Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eric Lalmand/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Lalmand/Ritzau Scanpix

Julian Alaphilippe slår lige akkurat Jakob Fuglsang i spurten.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stærk Jakob Fuglsang slutter på andenpladsen i klassiker

På Mur de Huy pressede Jakob Fuglsang forhåndsfavoritten Julian Alaphilippe til det sidste igen.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Julian Alaphilippe var onsdag første mand over målstregen i World Tour-løbet La Flèche Wallone med danske Jakob Fuglsang lige efter sig.

I den anden af de tre såkaldte Ardenner-klassikere åbnede den danske Astana-rytter spurten op ad finalestigningen Mur de Huy, før Quick-Steps forhåndsfavorit passerede ham kort før målstregen i endnu en direkte duel mellem de to.

Som en tydelig illustration af Fuglsang-angrebets styrke kom Diego Ulissi ( UAE Emirates) ind på tredjepladsen seks sekunder efter duoen.

Det 195 kilometer lange løb fra Ans til Mur de Huy blev fra start præget af et udbrud og siden kom andre til, men hovedfeltet holdt sammen på det.

Sidste lykkeridder var Tomasz Marczynski (Lotto Soudal), der fik Matej Mohoric efter sig i et angreb med omkring 20 kilometer til mål.

Marczynski og Mohoric havde et hul på 17 sekunder med ni kilometer til mål. Men tre kilometer senere var eventyret slut.

Som vanligt skulle det hele derfor afgøres med en sprint op ad den kendte finalestigning, som blot er 1300 meter lang og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,3.

Med flere meget stejlere stykker undervejs er Mur de Huy dog skrap nok kost til at skabe stor udskilning og kun bringe sejren i spil for de mest eksplosive ryttere, når der ellers er samling ved foden af bakken.

Her sad Jakob Fuglsang (Astana) med i den forreste del af feltet sammen med flere af de store forhåndsfavoritter.

Det var ikke umiddelbart ventet, at danskeren for alvor kunne byde dem trods, men et godt timet og meget stærkt og vedholdende angreb var lige ved at give fuldt udbytte.

For godt nok kom eksplosive Alaphilippe forbi danskeren, men Fuglsang hang på og var på målstregen under en cykellængde efter franskmanden.

Alejandro Valverde, der har rekorden for flest sejre i Flèche Wallone (5), sluttede helt nede på 11.-pladsen.

Spanieren vandt løbet fire gange på stribe fra 2014 til 2017, før han i 2018 blev nummer to efter netop Alaphilippe.

Alaphilippe og Fuglsang har haft flere direkte dueller i denne sæson, blandt andet i Strade Bianche, hvor danskeren også blev toer efter franskmanden, og i Amstel Gold Race, hvor Fuglsang endte på tredjepladsen foran Alaphilippe.

Søndag kan de to ryge ud i en ny styrkeprøve, når den tredje Ardenner-klassiker, Liège-Bastogne-Liège, afvikles.

Fuglsangs andenplads var dagens andet danske lyspunkt i løbet.

I kvindernes udgave af Flèche Wallone blev danske Annika Langvad nummer tre efter vinderen Anna van der Breggen og Annemiek van Vleuten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden