Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos Gaviria efter sejren i Cagliari. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos Gaviria efter sejren i Cagliari. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jublende sejrherre tager bad i champagne efter flot kollektiv opvisning

Quick-Step Floors splittede feltet i sidevinden og sendte den colombianske sprinter Fernando Gaviria på kurs mod succes.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med sin helt egen version af den traditionelle champagneseance på sejrspodiet – han valgte at tage bad i de gyldne dråber i stedet for at sprøjte dem ud over de omkringstående – fejrede den 22-årige colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) sin forrygende dobbelttriumf på Giro d’Italis sidste dag på Sardinien, da han både susede først over stregen efter de 148 km fra Tortoli til Cagliari og tilkæmpede sig den lyserøde førertrøje.

På de to første etaper havde den unge sydamerikaner, der deltager i sin første tre uger lange rundtur, skuffet en anelse.

Men efter at hans Quick-Step Floors holdkammerater i den bragende sidevind på den sidste halve snes km fremtvang en markant splittelse i front, havde Gaviria ingen problemer med klart at vinde spurten foran tyskeren Rüdiger Selig (Bora-hansgrohe) og den italienske mester Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Et mesterstykke af belgisk storhold

Det var et mesterstykke af det belgiske storhold, der banede vejen for Gavirias gevinst. Alle var forberedt på, at den kraftige blæst ville kunne skabe ravage i den afsluttende fase, men det var Quick-Step Floors, der forstod at udnytte situationen optimalt.

Med luxembourgeren Bob Jungels som den store temposætter dannedes en førergruppe på et dusin ryttere, og her havde Quick-Step Floors seks mand med.

Også indehaveren af den lyserøde førertrøje tyskeren André Greipel (Lotto Soudal) havde formået at blande sig i dette selskab, men efter succesen døgnet inden udsattes han i dag for en ubarmhjertig skæbne, da han i det højt opskruede tempo trådte foden ud af pedalen med knap 10 km tilbage.

Greipel mistede trøjen på bitter måde

»Jeg fik et lille svaj, hvilket er noget, der kan ske uden ond vilje under disse forhold, og jeg var heldig, at jeg undgik at styrte«, forklarede Greipel i et tv-interview.

»Inden jeg fik foden tilbage i pedalen, var de andre imidlertid forsvundet, og det var umuligt at komme op til dem igen. Sådan er sport nu engang, men det er da bittert at miste trøjen på den måde«.

Et par af Quick-Step-rytterne faldt fra forude, men Jungels var tilbage til at holde farten i vejret og argentineren Maximiliano Richeze til at køre spurten for Gaviria.

Rohan Dennis mistede 5.22 minutter efter styrt

Australieren Nathan Haas (Dimension Data) og Richeze fik noteret samme tid som Gaviria, mens hviderusseren Kanstantin Siutsou (Bahrain-Merida) og Bob Jungels satte 3 sekunder til.

Med et minus på 13 sekunder fulgte et feklt på 45 ryttere anført af de tre supersprintere australieren Caleb Ewan (Orica-Scott), italieneren Sacha Modolo (UAE Team Emirates) og Greipel.

Med i den gruppe var alle klassementskandidaterne bortset fra australieren Rohan Dennis (BMC), der på grund af et styrt mod slutningen mistede 5.22 minutter og dermed er ude af billedet i kampen om de endelige topplaceringer.

Sprinterne præger stadig den samlede stilling

Den samlede stilling præges fortsat af de hurtige afsluttere, og bortset fra Bob Jungels er ingen af aspiranterne til et attraktivt slutresultat at finde i top-10.

Luxembourgeren indtager takket være dagens indsats fjerdepladsen 13 sekunder efter sin braislianske holdkammerat.

Det ændrer sig givetvis fuldstændig, når det efter hviledagen i morgen gælder etapen til Etna, og her vil ryttere som waliseren Geraint Thomas (Sky), italienerne Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) og Domenico Pozzovivo (AG2R), colombianeren Nairo Quintana (Movistar), englænderen Adam Yates (Orica-Scott) og hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb), der lige nu befinder sig i den gruppe, som besætter pladserne fra nr. 8 til og med 33 med et minus på 23 sekunder, helt sikkert træde mere markant frem i billedet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Femte sejr i denne sæson

For Fernando Gaviria var det sæsonens femte sejr, men den første i kanp seks uger, efter at han i kølvandet på niendepladsen i Gent-Wevelgem 26. marts holdt pause for ligesom landsmanden Nairo Quintana at forberede sig i Colombia.

Gaviria lagde stærkt ud i årets første opgave, da det i slutningen af januar blev til to etapegevinster i det argentinske Vuelta a San Juan.

I februar slog han til på en etape i Volta ao Algarve, i begyndelse af marts i Tirreno-Adriatico, og i årets første klassiker Milano-Sanremo kørte han en femteplads i hus.

Nu kan hviledagen nydes i fulde drag

Colombianeren mødte op som en af de varmeste bud på succes i Giroens massespurter, men på de to første etaper med placeringer som nr. 12 og 4 virkede det, som om han ikke havde helt den nødvendige fart i benene, hvilket imidlertid kraftigt dementeredes i dag.

»De to foregående dage har jeg haft det skidt med, at jeg ikke var tilstrækkelig stærk til at indfri forventningerne, men nu har holdet den sejr, som det fortjener«, sagde den glædestrålende Gaviria til medierne umiddelbart efter etapen.

Fernando Gaviria valgte at benytte sejrschampagnen tiil at tage bad i. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

Fernando Gaviria valgte at benytte sejrschampagnen tiil at tage bad i. Foto: La Presse-D'Alberto/Ferrari.

»Det er en fatastisk glæde for mig at kunne lave dette resultat, fordi mine holdkammerater havde lavet så flot et forarbejde. Vi vidst alle samme, at sidevinden ville komme, men det var os, der var bedst forberedt, og der blev givet fuld gas med det samme«.

»Nu kan vi for alvor nyde hviledagen i morgen«.

Tidligt udbrud uden chancer

De fire mandskaber, som allerede på de to foregående etape havde gjort sig bemærket i lange udbrud, var atter på færde i offensiven, straks løbet blev givet frit i Tortoli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dimension Data med italieneren Kristian Sbaragli, Gazprom med russeren Ivan Rovny, CCC Sprandi med sloveneren Jan Tratnik og Wilier Triestina med albaneren Eugert Zhupa var åbenbart fast besluttet på endnu engang at gribe ud efter lykken, selv om det for alle var nogenlunde indlysende, at strabadserne ville munde ud i en massespurt.

Sbaragli mistede dog lysten til at være med, da han havde sikret sig point i en indlagt spurt, og de tre andre blev holdt i særdeles kort snor af Lotto Soudal, der med det samme tog kommandoen i feltet og sendte et klart signal om, at Greipels førertrøje skulle forsvares.

Det belgiske mandskabs anstrengelser gav dog ikke det ønskede udbytte, men 26 km fra mål var den sidste af udbryderne kørt ind.

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden