Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Danske Jacob Fuglsang er formentlig en af de erfarne cykelryttere, der kan optræder på dansk grund, når der køres Tour de France 2021.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hovsa: Fransk medies tyvstart skabte kaotisk Tour-lancering

Et kæmpe kommunikationskoks førte til vild forvirring om, hvorvidt Touren starter i Danmark i 2021.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det franske nyhedsmedie Europe 1 stak onsdag af fra nyhedsfeltet med nyheden om, at Tour de France får sin start i Danmark i 2021.

Men det viste sig at være tale om en tyvstart, for kort efter trak mediet tilsyneladende nyheden med løbsdirektøren tilbage, da historien blev fjernet igen.

I mellemtiden havde nogle danske medier dog citeret nyheden, og finansminister Kristian Jensen (V) havde skrevet på Twitter, at det var officielt. Indtil det ikke var.

»Det bliver kæmpe med en af verdens allerstørste og mest omtalte sportsbegivenheder på dansk jord. Jeg glæder mig allerede«, lød det på det sociale medie.

Det fik endnu flere medier til at citere finansministeren for, at Touren kommer til Danmark. Kort efter trak han dog sit tweet tilbage, da det franske medie fjernede nyheden.

Endnu mere forvirring

Mens alt endnu var oppe i luften, nåede kulturminister Mette Bock (LA) at tweete et billede af sig selv med et fransk og dansk flag, hvilket blot skabte endnu mere forvirring.

Flere medier begyndte at skrive, at der var forvirring om, hvorvidt verdens største cykelløb ville komme til Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i nogle år arbejdet offentligt for at få den prestigefyldte start til Danmark og har flere gange mødtes med løbsdirektøren.

Sidste år kom emnet igen op, da den franske præsident Emmanuel Macron, var i Danmark, hvor han overrakte en gul førertrøje til Løkke.

Dermed blev lanceringen formentlig ikke helt, som statsministeren kunne ønske sig.

Ingen kruseduller

Sågar en af idémændene bag starten i Danmark vidste ikke, hvad der var op og ned.

»Jeg har ikke lavet kruseduller på en kontrakt, og jeg har ikke været vidne til, at nogen har gjort det«, siger Joachim Andersen til Jyllands-Posten.

Omkring klokken 14.30 bragte det franske medie dog ro over feltet, da historien igen blev lagt op.

Dermed er det sikkert, at de tre første etaper, kaldet en grand depart, kommer til Danmark i 2021.

Det bliver en enkeltstart i København, en etape fra Roskilde til Nyborg, samt en etape fra Vejle til Sønderborg. Derfra skal rytterne fragtes med fly til Frankrig.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden