Jubel. Philippe Gilbert har ikke vundet så tidligt på året siden 2011.
Foto: Daniel Dal Zennaro (arkiv)/AP

Jubel. Philippe Gilbert har ikke vundet så tidligt på året siden 2011.

Cykling

Lettere falmet stjerne skaber minder om jubelsæson med tidlig triumf

Belgieren Philippe Gilbert besejrede spanieren Alejandro Valverde på dennes hjemmebane i Murcia.

Cykling

Da den 33-årige eksverdensmester Philippe Gilbert i dag susede først over stregen efter de 199 km i Vuelta a Murcia, fremkaldte det både glade minder og aftegnede spændende perspektiver for BMC-mandskabets belgiske topnavn, hvis stjerneglans efterhånden har antaget et lidt falmet skær..

For ikke siden sin jubelsæson i 2011, da han blandt meget andet slog til i klassikerne Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège og sluttede som den mest vindende med i alt 18 sejre, har Gilbert stået øverst på podiet så tidligt på året.

Dengang skete det 16. februar på 1. etape i Volta ao Algarve, og siden gik det slag i slag med bragende bedrifter i et omfang, som belgieren ikke senere har formået at præstere magen, selv om han året efter erobrede VM-titlen i Valkenburg.

Valverde kunne ikke stille noget op i spurten

Sidste sæson noteredes Gilbert for fire sejre med to etapetriumfer i Giro d’Italia som højdepunkterne.

I år har han allerede vist lovende takter i Dubai Tour, hvor det blev til en samlet sjetteplads, og han sigter endnu engang mod klassikerne i Ardennerne i april som et af de overordnede mål.

I dagens styrkeprøve viste Gilbert sig som den hurtigste, da fem mand skulle afgøre dysten om hæderen mellem sig.

Bemærkelsesværdigt var det, at belgieren formåede at henvise den lokale helt og verdensranglistens nr. 1 de to seneste sæsoner Alejandro Valverde (Movistar) til andenpladsen med et par længder, mens russeren Ilnur Zakarin (Katusha) blev nr. 3.

Spanieren Luis León Sanchez (Astana) åbnede spurten, men måtte tage til takke med fjerdepladsen, og som nr. 5 kørte Gilberts holdkammerat Ben Hermans jublende over stregen fire sekudner senere efter at have leveret sit bidrag til landsmandens succes.

Slider sikrede sig sjælden triumf

På de sydfranske landeveje oplevede en af den professionelle karavanes seje slidere gennem en halv snes sæsoner, ukraineren Andriy Grivko (Astana), en af sine uhyre sjældne jubelstunder, da han både kom sejrrigt til mål på den 180 km lange 3. etape i La Méditerranéenne fra Cadolive til Pegomas og erobrede løbets førertrøje.

Grivko indtager ofte en fremtrædende rolle i de store etapeløb, dels som hjælper for kaptajnerne, dels som flittig deltager i lange udbrud, men siden han indledte karrieren i 2005, var han indtil i dag kun noteret for en enkelt international sejr.

Den hjemførte han i 2007 i enkeltstarten Firenze-Pistoia, mens han flere gange er strøget til tops ved de ukrainske mesterskaber såvel i linjeløbet som på enkeltstarten.

Solofremstød gav succes

I dag tog Grivko chancen med et solofremstød en halv snes km fra mål, og han krydsede stregen med et forspring på 18 sekunder til franskmanden Matthieu Ladagnous (FDJ) og yderligere fire til belgieren Jan Bakelants (Ag2r).

Sammenlagt er Grivko også 18 sekunder foran Ladagnous, mens han har 40 ned til belgieren inden den afsluttende etape i morgen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce