TEAMWORK. Marc Hester (tv.) og Jasper De Buyst gør det godt, og danskeren er lykkelig for samarbejdet.
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

TEAMWORK. Marc Hester (tv.) og Jasper De Buyst gør det godt, og danskeren er lykkelig for samarbejdet.

Cykling

Begejstret dansk vinderkandidat: Min makker er en gave

Marc Hester roser sin belgiske partner Jasper De Buyst til skyerne.

Cykling

For fire år siden brød Danmarks mest rutinerede vinterbanerytter Marc Hester ud af sin vante rolle som manden, der i de hjemlige seksdagesløb må nøjes med at true landsmændene i par nr. 7, da han med belgieren Iljo Keiss ved sin side tilkæmpede sig pladsen øverst på podiet i Ballerup Super Arena.

Seks point afgjorde dengang bataljerne til den dansk-belgiske konstellations fordel i dysten mod Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

UPS:

Nu indikerer de hidtidige udfoldelser på vestegnens velodrom, at Hester med ekstrem værdifuld assistance af en anden belgier, den 22-årige Jaspar De Buyst, suser rundt med en reel chance for at overtrumfe de aktuelle 7’ere Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv og dermed sikre sig karrierens anden seksdagesgevinst.

Samarbejdet kan næppe fortsætte

Hester giver da også udtryk for ubetinget begejstring for kollegaen, der skal bidrage til at indfri hans ambitioner.

»Det er en gave at få en mand som Jasper De Buyst som makker«, konstaterer Marc Hester uden betænkning.

»Ud over at være et helt exceptionelt talent, har han også en fantastisk sejrsvilje. Han vil simpelthen vinde, hver gang han sætter sig på cyklen, og tror på, han kan gøre det«.

LYKKELIG DEBUTANT:

»Desværre er der jo ikke tale om, at det er et samarbejde, der kan fortsætte. Ligesom tilfældet var med Keisse, udvikler Jasper sig til så stort et navn på landevejen, at hans firmahold Lotto Soudal begrænser hans seksdagesstarter, så jeg får næppe chancen for at køre med ham igen til næste år«.

Makkerens kvalitet stiller store krav

»Lige nu betyder Jaspers kvaliteter også, at jeg har en hel del at leve op til, og det er jo lige før, at han kan blive min værste modstander, fordi hans styrke stiller meget store krav til mig«, siger den 30-årige dansker med et smil som en understregning af, hvor eminent belgieren er kørende, uden at Hester dog reelt frygter at skulle blive knækket af sin partner.

HOLPA:

»Hidtil er alt gået perfekt, og jeg er absolut optimist omkring den resterende del af løbet. Også selv om jeg ikke just synes, at det er en fordel for os, at antallet af par, der har chance for at vinde løbet, er skrumpet ind«.

»Jeg ville hellere have haft, der var et par stykker mere end de tre, det tilsyneladende nu kommer til at handle om. Det ville have givet bedre taktiske muligheder«.

Kun fem points forsrping til 9’erne

Eftermiddagens udfordringer bragte ikke de store ændringer i stillingen, men med 96 point står belgierne Kenny De Ketele og Moreno de Pauw til at sikre sig en bonusrunde hurtigt på aftenens program og dermed bringe sig med helt frem i front.

Marc Hester og Jasper De Buyst fører stadig med 138 point, men har Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv direkte på hjul kun fem point efter.

På omgangshøjde med De Ketele-De Pauw ligger østrigerne Andreas Müller og Andres Graf, men blot med 43 point, og de må givetvis affinde sig med fortsat at stå i skyggen af de tre toppar.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce