Michael Mørkøv jubler, mens dansk stortalent hamrer i asfalten

Alexander Kristoff slog Mark Cavendish i dramatisk finale, der kostede Søren Kragh Andersen førertrøjen i ungdomskonkurrencen.

Cykling

Mens Michael Mørkøv jublede over en perfekt afslutning på den 135 km lange 2. etape i Tour of Qatar, hvor han leverede sit bidrag til sin norske Katusha-holdkammerat Alexander Kristoffs sejr i en knivskarp spurtduel mod briten Mark Cavendish (Dimension Data), udsattes den danske debutant i løbet Søren Kragh Andersen (Team Giant-Alepcin) for en anderledes barsk og ubehagelig oplevelse.

Iført ungdomskonkurrencens hvide førertrøje satsede det 21-årige stortalent maksimalt på at blande sig mellem de bedste i spurten, men inden for den sidste km blev han indblandet i et større styrt, der spolerede enhver mulighed for en topplacering.

Enkeltstart vil skabe mere spredning

Søren Kragh kom efter at have sundet sig på cyklen igen, og ved egen hjælp, men flankeret af to holdkammerater, passerede han i sin flænsede trikot målstregen nogle minutter efter Kristoff.

Selv om danskeren fik noteret samme tid som nordmanden, fordi styrtet skete så sent på etapen etapen, fik den dramatiske hændelse den betydning, at han måtte afgive førstepladsen i ungdomskonkurrencen til Kristoffs holdkammerat og landsmand Sven Erik Bystrøm.

De befinder sig begge blandt de ryttere, der fra nr. 8 til og med 14 er 21 sekunder efter den fortsat førende Cavendish – nordmanden som nr. 9, danskeren 14 - men efter morgendagens 11,9 km enkeltstart vil der utvivlsomt blive skabt spredning i klassementet.

Stærk trio sørgede for perfekt afslutning

Det var den trio bestående af Michael Mørkøv, østrigeren Marco Haller og italieneren Jacopo Guarnieri, som er udset til at støtte Kristoff i den afsluttende fase af alle sæsonens væsentlige begivenheder, der i dag demonstrerede, at de allerede har indstuderet deres roller ganske glimrende.

På den sidste halvanden km styrede de sikkert Kristoff mod fronten, efter at hele holdet i en længere periode havde kontrolleret udviklingen på etapen og sørget for, at ingen nye angreb kunne iværksættes, da den sidste af dagens udbrydere, letten Gatis Smukulis (Astana), var indhentet med 17 km tilbage.

I selve opløbet tydede det en overgang på, at Mark Cavendish, der blev godt assisteret af nordmanden Edvald Boasson Hagen, atter skulle få succes med at ligge på hjul af Kristoff for så at skyde frem i sidste øjeblik.

Cavendish fører med fem sekunder

I modvinden lykkedes det imidlertid lige netop ikke Cavendish at komme forbi, men dysten var så tæt, at ingen af de to kombattanter turde kaste sig ud i sejrsgestus, på målstregen.

Selv om Kristoff også vandt en af de indlagte spurter, er Caendish stadig indehaver af førertrøæjen 5 sekunder foran nordmanden, mens italieneren Sacha Modolo (Lampre-Meriada) på tredjepladsen er 14 sekunder efter.

Michael Mørkøv er nr. 16 med et minus på 39 sekunder, og herfra er der et spring ned til de næste på knap halvandet minut.

Yderligere tre danskere med i hovedfeltet

Tre af Team Stöltings danskere, Michael Reihs, Michael Carbel og Mads Pedersen var med hjem i hovedfeltet, mens Alexander Kamp udgik

Reihs er som nr. 27 blandt de 30 mand, der fra nr. 18 og nedefter har et minus på 2.04 minutter, mens Carbel og Mads Pedersen begge har sat 12.14 minutter til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce