Podiekurs. Jakob Fuglsang er godt tilfreds med sin sæsonstart.
Foto: Laurent Cipriani (arkiv)/AP

Podiekurs. Jakob Fuglsang er godt tilfreds med sin sæsonstart.

Cykling

Glad Fuglsang forsvarer topplacering, mens nordmand brillerer igen

Edvald Boasson Hagen vandt næstsidste etape i Tour of Oman, uden at det ændrede på det samlede klassement.

Cykling

Da nordmanden Edvald Boasson Hagen i 2008 som 20-årig tog fat på jobbet som professionel cykelrytter hos Team High Road, skete det med brask og bram.

I flere sæsoner fremstod han som en af de mest succesrige unge himmelstormere på den internationale scene, men for et par år siden virkede det som om, hans udvikling stagnerede.

Han var på det tidspunkt ansat på det britiske storhold Sky, hvor det kunne være vanskeligt at komme til orde, og da han i 2014 ydermere røg ind i en længerevarende skadeperiode, besluttede han at tiden var inde til et skifte i forsøget på at puste nyt liv i karrieren.

I fuld fart på vej mod sit tidligere niveau

Valget faldt på det sydafrikanske 2. divisionshold MTN-Qhubeka – fra i år med WorldTour-status som Team Dimension Data – hvor han automatisk var sikret en hovedrolle, og efter et lovende tilløb i 2015 med bl.a. etapegevinst i Post Danmark Rundt indikerer starten på indeværende sæson for alvor, at han i fuld fart er på vej mod sit tidligere niveau.

I dag noteredes han således for den tredje sejr i år, da han susede først over stregen i den gruppe på cirka 40 ryttere, der nåede samlet til mål på den 119,5 km lange 5. etape i Tour of Oman.

Det var Boasson Hagens anden etapegevinst i løbet og den meldte sig som en kærkommen opmuntring, efter at han trods en ihærdig indsats i gårsdagens krævende bjergfinale var blevet stødt fra tronen sammenlagt af italieneren Vincenzo Nibali (Astana).

Brillerede også i Qatar

Inden den aktuelle optræden i sultanatet brillerede Edvald Boasson Hagen også lidt længere mod vest på Den arabiske Halvø i Tour of Qatar, hvor han slog til på enkeltstarten og strøg til tops sammenlagt.

Han var givetvis sluttet som endelig vinder, hvis han ikke var blevet udsat for en punktering i finalen på næstsidste etape, som betød, at han måtte aflevere førertrøjen til sin britiske holdkammerat Mark Cavendish.

I spurten på dagens etape henviste den 28-åtrige nordmand belgieren Greg Van Avermaet (BMC) og italieneren Marco Canola (UnitedHealthcare) til de følgende pladser i det stærkt reducerede felt.

Ingen forskydninger i toppen af klassementet

Udskilningen skete på den 3,4 km lange klatretur med en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,8, der skulle forceres tre gange i den afsluttende fase.

Samtlige de bedste i klassementet var med hjem i forreste gruppe, og ligesom Vincenzo Nibali uden problemer forsvarede førertrøjen med en 12.-plads, blev også holdkammeraten Jakob Fuglsang, der krydsede stregen som nr. 24, sikkert på den samlede tredjeplads 24 sekunder bagude.

Boasson Hagen ligger ligeledes fortsat nr. 6 med et minus på 1.06 minut.

»Jeg er meget glad for at have ramt formen allerede i sæsonens første løb«, lyder det fra en veltilfreds Jakob Fuglsang på twitter, og alt peger frem mod, at han i morgen sammen med franskmanden Romain Bardet (Ag2r) flankerer Nibali på podiet ved den afrundende hyldestseance.

De øvrige danskeres placering i det samlede klassement blandt de 136 tilbageværende deltagere er efter dagens strabadser: 65. Rasmus Guldhammer (Team Sölting) 19.30 minutter, 99. Michael Mørkøv (Katusha) 32.16, 101. Søren Kragh Andersen (Giant-Alpecin) 33.01, 107. Michael Reihs (Team Stölting) 34.18, 115. Alexander Kamp (Team Stölting) 37.57.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Trio af sted i langt udbrud

Sydafrikaneren Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), canadieren Hugo Houle (Ag2r) og hollænderen Pieter Weening (Roompot) etablerede kort efter starten dagens lange udbrud, og havde en overgang et forspring på lidt over seks minutter.

Dermed nåede Van Rensburg kortvarigt at blive løbets virtuelle førstemand, eftersom han med et minus på 5.19 minutter var trioens bedst placerede sammenlagt.

Houle måtte slippe, og da begivenhederne strammede til på stigningerne til sidst, var det også slut med de øvrige udbryderes eventyr.

Alexander Kristoff klar til ny satsning

I morgen gælder det 130,5 km, hvoraf de sidste 22,5 foregår på en rundstrækning, der skal gennemkøres tre gange, og det mest sandsynlige er, at Team Katushas Michael Mørkøv atter kommer på hårdt – og hidtil succesrigt – arbejde med at bringe den norske spurtkanon Alexander Kristoff i stilling.

I dag var Kristoff meget tæt på at kæmpe sig med hjem blandt de forreste, men han måtte slutteligt på en 42.-plads se sig distanceret med 1.18 minut.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce