Den hollandske U23-mester Fabio Jakobsen vinder suverænt 2. etape i Tour de l'Avenir.

Den hollandske U23-mester Fabio Jakobsen vinder suverænt 2. etape i Tour de l'Avenir.

Cykling

Dansk europamester smadrer cyklen, men beholder den gule trøje

Kasper Asgreen slap med skrækken, da 2. etape i Tour de l'Avenir endte med et massestyrt.

Cykling

Som en af de sidste blandt de 141 fuldførende ryttere og næsten seks minutter efter den hollandske etapevinder Fabio Jakobsen krydsede Kasper Asgreen (Team Véloconcept) målstregen iført den gule førertrøje, da de 132 km fra Inzinzac-Lochrist til Bignan var tilbagelagt på andendagen af Tour de l’Avenir.

Men den 22-årige tempostærke dansker er stadig indehaver af den samlede førsteplads i U23-rytternes udgave af Tour de France, for han var involveret i det massestyrt, som kort før målstregen skabte totalt kaos i afslutningen, og eftersom det dramatiske indslag skete så sent på etapen, medførte det intet tidstab for de ryttere, som enten måtte en tur i asfalten eller blev bremset af de konkurrenter, der lå tværs over vejen.

Andre ryttere ødelagde cyklen

Asgreens forsinkelse skyldtes ikke, at den nykårede europamester i enkeltstart var blandt dem, der havde lidt en ublid medfart, men at cyklen var blev gjort ukampdygtig.

»Jeg havde heldet med mig, for jeg styrtede egentlig ikke, men min cykel blev ødelagt af nogle af de ryttere, som væltede lige efter«, fortalte Kasper Asgreen til løbets hjemmeside efter at være kommet i mål.

På langt det meste af etapen havde det danske mandskab kontrol over begivenhederne, og Asgreen selv var ligeledes hele tiden at se tæt på fronten.

Vinderen har professionel kontrakt i hus

Virvaret i finalen formåede dog ikke at stoppe den 20-årige Fabio Jakobsen, som samtidig med triumfen i øvrigt kunne glæde sig over, at det belgiske storhold Quick-Step Floors offentliggjorde, at hollænderen fra næste sæson er på kontrakt med det belgiske storhold.

Efter en kraftfuld finish på den let stigende opløbsstrækning kunne han juble en længde foran colombianeren Alvaro Hodeg, mens den norske U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen besatte tredjepladsen.

Alle danskere sluttede langt bagude, men i samme tid som Jakobsen, hvilket gjald for i alt 130 af deltagerne.

Sammenlagt fører Kasper Asgreen fortsat med 4 sekunder til et felt på 121 mand anført af Kristoffer Halvorsen, og med i den gruppe er samtlige øvrige danskere.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce