Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Davali
Foto: Philip Davali

Brian Holm er klar til at optræde som tv-kommentator i en kort pause fra jobbet som sportsdirektør.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brian Holm snupper mikrofonen mellem de krævende job på landevejen

Den danske sportsdirektør har det sjovt som kommentator for Eurosport i pauserne mellem opgaverne som sportsdirektør.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I søndags sagde han farvel til de ryttere, der havde repræsenteret verdens mest vindende cykelmandskab og nr. 1 på WordTour-ranglisten Quick-Step Floors i Tour de Romandie med en samlet niendeplads til luxembourgeren Bob Jungels som udbytte.

I den kommende uge sætter han kursen mod USA for at mødes med en anden trup fra det belgiske kollektiv, som jagter succes i Tour of California med ham ved rattet i servicevognen.

Men fra i morgen indtil afrejsen og efter hjemkomsten er det et helt andet job, den tidligere topprofessionelle cykelrytter og nuværende sportsdirektør i tjeneste hos manager Patrick Lefevere, Brian Holm, kaster sig over.

Hygger sig som kommentator

I nogle år har han sammen med vennen Thomas Bay siddet ved mikrofonen ved talrige af de store cykelbegivenheder, som Eurosport har formidlet til sine seere, og han er også med en del af tiden, når kanalen som den eneste herhjemme i de kommende tre uger og lidt til transmitterer fra den 100. udgave af Giro d’Italia.

»Uden at det skal misforstås, så hygger jeg mig altså med at kommentere cykelløb. Det er jo en helt anden måde at beskæftige sig med sporten på, end når jeg som sportsdirektør skal forsøge at hjælpe Quick-Step Floors ryttere til topresultater«, siger det konservative kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg, efter at han omsider var dukket op til Eurosports præsentation af Giro-projektet i den smarte cykelforretning/café Rapha Copenhagen i hjertet af København.

Vil gerne fortæller røverhistorier

»Jeg kunne jo også vælge at koble fuldstændig fra, når jeg er hjemme, for man skal altså ikke tage fejl af, at der skal bruges rigtigt mange timer ud over den tid, hvor man lige speaker«, siger Brian Holm.

»Men jeg synes altså, det er sjovt at kunne bringe det, jeg nu ved om, hvad der foregår, videre til andre. For jeg er jo ret tæt på begivenhederne til daglig. Og så kan jeg også godt lide at fyre nogle sjove røverhistorier af, som jeg håber, falder i god jord hos seerne«.

Kunne bedre lide regnvejr end sol og varme

Selv har Brian Holm deltaget i Giro d’Italia to gange – i sin debutsæson som professionel 1987 på det belgiske Roland-Skala mandskab sammen med Jesper Skibby og i 1992 på det ligeledes belgiske Tulip, hvor han havde selskab af landsmanden Søren Lilholt.

»Det er ikke, fordi jeg personligt har særligt gode minder fra Giroen, for hvis jeg skal være helt ærlig, brød jeg mig faktisk som regel ikke om at køre i Italien«, siger Brian Holm med et skævt smil.

»Jeg foretrak altid regnvejr frem for sol og varme, og derfor følte jeg mig bedre tilpas andre steder end lige netop Giro dÍtalia«.

Er klar bag rattet i Tour de France

Når sæsonens allerstørste opgave, Tour de France, melder sig i juli, bliver det kommunikationen fra sportsdirektøren til rytterne og ikke fra ekspertkommentatoren til seerne, der har den altoverskyggende prioritet, for også i år indgår Brian Holm i lederteamet hos Quick-Step Floors i den tre uger lange styrkeprøve på de franske landeveje.

Men foreløbig er han altså med, når der i morgen eftermiddag blændes op for den 203 km lange 1. Giro-etape fra Alghero til Olbia på Sardinien, hvor det efter alt at dømme bliver de lynhurtige afsluttere, som han og Thomas Bay skal koncentrere sig om.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden