pensionering. Fabian Cancellara går efter at vinde flest mulige klassikere i sin afskedssæson.
Foto: Claudio Peri (arkiv)/AP

pensionering. Fabian Cancellara går efter at vinde flest mulige klassikere i sin afskedssæson.

Cykling

Cancellara styrer mod rollen som klassikerkonge i afskedssæsonen

Superstjernen vandt for tredje gang det italienske storløb Strade Bianche - Fuglsang nr. 11.

Cykling

Med en sikker spurtsejr over sidste års tjekkiske vinder Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) dokumenterede den schweiziske superstjerne Fabian Cancellara (Trek Segafredo) i den tiende udgave af den italienske nyklassiker Strade Bianche endnu engang, at han er maksimalt forberedt til at indfri sine højtflyvende ambitioner i afskedssæsonen.

I den 176 km lange toscanske version af Paris-Roubaix med ni grusvejsstrækninger på i alt 52,8 km hentede Cancellara og Stybar sidstnævntes italienske holdkammerat Gianluca Brambilla i de smalle, stejle gader 200 m fra målet på torvet i Siena.

Sagan måtte tage til takke med fjerdepladsen

Schweizeren, der har vundet løbet to gange tidligere og således har erhvervet retten til at få en af grusvejene opkaldt efter sig, havde ikke problemer med bat afvise Stybar i opløbet, mens en ærgerlig Brambilla på tredjepladsen fire sekunder efter holdt den slovakiske verdensmester Peter Sagan (Tinkoff) ni sekunder bag sig.

Læs også

De fire fandt sammen i en frontgruppe, da der manglede knap 20 km. Brambilla havde inden da deltaget i et længere udbrud sammen med amerikaneren Brent Bookwalter (BMC), belgieren Maxime Monfort (Lotto Soudal) og ukraineren Andriy Grivko (Astana).

Italieneren havde imidlertid overskud til at gå med de tre nye følgesvende, da de nåede op til ham, og ydermere til med seks km tilbage at foretage den solooffensiv, som først neutraliseredes 200 m fra stregen.

Cancellaras tredje sejr i denne sæson

For Cancellara var det den tredje triumf i år, efter at han i slutningen af januar slog til i et endags løb på Mallorca og for lidt over to uger siden vandt den 18 km lange enkeltstart i Volta ao Algarve fem sekunder foran sin evige tyske rival Tony Martin (Etixx-Quick Step).

Med den start på sæsonen synes den 34-årige schweizer på en særdeles lovende kurs mod atter at kunne tilkæmpe sig rollen som klassikerkonge med hovedvægten i april på Flandern Rundt og Paris-Roubaix, som han begge har vundet tre gange.

Læs også

Men allerede inden jagter Cancellara givetvis yderligere succes på de italienske landeveje – fra på onsdag i Tirreno-Adriatico og om to uger i Milano-Sanremo. Også Giro d’Italia har Cancellara i kikkerten, fordi den tre uger lange rundtur indledes med en enkeltstart i den hollandske by Assen.

Fuglsang sluttede på 11.-pladsen

Danske Jakob Fuglsang (Astana) befandt sig i Strade Binche i en forfølgergruppe på syv mand, der forgæves kæmpede for at at opnå kontakt med Cancellara og Co.

Danskeren, der fra på onsdag gør Cancellara selskab i Tirreno-Adriatico, måtte se sig en anelse distanceret af sine seks følgesvende op gennem Sienas trange, middelalderlige gade og sluttede på 11.-pladsen med et minus på 52 sekunder.

Læs også

Mellem Sagan og Fuglsang blev placeringerne: 5. Petr Vakoc (Etixx-Quick Step) 34 sekunder, 6. Greg Van Avermaet (BMC) 37, 7. Diego Ulissi (Lampre-Merida) 41, 8. Tijs Benoot (Lotto Soudal) same tid, 9. Lars Petter Nordhaug (Sky) s.t., 10. Alejandro Valverde (Movistar) 50.

Astanas italienske mester Vincenzo Nibali sluttede som nr. 15 med et minus på 2.02 minutter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce