Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Tour de France 2019

Endnu har comeback-opgaven i Europa ikke givet Nairo Quintana anledning til at juble, som da han i marts vandt Tirreno-Adriatico.

Endnu har comeback-opgaven i Europa ikke givet Nairo Quintana anledning til at juble, som da han i marts vandt Tirreno-Adriatico.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaotisk finale lægger hårdt pres på Quintana i jagten på succes inden Giroen

Efter seks uger i hjemlandet er den colombianske Giro-favorit tilbage på de europæiske landeveje.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaos i den afsluttende fase af den 169,2 km lange 1. etape fra Oviedo til Pola de Lena i Vuelta a Asturias sætter den colombianske superstjerne Nairo Quintana (Movistar) under alvorligt pres i jagten på et topresultat inden starten på Giro d’Italia om en uge på Sardinien.

På et tidspunkt blev det felt, som den 27-årige sydamerikaner befandt sig i, nemlig ledt forkert, mens en udbrydergruppe var blevet sendt på ret kurs mod målet, og inden fejlen blev opdaget, havde Quintana og co. sat dyrebar tid til.

Det betød, at colobinanerens væsentligt mere ukendte landsmand, 32-årige Weimar Roldan fra 3. divisionsholdet Medellin-Inder, som havde skilt sig ud i front, formåede at holde hjem med et forspring på 22 sekunder til spanieren Raul Alarcon (W52/FC Porto), mens Quintana i det efterfølgende lille felt registreredes som nr. 14 med et minus på yderligere 5 sekunder.

Kongeetapen venter i morgen

I Vuelta a Asturias er Nairo Quintana løbets ubetinget største stjerne, og han omgives i Movistar-truppen af hovedsageligt helt unge ryttere.

Det eneste andet mandskab i feltet, som på papiret blot tilnærmelsesvis formår at matche det spanske storhold, er Caja Rural, og derfor fremstod colombianeren også inden starten som soleklar favorit til at vinde sammenlagt

Den sydamerikanske klatrekonge har endnu to etaper til at vinde det tabte terræn tilbage, og det skal utvivlsomt først og fremmest ske i morgen på den 177 km lange kongeetape fra Ribera de Arriba, som rundes af med en finalestigning på 10 km op til Alto del Acebo i 1.174 meters højde.

Vuelta a Asturias slutter mandag med en etape til hjertet af storbyen Oviedo.

Første start efter sejren i Tirreno-Adriatico

Quintana er tilbage i konkurrence igen efter en træningsperiode i hjemlandet, der indledtes umiddelbart efter, at han 14. marts satte punktum for et særdeles vellykket forår med den samlede triumf og en etapegevinst i Tirreno-Adriatico.

Ved den lejlighed styrkedes selvtilliden ikke alene takket være sejren, men også af den kendsgerning, at det var nogle af de formodet hårdeste Giro d'Italia-konkurrenter, han lagde bag sig.

Således besattes pladserne efter Quintana af australieren Rohan Dennis (BMC), franskmanden Thibaut Pinot (FDJ), sloveneren Primoz Roglic (Lotto-Jumbo), waliseren Geraint Thomas (Sky) og hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb) – bortset fra Roglic alle ryttere med ambitioner om en topplacering i Giroen.

Inden Tirreno-Adriatico var Quintana i februar også strøget til tops i Vuelta Valenciana, mens han i Abu Dhabi Tour neutraliseredes af spanieren Alberto Contador (Trek-Segafredo), der arbejdede for sin hollandske holdkammerat Bauke Mollema.

En velkendt metode for Quintana

Metoden med længerevarende forberedelser i Colombias højder op til en tre uger lang styrkeprøve har Nairo Quintana benyttet i flere år, og han har hver gang dokumenteret, at han har arbejdet yderst seriøst hjemme i fædrelandet.

Sidste år vendte colombianeren tilbage til Europa efter cirka halvanden måneds fravær kort inden starten på Tour de France og dominerede etapeløbet Route du Sud.

Quintana vandt enkeltstarten i Albi, hvilket indbragte ham førertrøjen, og på den afsluttende kongeetape lod han sin unge spanske holdkammerat Marc Soler køre alene hjem for selv at snuppe andenpladsen 4 sekunder senere.

Peter Meinert eneste dansker på podiet

Vuelta a Asturias, der sidste år vandtes af briten Hugh Carthy, som siden er skiftet fra Caja Rural til amerikanske Cannondale-Drapac, har kun haft en enkelt dansker på podiet i slutstillingen.

Og det var vel at mærke på et tidspunkt, da løbet havde en væsentligt mere fremtrædende status i hierarkiet, end tilfældet er nu.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I 1993 blev Peter Meinert, der dengang kørte for hollandske TVM, nr. 2 slået med 50 sekunder af hollænderen Erik Breukink, men med berømtheder som spanieren Pedro Delgado, russeren Vjatjeslav Ekimov og schweizeren Alex Zülle henholdsvis 5, 26 og 39 sekunder efter sig på de følgende pladser.

Førertrøjen skiftede ejermand i Yorkshire

I Tour de Yorkshire sluttede også den 122,5 km lange 2. etape fra Todcaster til Harrogate i en massespurt - dog uden gårsdagens dramatiske konsekvenser, som sendte Magnus Cort (Orica-Scott), østrigeren Marco Haller (Katusha-Alpecin) og briten Russell Downing(JLT Condor) ud af løbet med brækkede kraveben som følge af det voldsomme styrt i finalen.

Atter i dag måtte den 22-årige australier Caleb Ewan (Orica-Scott) se sig henvist til andenpladsen, men denne gang havde han ikke så stor grund til at ærgre sig, for hvor han i går kun blev slået minimalt af hollænderen Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo), var han ikke i nærheden af at true franskmanden Nacer Bouhanni (Cofidis).

Dennes landsmand Jonathan Hivert (Direct Energie) forsøgte at overrumple sprinterne inden for den sidste km og fik da også slået et godt hul, men da Bouhanni først trådte an, var han ikke længe om at få kontakt og uden de store problemer gå forbi.

Søren Krag Andersen nr. 10 sammenlagt

Hivert kunne heller ikke holde Caleb Ewan bag sig, men klarede andenpladsen i hus foran Groenewegen, hvilket indebar, at hollænderen måtte aflevere førertrøjen til australieren.

Denne er 2 sekunder foran Bouhanni og Groenewegen, men endnu er alt meget åbent i det samlede klassement, der givetvis ændres markant på morgendagens afsluttende etape til Sheffield.

Søren Kragh Andersen (Sunweb) blev nr. 7 i dagens spurt og er sammenlagt nr. 10 som en af de godt 70 ryttere, der fra syvendepladsen og nedefter er 12 sekunder efter Caleb Ewan.

Løbets anden danske deltager Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecina) nåede til vejs ende i den sidste gruppe på en halv snes mand, der satte 8.45 minutter til.

Oprejsning til Riis' og Seiers tropper

På de hjemlige landeveje fik Bjarne Riis' og Lars Seiers Team Véloconcept i dagens Grand Prix Viborg effektfuld oprejsning efter den skuffende indsats i går i Grand Prix Himmerland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sejren gik til holdets 22-årige Kasper Asgreen, der hidtil først har fremmest markeret sig som en uhyre lovende temporytter, men i dag også demonstrerede evner som afslutter ved suverænt at afvise den to år yngre Jonas Vingegaard Rasmussen (ColoQuick-Cult), da de to kom sammen til mål.

Kasper Asgreen kører over stregen som suveræn vinder af Grand Prix Viborg.

Kasper Asgreen kører over stregen som suveræn vinder af Grand Prix Viborg.

Team Véloconcept tog sig også af placeringerne som nr. 3 og 5 ved henholdsvis Rasmus Guldhammer, der krydsede stregen 22 sekunder efter sin vindende holdkammerat, og den danke mester Alexander Kamp, som var yderligere 4 sekunder efter.

Også i dag tog de danske værter sig af broderparten af de verdensranglistepoint, der var til uddeling - 129 blev i Danmark, mens der kun levnedes 25 til de udenlandske gæster.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden