste seksdagesløb for os. Om det så rækker til sejr, vil vise sig. Jeg stiller altid op med det udgangspunkt, at jeg vil vinde, og sådan er det også her«.

»Men jeg kunne også godt i Tyskland se, at vi kommer på et meget svært job, for stort set alle de ryttere, vi må anse for vore værste konkurrenter er i forrygende god form«.

Læs også

»Der var generelt et meget højt niveau i Berlin, og de belgiske vindere Kenny De Ketele og Moreno De Pauw er uhyre stærke. Og der er jo ikke tale om, at de er ved at trappe ned, for de har VM i London om en måned forude, og de står efter min mening med stærke kort på hånden til at blive verdensmestre«.

Var mere optimistisk i sidste uge

»Men det handler ikke kunne om belgierne. Tyskerne Christian Grasmann og Marcel Kalz vil helt sikkert også være med i topstriden, ligesom jeg er overbevist om, at Marc Hester er meget opsat på at vise, at han sammen med belgieren Jasper De Buyst kan komme øverst på skamlen«.

»Da det kort inden starten på løbet i Berlin offentliggjordes, at Jesper og jeg skal udgøre par nr. 7 var jeg mere optimistisk omkring vores vinderchance, end jeg er nu«.

Læs også

»Og det har intet at gøre med, hvordan Jesper og jeg fungerer sammen, men drejer sig udelukkende om, at jeg har indset, hvor stærk modstand vi egentlig er oppe mod«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce