Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

David De La Cruz holder hjem med 3 sekunder til et hidsigt jagtende felt.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fuglsang satser højt i modig offensiv, men må indkassere et nederlag

Spanieren David De La Cruz scorer dobbelttriumf med etapesejr oig førertrøje i Baskerlandet Rundt.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens Danmarks førende etapeløbsrytter Jakob Fuglsang (Astana) måtte erkende, at årets første store, modige offensiv ikke gav det ønskede udbytte, kunne en anden angrebsivrig aktør i Baskerlandet Rundt, spanieren David De La Cruz (Quick-Step Floors), juble over, at hans initiativ mundede ud i et ganske anderledes succesrigt resultat.

Den 27-årige spanier satsede på den sidste af dagens stigninger - kort efter at Fuglsang var blevet hentet efter godt 100 km i front - på den 160 km lange 3. etape fra Gasteiz til San Sebastian, og trods en hidsig forfølgelse lykkedes det ham at holde hjem med et forspring på 3 sekunder til en gruppe på 40 mand, hvor den polske eksverdensmester Michal Kwiatkowski (Sky) viste sig som den hurtigste foran australieren Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) og en af løbets storfavoritter den spanske veteran Alejandro Valverde (Movistar).

40 ryttere er 3 sekunder efter De La Cruz

Selv om etapen skabte markant splittelse i finalen, er situationen i det samlede klassement stadig særdeles åben.

De La Cruz overtog førertrøjen fra australieren Michael Matthews (Sunweb), der indædt fightende nåede i mål med et minus på 1.02 minut.

Eftersom der ikke opereres med bonussekunder i Baskerlandet Rundt, er spanieren nu 3 sekunder foran 40 ryttere, og i kraft af placeringerne på de tidligere etaper er det nu McCarthy, Valverde og Kwiatkowski, som indtager placeringerne lige efter David De La Cruz.

Contador den sidste blandt forfølgerne

Det var spanierens anden sejr i denne sæson, efter at han på den afsluttende etape i Paris-Nice nåede til mål sammen med landsmændene Alberto Contador (Trek-Segafredo) og Marc Soler (Movistar) og uden problemer besejrede dem i spurten.

Contador sluttede i dag som nr. 41 og sidste mand i den første store gruppe, hvilket indebærer, at han stadig i høj grad er inde i billedet til at sikre sig sin femte samlede gevinst.

Derimod blev en anden podiekandidat, englænderen Simon Yates (Orica-Scott) slået ud af maskinskade, og selv om han kæmpede hårdt for at nå op til feltet igen, måtte han indkassere et nederlag på 1.33 minut.

Movistar kvalte Fuglsangs offensiv

Dermed er han elimineret i det overordnede klassement, og det samme gælder for Jakob Fuglsang trods dagens flotte forsøg på at blande sig i dysten om hæderen.

Den 32-årige dansker gik med i et udbrud, der etableredes efter 43 km, og som oprindelig omfattede ni mand.

Forspringet blev aldrig betryggende stort, men i det voldsomt kuperede terræn kunne et sådant fremstød have gode chancer, hvis feltet blot slappede en anelse af.

Det skete imidlertid ikke, og da først og fremmest Movistar satte et hidsigt tempo, faldt flere og flere af danskerens følgesvende fra.

Kampivrig italiener holdt længst ud

Til sidst var det kun Fuglsang og den altid kampivrige italiener Alessandro de Marchi (BMC), der var tilbage. De to strittede imod det bedste, de havde lært, men da der manglede 22 km, var eventyret forbi.

Fuglsang fulgte indledningsvis med den gruppe, der havde hentet ham, men sakkede så agterud og krydsede stregen helt alene som nr. 57 med et minus på 3.08 miunutter, mens De Marchi slappede helt af og satte 14.42 minutter til.

Sammenlagt er Fuglsang to pladser længere fremme, mens løbets anden danske deltager Astana-holdkammeraten Michael Valgren er nr. 75 med 7.15 minutter op til De La Cruz.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden