Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Team Sunweb kørte så stærkt, at Søren Kragh Andersen (bagest) overtager den hvide ungdomstrøje.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk talent i Tourens hvide trøje

Greg Van Avermaet i gult. Jakob Fuglsang tabte 'kun' 47 sekunder til Chris Froome i holdkørslen.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cykelholdet BMC slog til på 3. etape i Tour de France, da holdtidskørslen blev vundet, og Greg Van Avermaet kørte sig i den gule førertrøje. BMC klokkede ind med tiden 38,46 minutter i disciplinen, hvor tiden bliver taget, når fjerde mand på holdet er over målstregen.

Astana med Jakob Fuglsang tabte tid, men holdet undgik en katastrofe, da Astana tabte 47 sekunder til Team Sky og Chris Froome, der blev nummer to i holdløbet fire sekunder langsommere end BMC.

Sunweb med Søren Kragh Andersen blev nummer fem på holdtidskørslen, og den 23-årige dansker kørte sig dermed i den hvide ungdomstrøje, da Quick-Steps colombianer Fernando Gaviria måtte slippe sit hold undervejs.

Sunweb sluttede holdtidskørslen som nummer fem, og Søren Kragh Andersen har 1 minut og 8 sekunder ned til nummer to, som er Egan Bernal fra Sky.

Peter Sagan skifter fra gul til grøn

Klassementet blev kastet op i luften, da etapen blev skudt i gang, og det landede helt anderledes, da Bora som sidste hold var i mål, da Peter Sagan kørte etapen i den gule førertrøje.

Den kører han ikke i tirsdag, da Greg Van Avermaet tog trøjen. Han fører løbet i samme tid som holdkammeraten Tejay van Garderen, mens Geraint Thomas (Sky) er tre sekunder efter.

Søren Kragh Andersen er nummer otte i klassementet 11 sekunder efter, mens Tom Dumoulin (Sunweb) er nummer syv med 11 sekunder til Thomas.

Jakob Fuglsang ligger nummer 13 med 51 sekunder op til Greg Van Avermaet.

Chris Froome er nummer 18 fire sekunder efter Fuglsang, og Nairo Quintana (Movistar) er nede som nummer 59 og er to minutter og 8 sekunder efter førertrøjen.

Etapen bød på en teknisk rute på 35,5 kilometer fra Cholet til Cholet.

Det blev ikke mindre udfordrende af, at holdene i Touren i denne sæson er reduceret fra ni til otte ryttere.

Astana undgik den frygtede nedtur

På forhånd var holdtidskørslen regnet som en af de helt store udfordringer i Jakob Fuglsangs jagt på en absolut topplacering i årets Tour de France.

I Schweiz Rundt var netop et elendigt holdløb af Astana med til at holde den danske kaptajn fra den samlede sejr.

Astana mistede dog Luis Léon Sanchez søndag, da han måtte udgå af løbet efter et styrt.

Det så derfor sortere ud for Astana mandag, men holdet sled sig igennem og undgik at tabe mere tid, end der var kalkuleret med på forhånd.

Holdtidskørslen var på programmet igen i Tour de France, efter at den gjorde sit indtog i Touren tilbage i 1927.

Den seneste holdtidskørsel i Touren blev kørt i 2015, hvor BMC vandt med ét sekund foran Sky og fire sekunder foran Movistar.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden