Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Indtil videre er det slut med triumferne for Philippe Gilbert, som er værre medtaget end først antaget efter et styrt i Amstel Gold Race. Foto: TDWsport.com

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jubelfesten slutter på hospitalet for Philippe Gilbert, der tvinges til pause efter et styrt

Uheld i Amstel Gold Race får alvorligere konsekvenser end ventet for sejrherren, der har pådraget sig en flænge i nyrerne.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da den nu firedobbelte vinder af Amstel Gold Race belgieren Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) i går  glædestrålende berettede om sine bedrifter i den hollandske klassiker, var der ingen antydning af bekymring omkring hans deltagelse i de kommende storløb i Ardennerne, Flèche Wallonne onsdag og Liège-Bastogne-Liège søndag.

Men i dag kom så den forbløffende og triste melding fra hans arbejdsgiver Quick-Step Floors, at den 34-årige stjerne lige nu opholder sig på hospitalet som følge af et styrt, han var udsat for i Amstel, og han skal forholde sig i ro i hvert fald en uge.

Da han væltede tidligt i løbet – i øvrigt sammen med danske Michael Valgren – fik han et kraftigt slag i ryggen, men det var først en rum tid efter løb, at smerterne for alvor meldte sig.

Smerterne vendte tilbage efter løbet

Derfor besluttede Philippe Gilbert i samråd med holdets lægestab at lade sig nærmere undersøge på hospitalet, og her afsløredes det, at han har pådraget sig en lille flænge i nyrerne, hvilket tvinger ham til at holde en ufrivillig pause.

»Da jeg styrtede, mærkede jeg godt, at det gjort ondt i den nedre del af ryggen, men da jeg først var kommet på cyklen, gik det over, og så tænkte jeg ikke mere på det«, siger Philippe Gilbert i en presdsemeddelelse fra Quick-Step Floors.

Desværre vendte smerterne tilbage en tid efter løbet, så derfor tog jeg på hospitalet

»Desværre vendte smerterne tilbage en tid efter løbet, så derfor tog jeg på hospitalet. Lægerne har forsikret mig om, at det ikke er noget alvorligt, og hvis alt forløber normalt, vil jeg kunne genoptage træningen om en uge«.

»Det er bittert, at jeg ikke kan være med i de løb, som jeg havde set frem til med store forventninger, for jeg føler mig i fremragende form, men nu kan jeg altså ikke gøre andet end slappe af«, understreger Gilbert, der skal blive på hospitalet til observation i hvert fald i 24 timer.

Også franskmand er sat ud af spillet

Philippe Gilbert vandt i 2011 både FLèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, efter at han havde slået til i Amstel Gold Race, og det var indlysende, at han skulle have optrådt som Quick-Step Floors kaptajn i de to forestående dyster i Ardennerne.

I forvejen er et andet af det belgiske storholds stærke kort i den sammenhæng, franskmanden Julian Alaphilippe, der er blevet nr. 2 i Flèche Wallonne de to seneste sæsoner og opnåede en tilsvarende placering i Liège-Bastogne-Liège for to år siden, ude med en knæskade.

Dermed bliver det sandsynligvis ireren Dan Martin, der får hovedansvaret for at fortsætte den forårssucces for manager Patrick Lefeveres tropper, som tydeligt afspejler sig både i sejrs- og WorldTour-statistikkerne.

Danskerhold nærmer sig bundpladsen

I den gennemgående sæsonkonkurrence for firmaholdene topper Quick-Step Floors med 6.362 point mod 4.684 til BMC og 3.742 til Orica-Scott på de følgende pladser.

I den modsatte ende af tabellen nærmere kasakhiske Astana med de fire danskere Jakob Fuglsang, Matti Breschel, Michael Valgren og Jesper Hansen sig nu i faretruende grad jumbopositionen. Med 1.292 point er Astana næstsidst blandt de 18 mandskaber og har kun sydafrikanske Dimension Data under sig med 1.110.

Når det handler om antallet af sejre i pointgivenbde løb på den internationale terminsliste har Quick-Step Floors i flere år været dominerende. Den tendens fortsætter for fuld kraft, men kombineres altså nu med, at det er meget betydende gevinster, holdets ryttere hjemføre.

Foreløbig har de indkørt 24 sejre, mens de nærmeste rivaler Movistar og BMC begge er noteret for 18.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden