Hidsig åbning sender favoritter til tælling, mens danskere holder sig i toppen

Belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw viste sig som de stærkeste i den 75 minutter lange jagt, som indledte det københavnske seksdagesløb.

Cykling

I en hidsig, 75 minutter lang åbningsjagt, som gjorde skånselsløst ondt på adskillige af de 30 aktører, skabtes den første markante udskilning i det 54. københavnske seksdagesløb.

STILLINGEN

Og mens både Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv i par nr. 7 samt den evige udfordrer Marc Hester, der har det belgiske stortalent Jasper De Buyst ved sin side, som de danske bud på succes klarede sig igennem med forventningerne om et godt sluresultat i behold, knustes de umiddelbart for en af de konstellationer, der var tillagt store chancer for en podieplacering.

Kalz neutraliseret med siddesår

Tyskerne Christian Grasmann – en af de absolut stærkeste på vinterbanerne hidtil i denne sæson – og Marcel Kalz – oprindelig udset som makker til Alex Rasmussen i par nr. 7 – blev kørt hele seks omgange bagud.

Og der er næppe tvivl om, at det giver arrangørerne kuldegysninger at tænke på, hvilke følger det kunne have fået, hvis de ikke ikke i noget nær 11. time havde besluttet sig for at erstatte Kalz med Jesper Mørkøv i den legendariske duo.

Med til historien hører, at Kalz, der også skuffede gevaldigt ved sit besøg i Ballerup kort før nytår, måtte en tur i lægeteltet, og allerede tidligt i jagten var det åbenlyst, at Grasmann på det nærmeste var prisgivet. Kalz plages af et siddesår, og han måtte lade sig neutralisere for resten af jagten.

Fem par på omgangshøjde i spidsen

Nu udspillede kampen om sejren i åbningsjagten sig i stedet mellem fem par, der havde kørt de øvrige fra to til 10 runder bagud.

Belgierne Kenny De Ketele og Moreno de Pauw fortsatte hvor de slap ved midnat tirsdag i Berlins seksdagesløb og kunne også i Ballerup lade sig hylde som vinderen, om end der her kun var tale om 1. etape.

De fire andre par, der fulgte belgierne til dørs, var i rækkefølge Otto Vergaerde, Belgien-Yoeri Havik, Holland, østrigerne Andreas Müller-Andreas Graf, Hester-De Buyst og Rasmussen-Mørkøv.

Sidste øjebliks offensiv kostede dyrt

Jesper Mørkøv forsøgte med 11 omgange tilbage et solofremstød, der på forhånd syntes dømt til at mislykkes, hvilket da også skete.

Ydermere kom det til at betyde, at 7’erne brugte så mange kræfter på denne offensiv, at de var uden chance for at blande sig i spurten.

Det gjorde heller ikke Hester-De Boyst, men danskeren var overordnet tilfreds med udfaldet, selv om de 75 minutter bød på et par ubehagelige overraskelser.

Var næsten konstant på bagkant

»For at sige det populært sad vi i lort til halsen flere gange undervejs«, konstaterer Marc Hester.

»Når vi så alligevel klarede os igennem blandt de fem par, der til sidst kørte om sejren, viser det i hvert fald, at formen er i orden hos os begge«

»Jasper måtte to gange ned for at få ordnet noget ved sin cykel, og det betød, at vi konstant var på bagkant med udviklingen. Vi kom til at bruge alt for mange kræfter for at bringe os på højde med situationen igen, mens De Ketele-De Pauw ligesom Alex og Jesper kom væsentligt lettere til deres omgange«.

»Nu håber jeg, at det former sig lidt heldigere for os de kommende dage, for det er først her, vi får set, hvem der for alvor har chance for at vinde løbet«.

Feltes yngste en stor positiv overraskelse

Åbningsjagtens store positive overraskelse set med danske briller var feltets yngstemand, den 19-årige debutant Daniel Hartvig, der sammen med sin rutinerede amerikanske makker Daniel Holloway sluttede tættest på de fem førende konstellationer.

To omgange nøjedes de to gange Daniel med at sætte til, og i betragtning af, at eksempelvis Nick Stöpler, Holland-David Muntaner, Spanien mistede fire, må det siges at være ikke så lidt af en bedrift.

Nu skal fortsættelsen så vise, om den unge dansker, der længe har været en del af banelandsholdet, men er siet fra til VM, formår at stå distancen, Indtil videre kan han under alle omstændigheder glæde sig over at have fået en glimrende start og markeret sig som den bedste af de fem danskere uden for topparrene.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce