SLUT. Selv om Femke Van den Driessche hævder, at  det var en venindes cykel, der har skabt miseren, så opgiver den unge belgier at forsvare sig mod anklagerne om motordoping.
Foto: Cal Sport Media/AP (arkiv)/AP

SLUT. Selv om Femke Van den Driessche hævder, at det var en venindes cykel, der har skabt miseren, så opgiver den unge belgier at forsvare sig mod anklagerne om motordoping.

Cykling

Historiens første motordoping-synder opgiver at forsvare sig

19-årige Femke Van den Driessche vender cykelsporten ryggen, men risikerer en hård straf.

Cykling

Halvanden måned er det siden, den 19-årige belgiske U23-europamester i cykelcross, Femke Van den Driessche, ved VM på hjemmebane i Heusden-Zolder opnåede den lidet attraktive status at fresmtå som den første i historien, der er blevet beskyldt for at have overtrådt reglerne om teknologisk bedrag – eller såkaldt motordoping.

I dag skulle hun så efter planen have givet møde for disciplinærkomitéen i Den Internationale Cykelunion, UCI, for at fremlægge sin version af sagen.

Det bliver der imidlertid ikke noget af, for den belgiske teenagepige har i en pressemeddelelse tilkendegivet, at hun ikke agter sig til unionens hovedkvarter i den schweiziske by Aigle, fordi hun ganske enkelt har opgivet at forsvare sig.

Femke Van den Driessche har hele tiden hævdet, at den cykel, der blev belaglagt af UCI’s kontrollanter, og som siden viste sig at indeholde en motor, tilhørte en ven, og at hun aldrig havde benyttet den – en påstand, der dog ikke hindrede, at hun anklages for at have snydt.

Omkostningerne bliver alt for høje

»I samråd med mine advokater og min familie har jeg valgt at sætte punktum for min deltagelse i processen i Schweiz«, hedder det i pressemeddelelsen fra Femke Van den Driescche.

»Omkostningerne ved at forsætte bliver alt for høje for mig. Derfor er jeg stoppet som cykelcrossrytter og vil ikke forsvare mig yderligere«.

»I øvrigt er sagen jo allerede blevet ført overalt, og jeg anser en frifindelse for umulig, eftersom cyklen stod i min materialezone«.

»Jeg takker alle de mennesker, der har støttet mig, men nu ønsker jeg i fred og ro at komme videre med mit liv, og det håber jeg, at alle kan forstå og vil respektere«.

Risikerer udelukkelse på livstid og kæmpebøde

Under alle omstændigheder går sagen videre i UCI’s system, og det menes, at der vil blive slået ned med en hård dom for at statuere et eksempel i denne første affære af sin karakter.

Således tales der om, at hvor »almindelige« dopingsyndere kan imødese en karantæne på to år, risiskerer Femke Van den Driessche udelukkelse fra cykelsporten på livstid, selv om hun altså allerede har sagt den farvel.

Desuden ventes belgieren at blive idømt en anselig bødestraf, og der gisnes om et beløb på 50.000 euro eller cirka 375.000 kr.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce